reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

Dzieki, nie będę sie w takim razie tym jakiś bardzo martwic.

bluelovi to dobrze słyszeć, ze ktos miał taki bol przy tych skurczach jak ja ;) a bralas wtedy jakies przeciwbólowe?

reklama
Martita - ja tez miałam jakiś tydzień temu akcje z tym brzuchem, bolał jeden dzień i przeszło, nie wiem od czego, miałam później wizyte i wszystko ok, wiec chyba to taki czas po prostu

odinstalowałam sobie forum w telefonie i zainstalowałam na nowo i dalej to samo:wściekła/y: wiec pewnie maja znów jakies problemy z połaczeniem na bb

Ogladamy z mężem pilkę reczną, a ten przyniosł od córki tubę i daje mi tu czadu:baffled: ciekawe co na to sąsiedzi;-) ;)
wczoraj z córką jak byliśmy w auchan to kupili taka tube do kibicowania i wczoraj Nadia pol dnia w nią "pierdziała" a dziś on:rolleyes2: dobrze ze corka do jutra u babci bo pewnie by na zmianę tutaj dawali

Nie ja nic martita nie bralam bo chyba nie wolno przy karmieniu ,trzeba bylo przecierpiec :) mysle ze ty tak to przezylas bo chyba mialas przy porodzie bole bardziej z krzyza niz skurcze macicy?

bluelovi a mi się wlasnie cos przypomina, ze poelegniary pytaly czy któraś z tych co niedawno urodziny nie chce przeciwbólowego.
Ja miałam naprzemiennie jeden skurcz z krzyża i jeden z brzucha ale te krzyżowe byly zdecydowanie bardziej bolesne.

a ja jeszcze z innej beczki - co myslicie o chodzeniu z maluchem na basen?? od jakiego wieku??

ja bym bardzo chciała chodzić, zwłaszcza, że zakładałam w ciąży regularne pływanie, no ale jest jak jest, musiałam dać sobie spokój.

Myślałam, o chodzenie z malutką. Wydaję mi się, że ma to same plusy. ...ale mam w rodzinie chłopaka który pracuje na basenie i twierdzi, że swojeo własnego dziacka by takiego malutkiego nie puscił, Conajmnije od 4 r.ż... no i teraz sama nie wiem

Od 4 r.ż ?? Zartuje on chyba ja juz z maluchami paromiesiecznymi jezdzilam na basen.

Martita to nie wiem jak z tymi przeciwbolowymi . wspolczuje krzyzowe podobno sa masakryczne.

Martita ja bóle takie na okres z Laurą ok 30 tyg miałam już codziennie a do terminu dotrwałam. Teraz nie mam zbyt często ale zdarzają się dni że mnie tak brzuch pobolewa. Co do przeciwbólowych po porodzie to u mnie w szpitalu pytały cały czas czy chcę coś przeciwbólowego ale chyba chodziło o ranę po nacięciu, ja nigdy nie brałam bo mnie zbytnio nie bolała, myślę że to był apap :) Zrobiłam dziś raffaelo z kaszy jaglanej, niebo w gębie :)
Ja miałam tylko krzyżowe bóle :):):) I nie było tych skurczy w ogóle na ktg widać.

sweetka my z Laurą chodzimy od 6 mca życia na basen i jesteśmy bardzo zadowoleni, a Laura już fika z radości jak tylko widzi basen. Co tydzień w sobotę na zajęcia zorganizowane tzn. mamy grupę 10-osobową i z instruktorem zawsze któryś rodzic wchodzi z dzieckiem i robimy różne ćwiczenia, zabawy, piosenki, ostatnio zaczęliśmy pływać z motylkami. Od 8 mca życia Laura nurkuje pod wodą, już wie że musi nabrać powietrza i zamknąć oczy. Ostatnio jak ją kąpałam przy mojej mamie to ona się dziwiła, że Laurze normalnie spłukuję włosy prysznicem, tak że leci jej po twarzy a Laura w tym czasie zamyka oczy i wstrzymuje oddech i nie ma z tym żadnego problemu. No i nie była nigdy chora jako tako, nawet kataru porządnego nie miała czy gorączki. Nie wiem co w przypadku dzieci które łatwo łapią infekcje.
Teraz niestety mamy przymusową przerwę basenową bo mój mąż leczy nogę, a ja w zaawansowanej ciąży trochę boję się z nią wchodzić bo ona strasznie wywija z tej wodzie i nie chcę żeby mnie przypadkowo np. kopnęła.

reklama
My bylismy z corka na basenie jak miala ok roku. Uwielbiala wode od malego. Teraz plywa jak rybka. Qstyd sie przyznac ale lepiej niz ja;) umie kraulem pod woda z glowa lapiac oddech co drugie machniecie. Zabka i na plecach z rekami na zmiane i jak motylek. Smiesznie to wyglada. No i oczywiscie nurkowanie i skoki na strzalke to najwieksza frajda. Ale ladnie skacze tak plynnie nie wali brzuchem o tafle wody. To sie pochwalilam cora heh:p

Do góry