reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

reklama
Beata to zalezy od lekarza niektórzy czekaja do 12 tyg niektorzy na poczatku , bardzo roznie jak lekarz do tego podchodzi ;-)

Dantek trzymam kciuki za twoje blizniaki ;)

jestem taka spiaca ze nie wiem co mialam napisac, tylko czytam was a pisanie mi nie idzie :O

co do moderatorki to by sie przydała , tak fajnie by bylo miec ta liste ale moze warto jeszcze chwile zaczekac?? bo duzo dziewczyn dochodzi do forum, dużo nie zna terminu bo nie byla u lekarza ;)

Obudziłam sie bez mdłości, myślałam ze będzie lepiej, ale juz są :-( boje sie powtórki z dnia wczorajszego...

Mi ginekolog zalozyla kartę ciąży w ostatnia środę.

Jak wchodzę na nasze forum to mam na dole info ze mamy jakiegoś moderatora.

jeszcze trochę o tych mdłościach. czy któraś z was brała takie krople na mdłości o nazwie imbifem??? Naprawdę bardzo się męczę, boję się, że będę musiała iść na zwolnienie, a tego nie chcę. Nic nie pomaga, nie mogę jeść bo mi wszystko podchodzi do gardła, muszę się zmuszać, żeby przełknąć. W tamtej ciąży brałam torecan, ale bez sukcesu, czasem już przy przełykaniu tabletki wymiotowałam :-(
W piętek będę u lekarza może on coś wymyśli.

Dziewczyny czy po za mdłościami i ciagłą chęcią snu macie jakieś inne objawy.. Ja zauważyłam że zaczęły mi strasznie włosy wypadać.. :(

Sylwus... byłam wczoraj w aptece zaopatrzyć się w Folik i właśnie coś na mdłości, a od wrednej baby -pewnie nigdy nie była w ciąży i nie wie co to mdłości- usłyszałam, ze to "fizjologia" i nie dostałam nic, nawet rady jak sobie ulżyć i tak się zastanawiam czy nie zadzwonić do kierowniczki apteki i jej nie nawciskać, co za babsko przyjęła.
Dzisiaj jak na razie bez mdłości, ale może dlatego, ze zjadłam odrazu jak wstałam. Moja gin jest na urlopie, kazała dzwonić za tydzień w środę, nie wiem czy to nie za późno, chciałabym już wiedzieć, a nie czekać jeszcze tydzień do rejestracji, a i nie wiadomo kiedy mnie przyjmie... Mam dzisiaj wisielczy humor.

Zaczęłam szukać ubrań ciążowych i natrafiłam na fajny demot:
W pierwszej ciąży chodzisz w ubraniach ciążowych jak tylko zobaczysz dwie kreski
W drugiej zaczynasz chodzić w ciążowych, dopiero jak sie nie mieścisz w swoich, a w trzeciej wpychasz się do końca ciąży w swoje zwykłe ubrania ;)
A właśnie jest gdzieś wątek stylizacji ciążowych? Chętnie bym podpatrzyła ;)

dżoana - sama o czymś takim myślałam, bardzo fajny pomysł. Ale jest potrzebny do tego moderator? Jedna dziewczyna zakłada i ona się tym zajmuje i edytuje. Może ja się nie znam:zawstydzona/y:

U mnie domu 80% gotuje mąż, ja od wielkiego dzwonu. On po prostu lubi i jest lepszy w tym ode mnie. Ja za to sprzątam, teraz w ciąży jakoś się dzielimy obowiązkami. Także nie narzekam. :tak:

Sylwia ja nic nie biorę, ale zapytam mojej lekarki, tylko ze ja to juz raczej cos na wymioty potrzebuje :-( ale boje się leków w ciąży, chciałabym to jakos przetrzymać, ale boje się odwodnienia, na jedzenie znów nie mogę od wczoraj patrzeć.

Dorota mi urosły piersi bardzo, włosy mi wypadają tak jak w pierwszej ciąży.

Piersi to chyba dobrze.. Hehe.. Jak tak beda wypadać to łysa zostane do porodu.. Ja niestety trafiłam na bardzo niemiłą polożną. I zasugerowała mi że jak chciałam dziecka to niech się męczę..

reklama
BEATKO TY NASZA SŁODKA !
Od tego miałam zacząć dzisiaj. Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! A przede wszystkim zdrowego dzidziusia. Dużo zdrowia dla Ciebie , spokojnej ciąży i pociechy z męża i oczywiście spełnienia tego o czym marzysz ! XXXXxxxxxx

Do góry