reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

reklama
Bluelovi Ty akurat masz pozwolenie być pierwsza :p

Mi babcia ostatnio powiedziała, ze urodze 15.03, nie wiem dlaczego akurat taki termin. Ale akurat by mi to pasowalo bo to idealnie skończony 38 tydzień bylby :D

Bluelovi nie mam pojęcia, zapytam jej przy okazji.
Dla mnie najważniejsze żeby nie przenosić, nie chciałabym wywoływania ale wiadomo, chcieć to sobie mogę :)

Ania no ty to napewno :) a co twoj lekarz mowi kiedy cc sie robi?
Martita a twoja mala terminowa ? Moja lusia 9 dni przed terminem wojtek 7 dni po wiec wiem jakie przenoszenie moze byc okropne i tez bardzo tego nie chcem

Schauma wyjdą na pewno i będzie poprawa :-) u nas jest coraz lepiej :-) ja też przez te budzenie w nocy córci to jak mam mozliwość w nocy spać to śpię :p
Majka o jej zdrowia dla babci :-*
Aniu będzie dobrze, trzymam kciuki :-*
Marzenka ja myśle, że to te skurcze przepowiadające, jak twały tylko przez taki dośc krótki czas i sie uspokoiły później, mnie też tak ostatnio bolał brzuch jak na okres i po chwili przeszło i to też pewnie te skurcze, ale jak coś cię niepokoi to skontaktuj się lekarzem no i myślę też, że to po zbliżeniu waszym ;-) najlepiej na tym etapie używaż prezerwatyw zawsze bezpieczniej :-)
Kłaczek moja budzi się od jakiś 2 msc, no i ja do niej wstaję i śpię u niej w pokoju często ostatnio się poprawiło ale znowu zaczęła się budzić, u niej to ząbki przeszkadzją w śnie ale męczą nas już bardzo długo, na pewno kiedyś wyrosną z wstawania w nocy ja to się teraz śmieję, że mnie córcia przygotowuje do wstawania do siostry :-D
Tusia bardzo mi przykro :-( ale tak jak napisałaś trzeba się cieszyć z tego co się ma, masz córeczkę i niech to będzie najważniejsze :-) ale też myślę, że jak po prostu pozostawisz tą kwestię dla losu to kiedyś na pewno się uda :-)
Rsz super, że wszystko ok :-)

ja też ostatnio mam dziwne sny, i męczą mnie czasami strasznie te plecy, dzisiaj byłam na zakupach i u wujka i tak dzień zleciał, jutro idę do endokrynologa na kontrolę mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i rano skoczę sprawdzić tsh jeszcze, żeby wyniki mieć świeże, co do wstawania w nocy to ja budze się na każdy szmer a mój mąż potrafi spać nawet gdy śpi z nami córeczką i płacze albo po nim skacze :p
no i Renia ma rację musimy uważać już na tym etapie, mnie dzisiaj też dwa razy boał brzuch...
ja wolała bym chyba przenosić niż urodzić przed terminem, ale oczywiście najlepiej były by w terminie :-)

Ania Ty masz specjalne prawa co do terminu wiec możesz rodzic szybciej ale w granicach rozsądku ;) no właśnie co Twój lekarz na temat terminu cc?

Bluelovi rodzilam 5 dni przed terminem, teraz tez chetnie :)

Ania, sweetka, ja w pierwszej ciąży miałam tak że długo miałam długą szyjkę ponad 4 cm i w 27 tygodniu nagle mi się skróciła do 2,3 cm. Lekarka wtedy od razu wysłała mnie na L4 (bo wtedy jeszcze pracowałam) i kazała dużo odpoczywać i leżeć z lekko uniesioną pupą. Ale trochę ruszać się i spacerować mogłam. Jak poleżałam miesiąc to szyjka nawet mi się trochę wydłużyła. I urodziłam dzień po terminie więc może nie będzie źle u Was. I mała też była cały czas główką bardzo nisko, tak jak pisała rsz91, na każdej wizycie lekarka mówiła, że główka bardzo mocno napiera, ale szyjka dała radę.
rsz91 a Tobie lekarz coś mówił o długości szyjki? Chyba powinnaś zacząć się trochę oszczędzać. Lepiej dmuchać na zimne.

reklama
schauma - u Ani to lezenie chyba daje skutek, bo na pewien czas jej sie zatrzymało skracanie ( z tego co pamietam), poza tym nosi w brzuchu dwa razy wiecej jak ja a szyjki mamy takie same. No i Ania sporo lezała ale nie cały czas, A ja leże plackiem a i tak mi sie skraca z wizyty na wizytę, raz mniej, raz wiecej ale cały czas jest jej mniej. Coś tak czuje, że Ania z bliźniakami pochodzi dłużej niż ja z moją kobietką:)
Natomiast takie historie jak Twoje uspakajają mnei trocje i dają nadzieję, że mimo wszystko donoszę chociaz do tego 30tego ktoregos tygodnia...

Do góry