reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

Czesc dziewczyny. Ja dzisiaj pierwszy dzien w pracy po urlopie i mega zle sie czulam, ciagle mnie mdlilo. Dzisiaj wrzuce Wam obiecane zdjecia zakupow z londynu:) a i badania prenatalne przenioslam na 24.09.
Co do smarowania brzuszkow- ja bede smarowac olejem kokosowym a potem chyba oliwka z rossmanna.
Troche sie boje czy po tych lotach samolotem wszystko jest z dzidzia ok... mam nadzieje ze tak.
U nas dzidzia najpierw bedzie w sypialni a pozniej mam nadzieje ze bedziemy juz w swoim nowym domku i bedzie w swoim pokoiku:)

reklama
Bluelovi ja jak urodziłam Młoda to duzo osób zdrabniało do Jadzi i nawet panie w urzedach wiec trzeba zwracac uwagę.

Co do balsamow na rozstepy to dla mojej złoty nie ma różnicy czym sie posmaruje i tak rozstepy wyjda wiec raczej sie musze skupić na sposóbach zeby zniknely :D

Martita Jagoda jest ze stycznia 2013, ma 2 lata i 8 miesięcy ;)

Klaudyna napewno wszystko będzie w porządku ;)

Annika ja miałam wczoraj takie bole. Też podejrzewam ze to z nerwow bo tak to nie boli. Ktory masz juz tydzien ?

Aniabuu moja lópezanka używa bio oil jakis na znikanie rozstepow , ale wyzywa na czym świat stoi ze wydała 40 a nic nie warte

Marzenka super masz ze Twoje dzieci mają taką super więź ;) a jaka jest między nimi różnica wieku?

Ja w poprzedniej ciąży chodziłam prywatnie, wizyty co dwa /trzy tygodnie plus usg i badania za tą kasę to bym chyba caly piłki umeblowala :O

Dziewczyny jak odpale kiedys komputer to postaram sie znaleźć liste co na początek kupić dla dziecka ;)

Hej dziewczyny:)
Dzięki za słowa wsparcia, pewnie macie rację, że ze swoimi dziećmi jest inaczej no i wraz z ich wychowaniem przychodzi doświadczenie, jasna sprawa;-) ale i tak Was podziwiam, bo ja najczęściej nie mam siły na nic poza zrobieniem sobie czegoś do jedzenia, potem drzemka i...znów jedzenie he he.
Dziś mam lepszy dzień, mdłości tak nie dokuczają, zrobiłam zakupy, zupę pomidorową - miała być zupa krem, ale termomiks mi się zepsuł i nie mam jak zmiksować, prawie się popłakałam:/ czekam na Partnera, może on coś zaradzi i naprawi ustrojstwo:)

Powiem Wam, że trochę się denerwuję, bo mój brzuch nic się nie zmienia, piersi właściwie też nie rosną no a dziś nawet nie odczuwam mdłości. Badanie dopiero 29 września. No, chyba że nie wytrzymam i nawiedzę lekarza w przyszłym tygodniu.

Czekam na wiadomości od Tusi.
Klaudynaaa też daj znać po badaniu jak maluszek się rozwija:)

A od jutra to mini maraton badań prenatalnych więc będę zaglądać co chwila, poczytywać co tam w Waszych brzuszkach za rewolucje pozachodziły;-)

Tak się zastanawiam, jak ja wytrzymam jazdę na te badania. Kazali mi być na czczo a wtedy mnie muli.

Fasolkaszparagowa według USG to mam dokładnie tak jak na suwaczku.

Ja też chodzę prywatnie i strasznie boli wydawanie w ten sposób pieniędzy :/ wizyta 80zl, usg (bo mój lekarz nie ma) 150zl, plus płatne wszystkiw badania.
Zaszalałam z jedzeniem i teraz mi niedobrze hehe. Ale mój kochany mnie rozpieszcza :-) tu herbatka, owoce, kanapki a ja leżę jak królowa z kotami ;)
Mi by się baaardzo przydała taka lista rzeczy potrzebnych dla maluszka bo nie mam pojęcia co jest potrzebne.

A jutro usg prenatalne :-) jestem podekscytowana i ciekawa co u bobaska i czy płeć juz widać :-)

Lunka witamy w domku, nie ma to jak u siebie :)

Marzenka ja dziś też myślałam o grochówce, chyba zrobię w tym tygodniu :)

Dżoana, zazdroszczę urlopu w Londynie, kocham to miasto.

Drobi, kiedy byłam w pierwszej ciąży też się zastanawiałam, jak radę dają inne mamy z małymi dziećmi. Teraz już wiem - to się po prostu dzieje i trzeba jakoś dać radę :) Ja dodatkowo korzystam z pomocy mamy :) U mnie też nic się nie dzieje z piersiami, ani nie bolą ani nie rosną a malucha ostatnio widziałam we wtorek i było ok więc nie martwmy się :) Pytałam o te piersi ginkę, bo w pierwszej ciąży dosyć mocno mnie bolały i urosły i powiedziała że to bardzo indywidualna sprawa, jedne kobiety bolą bardzo inne wcale, jedna ciąża od drugiej może zupełnie różnić się objawami.

reklama
Do góry