reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

Przezylam dentyste corki ale akcja byla oczywiscie. Dentystka uswiadomila mi ze wyrwanie 5 to nie taka prosta rzecz bo duze korzenie i trzeba troche poszarpac a jak dziecko niewspolpracuje to juz w ogole. Myslalam ze to rach ciach i juz. :rolleyes: ze szkoda zeba bo jyz martwy a stan zapalny to dlatego ze za dlugo lekarstwo bylo. Stwierdzila ze go wyczysci cos zalozy i za tydzien zamknie. nadia oczywiscie nie chciala buzi otworzyc cyrki robila w koncu siostra musiala ja przytrzymac i pomoc dentystyczna. Bylam na korytarzu. Darla sie jak opetana. Myslalam ze jej wyrywaja tego zeba. Krzyczala strasznie. Po wszystkim zeszla i wybiegla szczesliwa ze sukces ze ma lekarstwo i przyjdzie za tydzien bo nic nie bokalo :confused: pytalam czemu sie darla to mowi ze nie wie ze tak sobie krzyczala ale jic nie bolalo :sly:

reklama
Ania12344 no właśnie ja się nie mogę opanować, wole cos dla dzieci kupic niż dla siebie. Super, ze z szyjka lepiej.

Schauma ja pralam w Loveli, teraz tez planuje.

To wiaderko to jakies dziwne mi się wydaje, Malo miejsca a kapiel to tez dla dziecka zabawa bo to chyba dla starszych siedzących dzieci te wiaderka.

Kitki nie bylo tak zle z corka jak myslalas :-) nadal trzymam kciuki za Twoje jutrzejsze badania.

Ostatnia edycja:
W gabinecie mi powiedzieli ze siedziala grzecznie nie szatpala sie tylko jej glowe przytrzymali i tak sobie krzyczala bez powodu. Z recepcji to wygladalo jakby ja co najmniej obdzierali ze skory na zywca :rolleyes: wyczyscili jej porzadnie tego zeba i niby nastepnym razem ma byc bez maszynki tylko wlozenie plomby i dodatkowo zrobili jej mala dziurke bo miala w zebie obok. Lekarka i siostra stwierdzily ze ok ze nadia byla dzielna i grzeczna. Jak tak slychac grzeczne dziwci to ja dziekuje...wole nie wiedziec jak jest z tymi wg nich gorszymi :confused:
Najwazniejsze ze oczyszczone i ze chce isc za tydzien to moze jej tez tego skoncza plus jakis kolejny da zrobic od razu...pozyjemy zobaczymy ;) co u gina opisalam w osobnym watku

mnie moja lekarka powiedziała, ze rok to minimum. I kazdy lekarz w szpitalu jak leżałam mówił to samo. Własnie dokladnie z tych względów o których mówiła Kitki.

Milka te proszki sa bardziej przyjazne srodowisku, przyjazne alergikom, nie maja enzymow ani agresywnych substancji pioracych. Swietnie nadaja sie wlasnie dla noworodkow. Z tego co dziewczyny pisaly na angielskich stronach to najbardziej popularny jest Fairy a na polskich polecaja Lovela albo Dzidzius

Dziękuję za odpowiedź co do bólów brzucha zapytałam dziś gin i powiedziała że to za wcześnie na takie bóle/skurcze i mam brać dalej luteine i nie dźwigać bo to może mieć na to wpływ
Ja będę szczepić i szczepię teraz 5w1 córcie na wszystko dodatkowo na rota i pneumo też była
I ja też używałam octaniseptu do pępka i szybko odpadł i też pisałam sobie miejsce nacięcia
Schauma ja używałam też bobini i dzidziuś chyba tak się nazywał płyn i też białego jelenia i zawsze kupowałam płyny do prania
Wiosenna witaj :-)
Nise na szkole rodzenia odradzam te wiaderko bardzo
Hej kochane ja dalej chora kupiłam ten *spam* może pomoże córcia też katar ma jeszcze ale dziś mam za to dobry dzień :-) opisalam co i jak w wątku z wizytami ale tu też napiszę że będę miec na pewno druga córeczkę będzie Helenka(można dopisać do listy :-D) jestem szczęśliwa bardzo :-D ma już 750g jest większa o tydzien wg usg i termin porodu wg usg to 31 marzec, obróciła się główka w dół i wszysto jest dobrze :-) rośnie mi ta córcia moja :-D

Karolcia dzięki za odpowiedz :) to ja tez będę w tym non bio prac w takim razie :)

klaudynaa jaka córeczka juz spora! :D czyli Ty będziesz marcowka :) i piękne imię wybraliście, bylo na mojej liscie dla dziewczynek :)

reklama
Jeszcze co do szczepień. Ja swojego Mikołajka szczepilam do 7 mca. Potem dzięki nabytej wiedzy i doświadczeniu po lekkich ale jednak reakcjach poszczepiennych - przestałam. Małą zamierzam zaszczepić na polio moze tężec ale cokolwiek dopoero jak skończy 6 miesięcy. Temat drażliwy ale ważny i uważam ze każdy powinien jak najwiecej starać sie dowiedzieć z rożnych źródeł, a akurat lekarzy nie polecam jako jedynego źrodła wiedzy w tych sprawach.

Ja prałam w Bobini i do tej pory to robię, nie płucze w zapachowcach. Sama nie lubię zwykłych proszków zaraz mnie wszystko swędzi. A co do kosmetyków to ja kąpałem tylko w oliwie z oliwek - super sprawa. Do pupki był sudocream albo maść z cynkiem zwykła z apteki. Teraz używam albo sylveco albo pat&rub. W ogóle nie mam w łazience nic z SLs, silikonem, parabenem czy innym paskudztwem :p
mnie tez zaczyna wieczorami pobolewac kręgosłup, zdarza mi sie podnosić mojego 16 kilowca ale zaczyna sie to robić już bardzo na granicy moich sił.

Do góry