reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

reklama
Właśnie zjadłam obiadek: zupkę pomidorową i walczę żeby ją utrzymać w żołądku, ale chyba mi się nie uda. W dodatku jakieś krwawienie z nosa miałam, ale przeczytałam w necie ze to w miarę normalne w ciąży. Miałyśmy takie krwotoki z nosa? Najgorzej ze to było w pracy, trochę nie fajnie.

martita, dorota dzięki dziewczyny! :-) to bardzo uspokaja wiedząc, ze tez mialyscie takie bezobjawowe ciąże :-)

dziewczyny, a ja wlasnie wróciłam od GP (lekarz rodzinny w UK), umowili mnie tez na spotknie z midwife (położna) i dali wielki segregator z roznymi informacjami. i miejscami do wypełnienia :-) uslyszalam pierwsze gratulacje od lekarza i recepcjonistki :-D nikomu jeszcze nic nie mowilismy i dlugo nie powiemy wiec dlugo juz nic nie usłyszę ;-)

U mnie dzisiaj bez dolegliwości ;) chyba, ze to, ze wszędzie czuje kupę -dosłonie kupę- można zaliczyć do tych dolegliwości, obszukałam całe mieszkanie, nawet psa obwąchałam, ale nic, wychodzą na dwór tez czuję kupę, cały dzień.
Dzisiaj sobie pofolgowałam jedzeniowo, a dalej jestem głodna, chyba rzeczywiście muszę przejść na tą dietę dla cukrzycowych.
Słyszałyście o dzienniczku ciąży, zastanawiam sie czy sobie nie kupić, czy to zbędny gadżet?

PS. zazdroszcze wam tych wizyt u gina ;) ja jeszcze 2 tygodnie, bo moja na urlopie... echhhh jeszcze zaraz moze zapiszę się do kogoś innego, chciałabym już potwierdzenie no....

PS 2.
Jestem tak podekscytowana, że szukam już jakiejś fajnej koszulki co by można było w niej co miesiąc fotki brzuszka robić :) ale tak na prawdę to chyba jeszcze nie przetrawiłam tego, ze jestem w ciąży, moze dlatego, ze nikt prócz nas nie wie ;)

Ostatnia edycja:
Dorota fajnie, że chce być ciągle na dworze :-)
Annika nie widziałam o takim wynalazku :p może też się zabawię :-D
Dżoana fajny pomysł tak robią zawsze w grupach tylko ktoś wie jak to zrobić ?
Beata moja mówiła, że następnej wizycie mi założy, ode mnie również sto lat !!!! :-D
Sywia ja nie znam taki kropli ja radziłam sobie domowymi sposobami i teraz też staram się je stosować no i ja już jestem na l4 i mogę "chorować" w domu
Milady ja już nie wchodzę w niektóre moje rzeczy przez ten brzuch co mi już wystaje :p
Milka pewnie za wcześnie od 6 tyg się najczęściej pojawiają, ale możesz ich po prostu nie mieć :-)
u mnie dzisiaj lepiej z mdłościami, ja muszę jeść bo wtedy mi mniej niedobrze, ale ten okropny smak w ustach i mam zawroty głowy często...n o i ciągle bym spała, ja jutro chcę zrobić pomidorówkę :-D

Miladyyy o, kupe czuć to nie za fajnie :-D e sumie jak tak mowisz teraz o tej kupie to skojarzylam, ze ja wszędzie czuję pot :p i tez obwachiwalam siebie, męża, ubrania, ale ni, wszystko ok, ten zapach jakby mi w nosie siedzial :p ale nie mam tak caly czas.
zastanawialam sie nad dzienniczkiem, ale wątpię czy bylabym systematyczna w jego prowadzeniu ;-) mysle, ze opisalabym pare dni i wyladowalby w kącie :-)
ooo, koszulka to dobry pomysl! :-) takie zdjęcia z kazdego miesiąca to fajna sprawa :-)
co do gina, ja wizytę z położną mam dopiero za 2 tygodnie, a usg będę mieć dopiero w ok 13 tygodniu, pomysl ile ja sie naczekam ;-)

klaudynaaa pomidorowa, ajj..... :-D wez no, podeslij!

wiecie co, czytam wlasnie o tym podwojnym tescie, macie zamiar robic?

Ostatnia edycja:
Dziewczyny widzę u was rożne suwaczki różowe , niebieskie... Macie jakieś preferencje do płci ? Ja tam lubię dziewczynki ale dla odmiany chłopiec mógłby być, wiec mi obojętne byle zdrowe!!!

Ja umieram i generalnie z dnia na dzień jest coraz gorzej z mdłościami, nawet na kompa nie mam siły wejść... byle przetrwać kolejny dzień.

reklama
Jej ile napisałyście! :-) muszę dużo nadrobić. Przez tydzień mnie tu nie było bo strasznie się denerwowałam po tej wizycie 10.08 gdy mi gin powiedział, że maleństwo nie rośnie. Dzisiaj byłam znowu i z 2 mm zrobiło się 1,5 cm! :-D i serduszko ładnie bije, 160 razy na minutę . Bardzo bardzo się cieszę :-)

Ostatnia edycja:
Do góry