reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

Milka ja też nie miałam specjalnych bluzek do karmienia, jakoś moje dawały radę :)
U nas dalej hardcore bo młoda jeszcze nie śpi, mimo że wstała o 6.50 i cudem udało się ją położyć o 14 to sami też usnęliśmy i obudziliśmy się o 15.45 więc szybko poleciałam ją obudzić ale to i tak już chyba było dla niej za długo spania bo jest 22 i nadal nie śpi. W zasadzie to powinnam ją kłaść na 30min-45minut drzemkę żeby wieczorem w miarę chodziła spać czy to ma w ogóle sens? Ale 16 mcy to chyba za mało żeby dziecko rezygnowało z drzemki dzienniej, w końcu musi się trochę regenerować. Sama już nie wiem ale ręce mi opadają.

reklama
Bluelovi, ale u siebie tak tego nie odczuwam, ale dzisiaj na serio do mnie dotarło, że to już końcówka :)
ja póki co nie kupuję żadnych bluzek do karmienia, z Majką też nie kupowałam i było w porządku. Jakoś dałyśmy radę - po prostu unikałam bluzek z małym dekoltem :)
Piszecie o spaniu, ja zasypiam codziennie około 24 i zazwyczaj śpię do 8 - 8:30 z jedną przerwą na siku. Jak wracam do łóżka to zasypiam w kilka sekund - przed ciążą nie miałam takiego twardego snu :)
Jejku, mój dzidziuś dzisiaj cały dzień wypina się tak, że cały brzuch mnie boli... Antoś zlituj się nad mamą :)

Nie wiem czy jeszcze mnie tu pamiętacie, bo przez moją małą strasznie mało się tutaj udzielam. Ale staram się czytać na bieżąco. Znalazłam sposób na moją ząbkującą dziewczynkę. Kupiliśmy jej łóżko... duuuże. Kładę się razem z nią i usypianie przebiega nieco łatwiej :happy: Niestety przy coraz większym brzuchu nie byłam w stanie jej już nosić i uspokajać pół nocy. Teraz jej trochę łatwiej. Brakuje nam jeszcze tylko jednej czwóreczki. No i mam nadzieje, że zanim zaczną wychodzić trójki to będzie chwila przerwy. Chociaż sama nei wiem co lepsze....Żeby teraz od razu zaczęły wychodzić, czy jak wrócimy ze szpitala z noworodkiem.... Ach dylematy :-D

Milka trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze się skończyło. Ale tak jak wszystkie dziewczyny piszą, najważniejsze że traktują sprawę poważnie i jesteś pod dobrą opieką!

Schauma współczuję przebojów z drzemkami. Pewnie czeka mnie to za niedługo, bo moja troszkę młodsza od Twojej Laury. Na szczęście na razie śpi grzecznie w dzień 2 h i bez problemu zasypia wieczorem. Szkoda, że na krótko bo potem zaczynają się akcje z ząbkowaniem....

Coraz bardziej przeraża mnie jak to potem pogodzić. Opieka i karmienie noworodka i równoczesne zajmowanie się starszakiem, tak żeby starszak nie był zazdrosny a maluch zaniedbany... Dylematy podwójnej matki :-D W takich momentach stwierdzam, że duuuuża różnica wieku pomiędzy dziećmi to luksus.

Miłego dnia dziewczyny! U nas padało całą noc i pada teraz, więc ze spaceru chyba nici :hmm:

Bylam w lidlu, te biustonosze u mnie to jakies niewymiarowe tzn wszystkie maja dużo pod biustem. Kupiłam komplet body i spodenki.

Z zasypianiem nie mam problemów, gorzej z przekrecaniem co chwile sie nudzę.
milka bluzek nie kupuje ja zawsze takie zakładałam żeby żeby cycka wyciagnac na wierzch albo bluzka do góry :)
a wogole nie wiem jak to wyjdzie z karmieniem jak będzie dobrze to wtedy sobie kupie moze.
barbablue oj to sie namęczyliście z tymi ząbkami, dobrze ze to juz końcówka :)

jak tam lidl okupiony? Ja bylam ale te staniki nie na moje cycuszki :((

Hej...
Powiem wam, że dobrze, że dałam się położyć do szpitala na te 2-3 dni... mój lekarz będzie dopiero 6 lutego.... myslałam,że dziś do niego pójdę a tam kartka , że do 6 lutego go nie ma.... dobrze , ze dali mi leki.... dzisiaj jadę po wypis.... wczoraj z mężem podjechaliśmy po ostatnie zakupy...wyśle wam potem zdjęcia... chce spakować torby i być przygotowana jakby co,.... ogolnie powiem wam, że kiepsko sie czuje... nie mam sił... nie wiem czy to te leki, czy po tym szpitalu.... brzuch czuje jakbym miala oberwany i zaraz miałoby mi cos wylecieć pomiędzy nogami..... na szkolę rodzenia nie jadę dziś.... czekam za lekarzem i nie wynurzam się z łóżka zeby sie nic nie stało.....

reklama
Do góry