reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

no dziewczyny już bliżej niż dalej ... mi dokucza kręgosłup ( krzyż ) wczoraj jak mnie w nocy złapało ... do dziś przedpołudnia trzymało ... teraz ok. czy wy tez macie problem zasypianiem .. kurde tłukę się po domu poł nocy 2-3 zasypiam .... ( czasem przez dolegliwości ciązowe a czasem ot tak )

reklama
Ja też mam problem ze spaniem, bo synek każe mi spać całą noc na plecach, gdyż niezależnie na który bok się przekręcę, to mały ciągle mnie okopuje, nawet na lewym boku gdy mam podłożoną pod brzuch poduszkę.
A weź prześpij całą noc na plecach... :hmm:

ja nie mam problemów z zasypianiem. moze raz, dwa w tygodniu zdarzy się, ze ogolnie nocka jeat bezsenna, ale potrafie wybudzac się w nocy.

dziewczyny kupujecie jakieś bluzki, koszulki do karmienia? mam na myśli takie normalne na wyjścia?

Milka ja póki co nic nie kupuje i jakoś o tym nie myślałam. Mam kilka koszul na początek i bluzki z guziczkami które już w ciąży kupowałam a na jakieś większe wyjścia to będę szukać później :)

Mnie na szczescie nic nigdzie nie swedzi...Ja przeważnie to śpię jak susel ale czasem się zdarzy ze wstanę o 3 czy 4 i spać do rana nie mogę a jak wstać trzeba to wtedy mi sie zachciewa :)
Ja kupuję takie do chodzenia koszulki tak :)

Antus no w czwartek juz sie zacznie 34 :) masakra ;)) u cb juz 32 tydzien to prawie tak samo :))

Ja nie kupowalam koszulek do karmienia moje bluzki jakos tak sie naddawaly :)

Tez mam problemy ze snem. Nie moge zasnac wieczorem, budze sie ok 3-4 i zasypiam dopiero kiedy narzeczony wychodzi do pracy ok 7. I pozniej juz moge spac i do 11, ale wieczorem znowu katorga zanim zasne. W tym tygodniu postanowilam wiec nie pozwolic sobie usnac juz nad ranem i mimo ze przez jakis czas jestem nieprzytomna to latwo mi sie zasypia wieczorem.

Ja sie pilnuje zeby spac na lewym boku, ale zazwyczaj mimo ciazowej poduszki w polowie nocy budzi mnie koszmarny bol biodra i musze przekrecic sie na plecy.

u mnie dziś 30 się zaczął :) masakra, ostatnia prosta :szok: pytalam dzis M o pokój małego i do końca tygodnia powinien być skończony, jak tylko skończą to jadę po meble i zamawiam łóżeczko.

Ja myślałam o kupienie dwóch topow na ramiączka do karmienia, w h&m widziałam dwupaki.

Przed ciąża raczej nie spal na plecach, teraz tl dla mnie najwygodniejsza pozycja :)

reklama
Milka fajnie, że byliście na sesji, super pamiątka, ja też czekam na swoje zdjęcia... ;-) co do tego choróbska to dobrze, że już wiesz co ci jest i zaczniesz brac leki i na pewno będzie dobrze, nie martw się :-*
Schauma masz rację będą hity z 2 i to jakie :-D u nas tak drzemki koło 11-12 ale np dziś spała 2,5h ostatnio dawno tak nie było, i zdarza nam się częściej kłaść małą o 21 to budzi się o 7 dla nas to nowość :p ale moja też by nie wytrzymała bez drzemki w ciągu dnia musi mieć chociaż krótką, no i ja tez z niej korzystam więc na razie się cieszę, że ją ma...mi się wydaję, że to nawet lepiej, że czasami zasypia o 21 bo jak już będzie Helenka z nami to będziemy ją kłaść pierwszą a Uleczką będzie pewnie pomagać i będzie musiała wytrzymać i póżniej będziemy ją kłaść, tak na razie sobie to wyobrażam, jak wyjdzie zobaczymy ;-)
Shcaumna u mnie tak samo z tym swędzeniem :p
Mikulinka u mnie to samo ból pleców na samym dole, czasami aż taki, że chodzić nie mogę

mnie skóra swędzi ale właśnie na plecach tylko, co do spania nie miałam problemów ale coś się zaczyna teraz, wstaję do WC albo nie mogę jakoś pozycji wygodnej znaleźć, córcia sie w nocy budzi raz a ja jescze do tego kilka razy i rano jestem padnięta, ja tez jakiś specjalnych bluzek nie kupowałam jakoś potrafiłam w moich karmić takich normalnych, co do suwaczków to czas szybko leci u mnie leci 31 tc, szok po prostu jeszcze chwilka i maluszki będą z nami :-D

Do góry