Ja mam brata 15 lat starszego. Gdy spotykamy się u rodziców (góra raz na rok) jest tylko czesc-czesc i tyle. Nie ma żadnej więzi, więcej do gadania mam z panią w spożywczaku niż z nim nigdy nie mieliśmy dobrego kontaktu a teraz zupełnie się urwał gdy każdy mieszka u siebie. Swoim dzieciom nigdy bym tego nie zrobiła, różnica 2-3 lata dla mnie idealna, już nie są niemowlaczkami umieją podac coś, pomoc, jak coś chce to umie to powiedzieć, pogadać glupoty do młodszego rodzeństwa, i nie czuje się odsunięty na drugi tor przez "obstawianie" do przedszkola czy szkoły i nie widzi mamy ciagle z dzieckiem na ręku. Takie jest moje zdanie
reklama
stacy
Fanka BB :)
Ale napisalyscie dzisiaj ;-)
Ja umowilam sie do ginekologa na poniedziałek. Pewnie nic nie będzie widać, ale i tak chce zobaczyć czy wszystko ok.
Ja umowilam sie do ginekologa na poniedziałek. Pewnie nic nie będzie widać, ale i tak chce zobaczyć czy wszystko ok.
Osz to ja blado wypadam. Mam 36 lat i dzieci gdzie różnica wieku między 1 a 2 to6 lat,między 2a 3 to 10 lat a teraz będzie 2,5 roku.Nie ma znaczenia mala czy duza różnica wieku w kontaktach dzieci. Albo będą go miały albo nie.Ja mam dwóch braci jeden 2 lata starszy,drugi 2 lata młodszy kontakt mam podobny jak megi ze swoim starszym bratem.Może gdyby to były siostry, to by było inaczej... Mam koleżanki i w rodzinie dzieci z małą różnica wieku i jeśli są tej samej płci,to ta więź jest jakby silniejsza. Nie ma jednej slusznej decyzji czy mała, czy duża różnica wieku jest lepsza. Każdy robi jak uważa za słuszne i jak mu się w zyciu ułoży.
tulipanek84
Początkująca w BB
martita ale jak by mi dali umowę to najpierw na rok więc powrotu bym nie miała, następnej by mi już nie dali. Zobaczymy co będzie.
megi pomyślę o tej becie gdzie mogłabym ją zrobić i może się skuszę
Co do wieku to między moimi dwoma braćmi jest 12 lat różnicy. Fajny kontakt tak naprawdę mają dopiero od kilku lat - mają podobne zainteresowania, jeżdżą razem na mecze a wcześniej wiadomo. Ja z kolei pamiętam że kiedyś dostawałam od moich starszych braci którzy już pracowali parę groszy przy ich wypłacie za to że np im spodnie wyprasowałam No i mieli przystojnych kolegów Ale jako tako pogadać o czym nie było - byłam dla nich smarkata. Ja mam trzech braci - młodszego o 3 lata (w dzieciństwie bawiliśmy się ciągle razem a teraz nam razem nie po drodze) i dwóch starszych o 6 i 9 lat. Teraz kontakt nie jest za wielki, nie widzimy się za często.
megi pomyślę o tej becie gdzie mogłabym ją zrobić i może się skuszę
Co do wieku to między moimi dwoma braćmi jest 12 lat różnicy. Fajny kontakt tak naprawdę mają dopiero od kilku lat - mają podobne zainteresowania, jeżdżą razem na mecze a wcześniej wiadomo. Ja z kolei pamiętam że kiedyś dostawałam od moich starszych braci którzy już pracowali parę groszy przy ich wypłacie za to że np im spodnie wyprasowałam No i mieli przystojnych kolegów Ale jako tako pogadać o czym nie było - byłam dla nich smarkata. Ja mam trzech braci - młodszego o 3 lata (w dzieciństwie bawiliśmy się ciągle razem a teraz nam razem nie po drodze) i dwóch starszych o 6 i 9 lat. Teraz kontakt nie jest za wielki, nie widzimy się za często.
reklama