reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

Kitki suuper wiadomość:-) teraz juz się nie stresuj i śpij spokojnie.

Marzenka no Ty póki co to chyba idziesz na rekord :p ja max za tydz chciałabym urodzić ale wiadomo... Mogę sobie chcieć ;-)

Tak piszecie o tych butelkach ze chyba zaopatrze się w większą ilość...

reklama
Kitki to super wieści a dobrze ze sprawdzili szkoda tylko że tyle stresu mialas... no ale grunt ze juz możesz spać spokojnie :)

Kitki bardzo dobre wieści :-D
Czyli będziesz rodzić zaraz po mnie, ja 19go...
Jeśli chodzi o zmianę pieluszek to ja już nie pamiętam. W ogóle chyba za duży odstęp między dzieciaczkami moimi i wyszłam z wprawy :-p
U mnie dziś 3 tygodnie do cc na samą myśl mam stresa, a z drugiej strony chciałabym żeby Laurka była już z nami:tak:

Schauma, super że malutka zaakceptowała braciszka maluszek pewnie pomylił dzień z nocą - moja Maja tak miała ale szybko się przestawiła
Kitki, świetna wiadomość! Niepotrzebnie się nasterowałaś. Na pewno bardzo Wam ulżyło
Maly dzisiaj w nocy spał bardzo dobrze - budził się co 2,5 godzinki na jedzonko wyspałam się i dzisiaj lepiej się czuje ale jak się pogorszy to wezmę ten paracetamol. Była u nas dzisiaj położna, ogólnie jest wszystko w porządku ale misio jest troszkę żółty i w czwartek będziemy kontrolować. Oby wszystko było w porządku...

Dzieki dziewczynki:) ulzylo mi bardzo, kamien z serca. Jeszczd rozmawialam z lekarzami i mowili ze jakby sie potwierdzila ta wada to nie operuja jej w brzuchu tylko po porodzie sprawdzaja jak wydolne jest dzuecko i wtedy niby decyduja czy tezrba operowac od razu czy np za kilka miesiecy. Ale raczej to nie blachostka skoro tak czy inaczej trzeba by bylo to korygowac. No ale dobrze ze jest ok. Juz o tym nie mysle. Czekam spokojnie na synka:)

Kasiunia - ja mam tez stracha przed porodem, tez juz niewiele pamietam. Jednak 7lat roznicy to sporo. No i boje sie cc. Pierwszym razem to czlowiek nie wie co go czeka, drugim chyba jest trudniej. Ostatnio mi sie snila cesarka. Ze rozcieli mi brzuch a ja zaczelam mowic ze jeszcze nie chce rodzic i ze sie boje i ze za tydzien a lekarze na to ze ok....sciagneli mnie z lozka z ta dziura w brzuchu i normalnie stanelam na nogi opuscilam bluzke i poszlam:D

Kitki super, że twoje wątpliwości zostały rozwiane, przynajmniej będziesz teraz spokojniejsza.

Antuś u nas też była położna i nasz misio też trochę żółty ale stópki już różowe, nóżki też a niby żółtaczka schodzi od dołu do góry. W piątek będziemy kontrolować, chyba że wcześniej będę miała wrażenie że bardziej się zażółca to wtedy mam zrobić krew.

Właśnie dziewczyny zapomniałam zupełnie o zdjęciu :) Idę szukać kabelka do ściągnięcia i wrzucę :)

schauma dziękuję za kciuki :* :)
miło się czyta o tym jak to u Ciebie w domku teraz jest :) super, ze Laura pozytywnie reaguje i ze mały taki grzeczny :)
a na sutki to może maść jakaś? ja nie kupowałam jeszcze nic, ale w razie w to purelan albo Lansinoh jest dobre, dziewczyny tez maltan polecają.

Mikulinka najważniejsze, ze sytuacja opanowana, jeszcze tylko troszkę wytrzymaj!

Antus jejku, współczuję bólu :( pomysl nad paracetamolem- jak dziewczyny polecają.
doczytalam, ze jest lepiej :) trzymam kciuki za malego :*

aniabuu tak, jutro! :D ale wątpię żeby szybko poszło więc raczej w grę wchodzi czwartek, moze nawet piątek..
oooj, u Ciebie już też się zbliża! ale wytrzymaj jeszcze trochę :* ja tez mam te przepowiadajace, od jakiegos 1,5 tygodnia coraz częściej.

kitki bardzo się cieszę!!! super wiadomość!! :D

Jestem po wizycie 40tydz i szyjka zamknięta :(..w poniedziałek mam miec usg i jesli nic sie nie posunie do przodu bedą wywoływać zaraz na początku przyszłego tyg ,maz obiecał zabrać sie do roboty wiec liczę na efekty ;)a teraz łażę po ikei ..zatrzymałam sie na kawę i szarlotkę ;)

Kitki super wiadomości, cieszę się ogromnie!!
Jeśli zdecydujesz się na 20 kwietnia to nasze maluchy będą z tego samego dnia ;-)

Milka to ty nie masz tak ściśle wyznaczonej daty?? W każdym razie trzymam mocno kciuki :-)

Jejku u mnie też taka duża przerwa między dziećmi, prawie 7 lat. Ja nic nie pamiętam, będzie chaos ;-)

Ja wróciłem niedawno od lekarza ogólnego. Tak jak wam pisałam wcześniej w piątek gościu walnąć mi w auto no i staram się o odszkodowanie. musiałam wybrać się do lekarza. Zobaczymy czy coś z tego wyjdzie. Ogólnie nie chce mi się tego robić, bo kupa papierów do wypełniania a mnie się średnio chce to robić..

reklama
Marzenka ty tak samo jak ja w pierwszej ciąży, miałam rodzic we wrześniu a urodziłam 7 października. Może coś się ruszy, mąż nie powinien narzekać :-)

Do góry