reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

Milka my mamy kosz na pieluchy w łazience, jest taki metalowy, porządnie zamykany ale i tak przeważnie codziennie wynosimy. Inaczej trochę zalatuje ale tylko w momencie otwierania i wyrzucania pieluchy :)

reklama
Ja miałam kosz na pieluchy obok przewijaka. W koszu miałam zapachowe woreczki ale i tak codziennie wyrzucałam z niego. Martita ale fajny misz-masz kolorystyczny :) Ja szukam koloru do pokoju dzieciaków - marzy mi się szary i turkusowo-morski. Klaudyna baw się dobrze ;)

Milka - my pampki wyrzucalismy do normalnego kosza w kuchni. Nie lubie gratow pod nogami;) ja ogolnie lubie minimalizm w domu. Moja mama jak przychodzi do nas to mowi ze w duzym pokoju pusto jest. A my mamy duzy naroznik a przy nim stolik kawowy. Tv na scianie a pod nim szafka na ruter dekoder itd. Na scianach obrazy. I to tyle na 25m:) w kazdym pokoju jak najmniej gratow, komody poleczki tylko mi przeszkadzaja. Lubie wszystko pochowane jak nic nie stoi i nie zbiera kurzu. Jedyne co to swieczki stoja bo wieczorami czesto zapalamy.
Martita - kolorowo u Was bedzie:) w pierwszym mieszkaniu tak mialam jazdy pokoj inny i na intensywne kolory. Teraz mamy sciany ecru/zlamana biel w przedpokoju i sypialni. W salonie i kuchni odcienie szarosci ale dosc jasne. U corki fiolet ale jasny,tylko jedna sciana jest ciemna ale krotka i stoi na niej biala szafa wiec rozjasnia

Kitki ja tez chetnie bym wszystko usunela z widoku ale przy ilości gratów to niemożliwe.
Moj maz by się nie zgodził na bialy czy na szary, nie ma opcji. Teraz mamy podobnie kolorystycznie wiec zmiana nie bedzie tak bardzo duza.

Antus26 to w podobne kolory celujemy przy czym ja ten drugi chce mietowy

Co do remontu to jestesmy w trakcie. Kuchnia rozgrzebana, sypialnia i przedpokoj tez. Pokoj malej zaladowany pod sufit. W zasadzie to siedze u mamy. Przerazenie mnie momentami lapie....
Z tego stresu chyba powoli zaczynam myslec o kompletowaniu sie do szpitala tzn ja jestem sapakowana ale mysle juz o monej malej plus podklady poporodowe itp...

Kitki - dzięki
A ja mam pytanie jeszcze o materacyk. Jakie mialyscie lub na co sie bedziecie decydowac?? Kolezanka poleca mi lateksowy...ogladam sw dosc drogie. Pytanie czy warte swojej ceny?

reklama
o kurcze, ja tez dla malego planuje urzadzic pokoj na szaro-bialo-mietowy :) juz ma szara tapete w biale gwiazdki na jednej scianie, reszta biala, kupilam tez klosz do lampy sufitowej oraz kufer z siedziskiem z takim wzornictwem jak tapeta :) meble wybralam biale, musze teraz znalezc mietowe dodatki :)

Do góry