reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

Ivete ja miałam przy synu w poprzedniej ciąży. Chodzi mi o to ze mloda dziewczyna na cukrzyce ciążowa i nie radzi sobie z ukladaniem menu ... najgorzej wychodzi jej obiad ...jak ulozc sobie ma obiady ... trafila na diabetyczke ktora ma podejcie "tam lezy lektura Pani poczta pani zastosuje.."

reklama
A ja juz dzisiaj na nogach, do kochanego zusu muszę iść...
Kitki dzwon tam od rana moze uda się cos tam załatwić. Widzę że skleroza jest powszechna :) ja wczoraj zamiast kupić drzwi prawe kazałam mojemu M. wziąść lewe haha :) a taka byłam pewna :D ale hak będą do innego pokoju.
Z dietą cukrzycowa tez nie pomogę bo nigdy nie mialam do czynienia. Ale napewno w necie jest pełno przykładów i grup wsparcia.

Milego dzionka brzuchatki:-*

Ivete ja miałam przy synu w poprzedniej ciąży. Chodzi mi o to ze mloda dziewczyna na cukrzyce ciążowa i nie radzi sobie z ukladaniem menu ... najgorzej wychodzi jej obiad ...jak ulozc sobie ma obiady ... trafila na diabetyczke ktora ma podejcie "tam lezy lektura Pani poczta pani zastosuje.."

Na forum porody, połogi jest temat o cukrzycowych ciężarówkach niech tam wejdzie i spyta...

Dzisiaj wstałam bolącą lewa nogą i dzień z serii "mężuś lepiej nie wchodź mi w drogę, bo Cię uduszę" ;)
A na poważnie od wtorku boli mnie lewa noga, najpierw tylko w okolicy kolana, teraz od uda aż po same czubki palców, dzisiaj idę na 14 do położnej od razu zahaczę o rodzinnego, bo zaczynam się bać, nie przypominam sobie żadnego uderzenia, jakiegoś przekręcenia czy coś, ot tak zaczęła boleć, a teraz to napierdziela :(
Jakby tego było mało twardnienia brzucha wróciły po atakach woreczka żółciowego. W nocy muszę już z 3 razy wstawać do wc, i za każdym budzę się tak głodna że aż mi nie dobrze, a ze po drodze mam lodówkę to o nią zahaczam...

Madzia mamy identyczny termin :) tyle ze u mnie na pewno chwile wcześniej bo cc.

MiLadyy może to jakoś od kręgosłupa Cię boli... :( dobrze ze z lekarzem się skonsultujesz bo to nic nie wiadomo. Ale od tej naszej większej wagi i innego środka ciężkości różne dolegliwości mogą się chyba pojawiać wiec trzymam kciuki żeby nic poważnego nie było.

Kitki rozumiem złość bo mam tak samo :/ ciągle o czymś zapominam mimo przypomnienien, karteczek i kalendarza w którym notuje dosłownie wszystko. ..

Wybieram się dziś do przychodni położna wybrać. Przychodnia nie do końca w moim rejonie niestety. Niby nie ma rejonizacji ale może nie chcieć do mnie przyjeżdżać. Oby się udało bo chciałabym z nią porozmawiać i upewnić się ze moje przygotowania dobrze idą :)

Witam piątkowo I ja już na chodzie ... od rana zgaga mega katar .. gardło od czasu do czasu daje znać. .. dzieciaki śpią ... pranie nastawione... myślę co na obiad ... I kto za mnie poprasuje sterte ubrań ...

Co do tej cukier nowej to dam jej namiary sama już za bardzo niepamietam .. ale podstawą to dobór produktów z tabeli godziny posilkow i ruch ... ja czasem skusiłam sie na loda ( no jak tu w upal nie zjeść.. ale wtedy myslam więcej ruchu by to spalić no.I byłam na insulinie ) bo wysokie cukry wychodziły i dieta to było mało .

MiLadyy może to kręgosłup... mnie tak zaczyna boleć od krzyża W dół.po nodze idzie w dół ... wtedy leżę ( zrypany mam to wiem )
Kitki daj znac czy die dodzwonilas i zalatwilas

a ja dziś w planach nie mam nic poza porządkami domowymi. Ostatnią dzieciową pralkę nastawiłam i teraz to mnie przyjemne czyli prasowanie, wielka sterta się nazbierała i pewnie nie dam rady tego dziś wszystkiego ogarnąć.
Mojemu K. zachciało się jutro jakiejś wycieczki, nawet nie pytam gdzie bo jakoś ostatnio nie mam ochoty nigdzie wychodzić na dłużej bo ostatnio znów mnie ta rwa męczy no i plecy bolą.
Piszecie o tych twardnieniach brzucha że to macica ćwiczy, a czy to możliwe żeby moja tego nie robiła ? Chyba nigdy nie zauważyłam że mój brzuch się stawiał, no ale chyba nie idzie tego przeoczyć co?

Hej... a ja piszę ze szpitala.... zostanę do jutra na pewno, jeszcze jeden zaszczyk mają mi podać na wzrost płucek....i jeśli wszystko będzie ok, jutro mnie wypiszą....
mąż przywiózł mi laptopa...
powiem wam, ze wczoraj mialam załamkę.... płakałam... chciałam do domu... dzisiaj jak już wiem,że jest nadzieja, że wyjdę może jutro .. jest lepiej...

reklama
Rsz leż spokojnie i niby w domu najlepiej no ale tam wiesz że jesteście bezpieczne i w każdej chwili najlepsza opieka. Nie ma co się spieszyć do domu i się wyrywać. Dłużej niż trzeba trzymać Ciebie nie będą. Niech malutka jak najdłużej w brzuszku siedzi :)

Do góry