reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

reklama
Dziewczyny któraś pisała, że miała sprawdzać przepisy, że podobno położna chodzi przed porodem??? Wiadomo coś? Wydaje mi się, że to nie możliwe, bo nie mamy obowiązku informować przychodnię o ciąży, a nie sądzę żeby prywatni lekarze zgłaszali gdzieś. Z tego co słyszałam to po porodzie szpital informuje odpowiednie osoby. Mnie położna "zaprosiła" do przychodni na spotkanie po 30tc.

Na usg wszystko ok, Kaja wazy wg badania 930 gram :) wszystko ma na swoim miejscu i leży juz glowka do dolu :)

Ojej jaki już duży skarbek :) a w opisie piszą, że ma mieć 500-700 ;) chyba nie ma co wierzyć w opisy. Moja co USG lezy głową do dołu i na dodatek nogi też ma koło głowy - akrobatka. Moja wizyta dopiero 14 stycznia, już nie mogę się doczekać.

Dzisiaj odbieram suknię ślubną :) Aaaaaaaaaaaa został tydzień do wyjazdu............

Dzisiaj musiałam zaliczyć dentystę, bo wypadła mi plomba- na skórce chleba :( okazało sie, że ząb jest tak zdewastowany , że trzeba kanałowo, lekarka zapewniała, ze nie ma przeciwskazań do kanałowego w ciąży. Teraz znieczulenie puściło, a ząb tak napierdziela, ze chce mi sie ryczeć :( a paracetamol jeździ w aucie :(

też miałam leczonego jednego kanałowo niedawno....
o tej położnej to ja pisałam... jutro o mnie przyjeżdza i wszystkiego się dowiem

też miałam leczonego jednego kanałowo niedawno....
o tej położnej to ja pisałam... jutro o mnie przyjeżdza i wszystkiego się dowiem

Rsz mieszkasz w Polsce? Jak ja rozmawiałam i dostałam owe "zaproszenie" to mówiła , ze to nie jest jakiś obowiązek, tylko porozmawiamy o mojej wizji porodu... Mam jedną - szybko , w terminie i bez bólu :p

Ja pierwsze słyszę z tą położna. Ja wizję porodu też mam jedna - cc. A co dalej mnie czeka to niestety już wiem. Zazdroszę pierworódkom tej niewiedzy:p

Martita super :) Ty to masz faktycznie "nudną" książkową ciążę :) i super, oby tak do końca :)
Ja do położnej zadzwonię w przyszłym tyg, słyszałam od gina że mnie zaprosi od razu do szpitala obejrzeć, pomoże mi wypełnić dokumenty bo jak mam wybrany szpital to mogę sobie u nich wcześniej dokumenty wypełnić żeby nie robić już tego w czasie porodu. A że pracuje w tym szpitalu, w którym chcę rodzić to akurat :)

reklama
Ja się nie martwię póki co co ja będę przeżywać w czasie porodu tylko czy zdążę gdzieś dziecko odstawić zanim urodzę :D To ta wizja mnie przeraża...

Do góry