reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

reklama
Ja nie śpię od 4:30... obudziłam się z bólem brzucha i na siku i już nie usnęłam..... powiem wam, że ostatnie dni mam straszne... tak mnie boli podbrzusze , jak się schylam i w ogole boli ze szok... tak samo plecy.... brzuch mi twardnieje.... leże.... ale nawet na leżąco boli... już nie wiem co mam ze sobą zrobić .... bóle są różne począwszy od bóli jak na okres taki bardzo bolesny po inne....:/
oglądam tvn właśnie zaraz ma być o tym czy można zaplanować płeć dziecka

dziękuję kochane za życzenia :zawstydzona/y::-D

czasami mam wrażenie, że w pierwszej ciąży czułam się lepiej. Teraz, podobnie jak u Was, cały czas ciągnie mnie dół brzucha, albo boli przy schylaniu, często muszę leżeć. Ostatnio myślałam nawet o tym, że nie donoszę Antosia, bo cały czas twardnieje mi brzuch i jest mi strasznie ciężko :/
schauma ja nie miałam czegoś takiego jak odchodzący czop (może inaczej, nie wiem kiedy to się stało), więc Ci nie pomogę. Ale koleżanka jak była w ciąży i coś jej "wyszło" to pojechała na ip i okazało się, że ma jakąś infekcję i to dlatego :/ ale najlepiej poczekaj na to co odpisze Ci lekarka, ona na pewno będzie wiedziała najlepiej.
Rsz91 - czasami mam wrażenie, że ruszam się jak mucha w smole, ale niestety nie mogę inaczej, bo jak tylko za szybko się przekręcę, wstanę albo schylę to zaraz łapie mnie albo ból w dole brzucha, albo zgaga :( do tego mam mega żylaki na nogach i bolą mnie całe nogi jak chodzę.
Miałam dzisiaj odpoczywać, ale muszę jechać z Mają do ginekologa, bo jak była malutka to miała zrośnięte wargi sromowe, później miała zabieg rozklejania i teraz znowu się zakleiły ;( Nie wiem już co mam robić. Podobno to od niskiej ilości estrogenów i samo się rozklei jak mała wejdzie w okres dojrzewania, ale lekarze często przepisują maść estrogenową.... Jak nie urok, to sr.....a

Rsz - mozna zaplanowac, przynajmniej mozna sprobowac;) moje 2 kolezanki tak celowaly i ucelowaly niby. Ja tam nie wiem bo mi bylo calkowicie obojetne co bedzie tym razem. Moze za pierwszym liczylam po cichu na chlopca dla meza ale jak wyszlo ze corcia to tez szczesliwi bylismy:). A teraz to taki moj cud o ktory drze kazdego dnia i nawet nie smialabym prosic o jakas plec, najwazniejsze ze jest w brzuszku i ze ma sie dobrze...a ze synek to super ale to czysty przypadek.
Na bole ja bym wziela nospe ze 3 razy dziennie ze 2 albo 3 dni i zobaczyla czy bedzie poprawa. Ja mialam podobnie w pierwszej ciazy az mnie zginalo tak bolalo, ratowali mnie wlasnie rozkurczowymi w szpitalu a w domu przykaz nospe i magnes. Ale ja bralam duze ilosci no nospe 3x2tabl i magnes 3x2tabl i tak od 23tyg ciazy praktycznie do konca

Ja tez nie spie od 3 usnelam przed 6 dopiero znow. Troszke mnie brzuch pobolewal ale do twoich boli rsz to mi jeszcze daleko.
U nas beznadziejna pogoda. Dzis w koncu podjade do cory do szkoly po lekcje do nadrobienia, pozniej na godz do mamy i na 16.40 mam reumatologa. Mam nadzieje ze wypisze odpowiednia ilosc clexane do konca ciazy zebym nie musiala juz jezdzic ale watpie. Maz jest strasznie przeciwny tym zastrzykom i jak patrzy na moj brzuch i te siniaki to zawsze sie wscieka ze ile jeszcze ze jak tak mozna ze krzywde sobie w koncu zrobie ....zawsze sie nagada strasznie

Schauma - ja panikara i bym dla sw spokoju sprawdzila na ip albo gdzies u gina

Lekarka odpisała że trzeba sprawdzić co się dzieje i dała namiar do swojego kolegi ginekologa który przyjmie mnie od ręki dziś o 15. Jakby się coś działo wcześniej to mam na ip jechać.

reklama
Schauma trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku. Napisz koniecznie co Ci ginka odpisze.

Antus ja na nogi kupiłam sobie krem-żel dzidziuś dla mamy i on tak przyjemnie chłodzi, jest też niby na żylaki. Próbowałas tak sobie pomagać?

Rsz współczuję bólu. Lez jak najwięcej :*

Do góry