reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

O rany Milka trzymam kciuki. Bedzie dobrze, ale co sie nastresujesz to Twoje. Dobrze, ze tak szybko wylapane i ze bedzie pod kontrolą....sciskam Cię

reklama
Milka biedna, dobrze że potraktowali objawy poważnie... wszystko będzie dobrze kochana :blink:
Kitki dołączam się do cierpiących na bezsenność ja nie śpię o 5:30 obudził mnie sms od siostry, z wiadomością że wyjechali właśnie w góry. A wczoraj jej mówiłam, zże spać nie mogę:wściekła/y:

Milka historia którą opisała Kitki świadczy o tym że jeśli jesteś pod fachową opieką to wszystko będzie dobrze :* Już na prawdę dużo bliżej niż dalej do rozwiązania więc dasz radę :* Pamiętaj ile nas tutaj trzyma za Was kciuki :*

Mnie też bardzo skóra swędzi ale głównie na plechach i brzuchu. Swędzenia rąk czy nóg nie miałam, no i ja mam od początku ciąży, a to swędzenie przy cholestazie to chyba dopiero ok 3 trymestru. W pierwszej ciąży miałam to samo, ginka profilaktycznie kazała mi zrobić próby wątrobowe wtedy i teraz, ale wyszło wszystko ok. No ale ja nie mam aż takiego swędzenia, że spać po nocach nie mogę.

Laura dziś zrobiła pobudkę o 6.50, prawie jakby wiedziała że zaplanowałam dla niej wcześniejsze wstawanie :-D

Moja koleżanka tez miała cholestaze, pamiętam jak się smarowała ze swedzi biedna pisała mi ze wapno bierze itd i to tak pod koniec jak tobie w 3trymestrze jej wyszlo. Córkę urodziła grubo po 40 tyg takiego klocuszka z 4700 prze cc :) Także głowa do góry byle się stosować do zaleceń i wierzę że na pewno będzie dobrze :* trzeba leczyc.

Milka Kochana najważniejsze, że lekarze nie zignorowali Cię, robią badania, więc staraj się nie stresować na zapas, jesteście w dobrych rękach a to najważniejsze :* Myślami jesteśmy z Tobą

A jeśli chodzi o ruchy dziecka to ja też zauważyłam zmiany. Od jakiegoś czasu czuję jak dzidzia się rozpycha (chyba już jej ciasno) a takich mocnych kopniaczków jest mniej.

Milka współczuję bardzo. Staraj się myśleć pozytywnie. Dobrze ze raz szybko pojechała do szpitala, ja bym pewnie zignowowala takie objawy myśląc że to jakaś alergia. To już ostatnia prosta ciąży, dasz radę :*

Ja dziś pobiłam chyba mój rekord nocnych wycieczek do toalety. Mała chyba zmieniła pozycję albo tak urosła ze mi się pęcherz nie mieści :) wczoraj kilka razy zabolalo mnie tak nisko bardzo, już dawno tam ruchów nie czułam a jak wczoraj był kopniak to mnie zginalo. Za tydzień w pt mam usg i jestem strasznie ciekawa w jakiej jest pozycji i czym mnie tam okopuje :)

Schauma - mnie tez swedzi skora na brzuchu i plecach ale w granicach normy. Przy tej holestazie swedzenie jest okropne nie do wytrzymania. I wlasnie stopy i rece od srodka. Ta laska co ze mna kezala to biedna b miala czerwone. Oba wiedziala ze tego nie wolno jej drapac ale mowila ze to silniejsze ze cholery mozna dostac od tego swedzenia ze swiad jest straszny i ciezko sie powstrzymac

reklama
to, że skóra na brzuchu swędzi to norma, bo skóra się rozciąga :)
Kitki, współczuję Ci takich wczesnych pobudek :/ rozmawiałaś o tym z lekarzem?

Do góry