reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

Schauma witaj, mam synka 11,5 miesięcznego więc za jakiś czas pewnie będziemy się wymieniać radami jak przygotować starszaka (i obawami:-D). Na szczęście są tu doświadczone mamy.

Na mdłości pomagały mi odrobinę banany.

Wczorajsza beta 491,1 (rozpoczynam 5 tydzień) więc chyba wszystko ok...

reklama
Dziewczyny - czy Wy też tak "czujecie" brzuch? Chodzi mi o to,że wystarczy, że treochę dłużej pochodzę to zaczynam odczuwać ciągnięcie i lekkie pobolewanie w podbrzuszu (takie napięcie). Niby dwa razy już w ciąży chodziłam ale nie pamiętam jak było wtedy :)

Witajcie jestem mama czerwca 2012 córka i stycznia 2014 syn , ostatnia miesiaczke mialam 26 czerwca 2015 roku w dzien mojej plastyki brzucha a dzis skojarzylam ze za dlugo nie mam okresu , mąż kupił test , dwie ciemne kreski , nie umiem sie cieszyć , jestem załamana , jak to mozliwe ze wlasnie mnie to spotkało, ;( dopiero zoperowalam ten worek , teraz chyba bym pękła , nie wiem co robic nawet nie podejrzewalam , dalej to do mnie nie dociera ...nie wiem co robic :no::no:

Witajcie jestem mama czerwca 2012 córka i stycznia 2014 syn , ostatnia miesiaczke mialam 26 czerwca 2015 roku w dzien mojej plastyki brzucha a dzis skojarzylam ze za dlugo nie mam okresu , mąż kupił test , dwie ciemne kreski , nie umiem sie cieszyć , jestem załamana , jak to mozliwe ze wlasnie mnie to spotkało, ;( dopiero zoperowalam ten worek , teraz chyba bym pękła , nie wiem co robic nawet nie podejrzewalam , dalej to do mnie nie dociera ...nie wiem co robic :no::no:

Hmmm sytuacja dość ciężka. Rozumiem ze boisz sie ze Ci szwy puszcza czy cos w tym stylu?

Bluelovi potrafię zrozumieć co czujesz, bo moja ciążą też jest dla mnie niespodzianką. W dodatku jestem po 3cc i bardzo boję się dwóch rzeczy po pierwsze zagnieżdżenia jajeczka w bliźnie po cc ( lekarz tylko stwierdził, że ciąża jest nisko zagnieżdżona), po drugie pęknięcia macicy po tylu cesarkach. Mimo wszystko czekam na to maleństwo , po pierwszym szoku jaki minął. Kocham męża , więc i kocham maleństwo zrodzone z tej miłości, nawet mimo tego,że nie było planowane na ten moment. Daj sobie czasu kochana , nikt nie mówi, że musisz od razu piać z zachwytu. Są różne sytuacje życiowe.... ale ja jak widzę, ile młodych dziewczyn ma problem z zajściem i donoszeniem ciąży ( ja mam 36l), to doceniam ten fakt , że mam 3 zdrowych, mądrych i pięknych dzieci i 4 w drodze...
Trudno, najwyżej zrobisz plastykę brzucha jeszcze raz ( jeśli to dla Ciebie takie ważne) Nie martw się, dasz radę kochana.Będzie dobrze. A maleństwo odwdzięczy ci się bezgraniczną i bezinteresowną miłością... w końcu jesteś już mamą.

polianna ja teraz nie czuje tak jak z,synem ale z nim czulam calutka ciaze to stawianie, o ktorym pisalam
bluelovi zgadzam sie z tym ze nie musisz od razu tryskac radoscia ale wierze ze jak oswoisz sie z ta mysla i pierwszy szok minie to bedziesz sie cieszyc :) dbaj o brzuszek a moze teraz nie bedzie tak zle- najlepsze efekty sa gdy zacznie sie od wewnatrz zdrowa dieta, bogata w warzywa, owoce i duzo wody i wtedy skora jest mocna, odzywiona i wystarczy juz tylko ulubiony balsam, mozesz stosowac tez olej kokosowy czy oliwe z oliwek do kapieli a po porodzie wyrzezbic brzuszek cwiczeniami, nie bedzie tak zle glowa do gory :)
Dziewczyny jak sie czujecie w takie upaly? Ja przyznam szczerze ze troche dzis slabiej niz,zwykle, pomyslalam sobie,ze jakbym miala jeszcze w taki upal rodzic to chyba bym nie dala rady :) heheh

Dziewczyny, dziękuję za miłe przyjęcie! :)

stacy, ostatnią miesiączkę miałam 19.06, ale biorąc pod uwagę moje nieregularne cykle sprzed ciąży to raczej się nią nie sugeruję. Myślę, że owulacja była ok 10-11.07 (śluz ciągnący, ochota na seks). W pierwszej ciąży miałam rozstrzał 2 tygodniowy między terminem z cyklu miesiączkowego (24.08.2014) a terminem z USG (09.09.2014) a rodziłam 10.09.2014 więc u mnie to raczej muszę się kierować tym co pokaże USG.

Agga30 to widzę, że jesteśmy w podobnej sytuacji. U mnie młoda jeszcze nie chodzi i jednak muszę ją ciągle dźwigać i podnosić i obawiam się czy to nie zaszkodzi maleństwu. Ale z drugiej strony słyszałam, że jak organizm od początku jest przyzwyczajony do jakiegoś tam ciężaru to nie szkodzi to aż tak bardzo. Tłumaczę sobie, że wiele kobiet ma dzieci rok po roku i też przecież musiały je nosić.

reklama
bluelovi, dasz radę kochana! Ale może napisz z czego najbardziej wynikają twoje obawy? Czy są jakieś przeciwwskazania medyczne do ciąży tak szybko po tej operacji? Czy może chodzi o małą różnicę wieku między dziećmi i znowu o kolejną walkę o powrót do formy sprzed ciąży?

Do góry