reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

Pochodzę ze świętokrzyskiego, czytam Was od jakiegoś czasu i jestem przerażona swoją niewiedzą ale myślę że jak już maluszek się urodzi to wszystko się zmieni :) Oczywiście z wyprawką też jestem daleko w tyle , chyba za dużo zostawiam na ostatnią chwile...

reklama
Schauma zostają 2 dni opieki niestety niezależnie od ilości dzieci, Wg nowego kodeksu pracy można to na godziny wybierać, czyli 16 godzin do wykorzystania...

Rsz trzymam kciuki! pewnie ta noc będzie dla Ciebie trudna i stresująca :( Oby jutro były pozytywniejsze wieści :*

Milka zaraz sobie będziesz robić takie dni :-D
Kłaczek dziękuję, moja w czerwcu skończy dwa latka wiem, że niektóre dzieci nie przesypiają nocy, tak po porstu mają tylko mam teraz etap zamartwiania się jak sobie poradzę z jej budzenem i malutkiej córeczki, tym bardziej, że ja u niej śpię ona ma łóżko 160 to bym się nie zmieściła i mam materac i na nim śpię, żeby coś mieć z nocy bo ze mną zasypia, jak wychodzę płacze...
Rsz nie martw się, dobrze, że pojechałaś, zajmą się wami :-* trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze :-* dawaj znać co się dzieje u was
Milady widziałam już kiedyś ten filmik :-D mój mąż na szczeście zmienia pieluszki bez takich akcji :p
Ivete ja mam tylko to co po córci i nic na razie nie dokupiłam
Witaj Madzia :-)
Schauma moja córcia wstaje o 6, idzie spać około 20 w ciągu dnia ma jedną drzemkę już od dawna i z długością spania jest różnie ostatnio tak z godzinę śpi albo 1,5h,wcześniej spała po 2h, w dzień zasypia bez problemów, co do nocy to nawet jak czasami się zdarzy że idzie spać bliżej 21 to obudzi się o 6 czasami przed 7 ale do tego już się przyzwyczaiłam i to mi nie przeszkadza :-D O tej 20 ładnie i szybko zsypia przy czytaniu bajeczki, wychodzę z pokoju bez problemu i twardo śpi, ale ja do niej idę około 2-3 powiedzmy wtedy się przebudza w nocy i dopiero wtedy się u niej kładę, bo nie zaśnie już sama, nie można od niej wyjść z pokoju i żeby mieć coś z nocy rozkładam sobie materac i śpie u niej i teraz zaczynam się martwić czy jej to minie a jak nie to jak ja pogodzę to z wstawanie do malutkiej córeczki i zastanawiam się czy nie przenieść jej do sypialni...jej teraz rośnie czwarta 3, dopiero co się przebiła ale jak zaglądam do buźki to kawałeczek się przebił a reszta dopiero idzie, może budzi się od tego, mam nadzieję, że to wszystko się poukłada jakoś i sobie poradze i pogodzę wszystko :-)
ja torby nie mam spakowanej, a zgaga mnie męczy strasznie, po niektórych posiłkach, mi na szczęście nic nie puchnie, tylko plecy mnie bolą, nie mogę się nachylać i ogólnie szybko się męczę :-D

I ja takze witam nowe forumowe kolezanki:)

Schauma - tak jak Fenika napisala- przysluguja rocznie tylko 2 dni opieki niezaleznie od ilosci dzieci. Niesprawiedliwe no nie;)

Witam Nowe mamusie serdeczne
Laleczki pomóżcie jak wytłumaczyć młodej mamie ( przyszłej ) dietę cukrzycowa bo pogubiła się laska ... a trafila na jaka formalistke dietetyczke ... ma dziewczyna problem z obiadami .. ktoras cos w temacie ... ( bo ja juz wyczerpalam swoje mozliwosci ) A żal bo sama została z brolemem ...
Ja nadal zasmarkana i gardło boli

Uff, lżej, że nie tylko ja jeszcze nie przygotowana z wyprawką ;) Fajnie, że macie już tak sporo. Ja się za to zabiorę pewnie za jakiś miesiąc... Jakoś tym razem nie stresuje mnie to, przy poprzednich ciążach szalałam z wiciem gniazda dużo wcześniej.

Dziewczyny, a czy któraś z Was tutaj ma cukrzycę ciążową? Ja walczę z nią od niedawna...

Witam Nowe mamusie serdeczne
Laleczki pomóżcie jak wytłumaczyć młodej mamie ( przyszłej ) dietę cukrzycowa bo pogubiła się laska ... a trafila na jaka formalistke dietetyczke ... ma dziewczyna problem z obiadami .. ktoras cos w temacie ... ( bo ja juz wyczerpalam swoje mozliwosci ) A żal bo sama została z brolemem ...
Ja nadal zasmarkana i gardło boli

Kochana, a co dokładnie chciałabyś wiedzieć? Może ja się wypowiem...

reklama
Ja w temacie cukrzycy niestety sie nie wypowiem bo temat mi obcy

Kurcze spac nie moge:( dzis w nocy poszlam spac po 24 wstalam o 4 bo cora obudzila wiec teoretycznie juz moglabym usnac no nie;) jutro musze wstac przed 7 i bede detka:(

A i chcialam sie pochwalic choc za bardzo nie ma czym ze moja skleroza ciazowa dziala bez zarzutu - mialam dzis dzwonic ok 20-21 do tego neurochirurga nawet przypomnienie w tel walnelam na 20. I co i odczytalam cora mnie zawolala...i przypomnial mi maz...o 23:mad: moze to przez nerwa spac nie moge bo jestem wsciekla na siebie. Jutro dzwonie tam od rana ale boje sie ze mnie z kwitkiem odprawia. Nic tylko w leb se strzelic

Ostatnia edycja:
Do góry