reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

Schauma a jak to jest z tym basenem, bo mój mąż się obawia, że jakieś bakterie złapię i nie jest przekonany. A ja bym chciała na basen chodzić, bo jakiś czas chodziłam i czułam się lepiej i z oddychaniem też lepiej było.
Ja w biurze mam wiatrak i jest spoko, ale nie wiem co będzie jak będę wracać do domu pociągiem i autobusem... Mam nadzieję, że nie będzie żadnego śmierdziela w komunikacji. Poza tym nie dokuczają mi żadne mdłości póki co. Dziewczyny a czy Wam też brzuch wywaliło? Normalnie czuję się jak balon czasami:-p

reklama
Dżoana - witaj ;-)

dziwne z tym basenem, mi lekarz mówił żebym unikała wszelkich basenów i kąpielisk. No nic co lekarz to opinia. Ja się tego pewnie będę trzymać bo ja mam i tak skłonności do łapania czegoś na basenie.

U mnie też dzisiaj kiepsko, od rana źle się czuje. Jakaś zmęczona jestem.

Dżoana wg mnie basen jak najbardziej wskazany (pływanie, aerobik wodny) szczególnie dla kręgosłupa no chyba że masz częste infekcje to wtedy pewnie niekoniecznie. Ja przed ciążą ćwiczyłam sporo, teraz też staram się nie odpuszczać. Wiadomo, że przed każdą aktywnością fizyczną trzeba się poradzić lekarza, a jeżeli się nie ćwiczyło przed ciążą to lepiej poczekać do drugiego trymestru. Ważne żeby ćwicząc dobrać odpowiednie tempo, takie żeby się nie męczyć i nie przyspieszać nadmiernie tętna :biggrin2:

Schauma ja czuję się dokładnie tak samo jak Ty, zero sił na nic, jutro siedzę zamknięta w domu bo ma być jeszcze gorzej gorąco. Dobrze, że moja córka jest zazwyczaj wyrozumiała i daje mi trochę odpocząć.

Ostatnia edycja:
Dżoana też niestety dojeżdżam pociągami do pracy, teraz nie jest najgorzej, ale strach pomyśleć jak przyjdzie wrzesień i tłok w komunikacji, u mnie to czasami do pociągu nie rady wsiąść.
Mój brzuch wygląda już lekko jak ciążowy ale to teraz cokolwiek zjem to mi brzuch wywala :-(

dżoana, ja chodziłam na basen raz w tygodniu i nic nie złapałam, ale jak łapiesz często infekcje na basenie to chyba rzeczywiście niewskazane. Ja z jednej strony cieszę się, że do pracy na razie nie wracam (jestem jeszcze na rodzicielskim) ale z drugiej obecnie marzę o tamtejszej klimatyzacji :)

Martita dobrze masz, moja córa jeszcze nie wie co to wyrozumiałość :)

Jeszcze nigdy nie mialam infekcji wiec teraz tez nie powinnam zlapac☺ u nas w firmie nie ma klimy ale mam wiatrak i daje rade, ale jak wyszlam z pracy to takim goracem buchnelo ze szok. Ledwo do domu dojechalam.

dziewczyny pijmy dużo wody w te upały szczególnie w naszym stanie ;-)slyszalyscie moze o tym nowym becikowym na 2016 rok? 1 tysiac miesiecznie przez caly rok? wlasnie cos przyczytalam na babyboomie .

a tak apropo kiedy nasz kwietniowy watek bedzie taki rozbudowany ? bo narazie to jest tylko jeden temat przyklejony , mamy juz moderatorke wątku kwietniowego?;-)

Tak, ale ten zasilek tylko dla tych co nie są na umowach o prace. Tak to tysiąc jednorazowo, tak jak bylo.

Nie wiem dokladnie jak działa to forum niestety :baffled:

reklama
Do góry