reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

reklama
akurat ja to myłam ale mam dwa w kuchni i dwa w pokoju i pomimo że rozłożyłam sobie to na dwa dni to później byłam strasznie naciągnięta i bolał mnie brzuch Tyle że na początku listopada jeszcze. Teraz po remoncie to firany już narzeczony mi zamontuje, specjalnie przygotowałam takie naciągane na karnisz żeby nie musiał poprawiać:-)

Marzenka rozbawilas mnie haha. Ja mam w sumie 8 okien z czego 4 na pietrze, ty pewnie tez mas zduzo co?
Ja umylam lazienke i posprzatalam sypialnie i mnie brzuch boli, corac czesciej mi sie napina. W poprzedniej ciazy nie pamietam tych skurczy, bardzo nieprzyjemne.

Robicie pierogi na swieta? Macie sprawdzony przepis (z proporcjami) ? Mrozicie czy robicie na świeżo?

Ja okien nie myję, nie są bardzo brudne, ale wszędzie mówią żeby nie robić czynności z rękoma do góry będąc w ciąży.
Dzieczyny czy kolor ciemny fiolet pasuje do chłopca? Mam ciemny fioletowy kocyk po córci i nie iem czy może być dla synka. Mam też fioletową jasną pościel.....może później na zmianę się przyda

Ja okien nie myję, nie są bardzo brudne, ale wszędzie mówią żeby nie robić czynności z rękoma do góry będąc w ciąży.
Dzieczyny czy kolor ciemny fiolet pasuje do chłopca? Mam ciemny fioletowy kocyk po córci i nie iem czy może być dla synka. Mam też fioletową jasną pościel.....może później na zmianę się przyda

Cudowny kolor jak dla chlopca. Ja bede zamawiac maluszkowi fioletowy minky, moj synek ma posciel tez z fioletem.

ja uważam, że tylko różowy chłopcu nie pasuje, reszta jest OK

Hej,
ja dziś ledwo żywa w pracy. Wieczorem dorwałam się do książki i tak mnie wciągnęła, że ani się obejrzałam a druga w nocy się zrobiła :szok: No i dziś oczy na zapałki, głowa boli, kawkę walnęłam, ale musiałam przed chwilą jeszcze apap zjeść, może za chwilę przejdzie. Jak wróce do domu, zaraz do łóżeczka na drzemkę :-)
Ja biorę prenatal duo, okienka mam czyste, na szczęście, następny raz planuje ,mycie na wiosnę jak już będzie można.
Dzieciaki teraz tak mało wolnego mają przy świetach w szkole. Jeszcze do wtorku do szkoły chodzą i potem już 4-go stycznia z powrotem. Myślałam że dłuższą przerwę im zrobią. No ale w lutym zaraz ferie, a ja L4 planuję wtedy.

reklama
Witam wszystkie przyszle mamusie ;)
hym nie wiem jak u Was wyglada przywitanie wiec tradycyjnie: jestem w 22 tyg ciazy od dzis ;p wiem, ze bedzie to maly oszolom (po tacie), ktoremu wyrasta mala narosl miedzy nogami ;p

Termin na 15-19 kwietnia... juz czuje, ze bedzie uparte jak tata ;o

hymm. Na poczatek chyba na tyle

Pozdrawiam Was cieplo i gratuluje ;*

Do góry