reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

Myślę, że na tym etapie nie ma co się martwić o ruchy. Dzieciaczki mają sporo miejsca:)
A ja właśnie czekam w kolejce do mojej gin. Położna zmierzyła mi ciśnienie i wyszlo 130/75 gdzie ostatnio mialam 90/60... Ciekawe co ginka powie. Waga pokazala 68,5 kg czyli 10kg na plusie od pierwszej wizyty na początku sierpnia. Zalamka normalnie...

Aluniawdz to jest nas dwie :-)
Ale ja się nie przejmuję, bo wiem że po ciąży ostro wezmę się za odchudzanie. A teraz to jest nie ważne :-)

reklama
Ania12344 szczerze nie wiem ile mam w pasie....ale przed ciążą mialam problem z ubraniami i teraz też... teraz najwiekszy z biustem,,,,, bo mam 70 pod biustem a miseczke bardzo dużą, bo piersi urosły,,,,, i nic nie mogę na siebie dostac

a co do ruchów dziecka, w ogóle ich nie czuje....troche się tym martwię, ale w poniedziałek dziecko na usg się ruszało jak oszalałe... szkoda, że tego nie mogę poczuć

Beatka ja to sobie pofolgowalam ostatnio jesli chodzi o jedzenie, moj M. O 22 ostatnio szedł mi po frytki... Ale już sobie obiecałam, ze nie ma że boli. Wczoraj jadłam normalnie i tylko jednego cukierka zjadłam i na noc tez się nie obżarlam. Troszkę muszę wystopowac tą wagę.
Po wyjściu od ginki jeszcze raz zmierzyła mi położna ciśnienie i było 100/70 tak że ok :) posluchalysmy serduszka, ładnie bije :) no i polowkowe usg wyznaczone na 25 listopada. Także zaczynam się bać ;)

Rsz ja w pierwszej ciazy dobrze po 21 tyg czułam dopiero ruchy także nie martw sie jestes szczupła masz mocne mięśnie i dlatego nie czujesz. Dzieciaczki maja takie nóżki malutki ze nie ma co sie dziwić ;)

A dziewczyny które bierzecie luteinę dopochwowe. Że resztki białe wylatują to wiem ale jak wyglada śluz po luteinę, bo ja czasami mam tez przezroczyste "wycieki" ;) i wkładkę mokra. Mam nadzieje ze to nie sączące sie wody na wizycie musze mowić.

Wiem sory wy o frytkach Alunia a ja o wyciekach hahaha

Hej :)
Współczuję tym biednym dzieciaczkom ząbkującym, samej mi teraz 8 rośnie a że mam wszystkie zęby i nie mam miejsca to boli mnie bardzo :/ buzia mi puchnie, jeść nie mogę masakra a najlepsze że to samo było w 1 ciąży, wtedy mi się przebiła wyrosła do połowy i tak sobie została po to by teraz w 2 znów dać mi pocierpieć :/ Jak nie przejdzie to się do dentysty wybiorę ostatnio mi mówił że tylko mi może zaproponować nacięcie chirurgiczne dziąsła ale że w miarę szybko przeszło to się nie zdecydowałam.
marciosz pochwal się szafą
rsz na pewno w lepszych sklepach mają rozmiary i od 65 bo koleżanka kupowała o ile się nie mylę chyba w Dalii.

co do ciuchów ja mam tylko 1 spodnie ciążowe ale latam w legginsach bo mi najwygodniej i tak samo kupuję i legginsy i koszulki w zwykłych sklepach tylko większe rozmiary, a na wierzch jakieś kardiganki bo swetra to też nie zapnę :D kurtkę kupiłam zimową większą ale jeszcze się mieszczę w zwykłą i taką bardziej jesienną bo aż tak zimno nie mamy :)

renia1321 masz racje w lepszych sklepach dostanę , jeden kupiłam w esotiq, ale do tych lepszych sklepow mam kawałek zeby przymierzyc ... około 40 km...

Rsz u nas w next jest dzial dla ludzi o nietypowych malych rozmiarach i mamy w miescie taki jeden sklep z takimi rozmiarami. Moze dlatego, ze tu jest taka mieszanka narodowosci? nie wiem ale cudowne rozwiazanie.

Ja mam sporo ciazowych ciuchow z next i hm. wczoraj na necie kupilam kolejne. Mam lekka nadwage i wiekszosc tluszczu odklada mi sie na brzuchu wiec ciaza to jedyny okres kiedy sie nie przejmuje oponka tylko jeszcze moge podkreslic brzuchalek:-)

Renia mi 8ki wychodzily chyba przez 5 lat. Z kilkumiesiecznymi przerwami. Dorosly sie meczy, a co tu mowic o bezbronnych maluchach. dobrzeze nie beda tego pamietaly ;-)

Pisalyacie o cwiczeniach, ja cwiczylam przed ciaza na rowerku stacjonarnym i boczki z tiffany. Juz zaczelo sie cialo zmieniac i okazalo sie ze jestem w ciazy. Cwiczyc przestalam bo zle sie czulam a teraz mi sie nie chce :-D

Drobi to ty usportowiona kobita jestes :) sprobuj olejku lawendowego wmasowac w skronie jak boli glowa...

Amko ja nie umiem spac w dzien takze zazdroszcze ale za to o 21 juz moge isc kimac :))

Klaudynaa ja chyba tez zostane w starej kurtce jak dlugo sie da...powiedz mi bo Ty tez mialas nakaz lezenia z tego co pamietam...ale wiadomo ze z dzieckiem sie nie da caly czas...jak to rozwiazalas?

Marciosz zjedz cos slodkiego i poloz sie na godzinke...na pewno dzidzia sie ruszy...

Zawiozlam Mala do przedszkola,podjechalam wymienic opony i oblozona gazetami z kubkiem kakao i drozdzowka z budyniem leze i pachne ;)

Milego dzionka :)

reklama
rsz91 - spóźnione Wszystkiego Najlepszego:-) ruchami się nie przejmuj, ja tez jeszcze nie czuje a to moja druga ciąża wiec teoretycznie powinnam czuć szybciej. Poza tym Ty szczuplaczek jesteś, to tez inaczej

MiLady - mi tez gin wypisuje od wizyty do wizyty ale bez problemu tez internista, mi moja rodzinna proponowała ze jakbym miała problem to mam przyjść do niej ze bez problemu może mi wypisać nawet i na miesiąc L4

Poćwiczyłam wczoraj z Andżelika Pióro jak polecałyście, zrobiłam dwa zestawy po niecałe 15 min ale kazde cwiczenie po 2 serie a nie po 3 jak mówiła, bo stwierdziłam ze skoro nic wcześniej nie ćwiczyłam to i tak starczy...dziś nie mogę usiąść na kibelku ani kucnąć tak mnie uda bolą, cierp ciało jak chciało:-D spojenie już mnie mniej boli, za to boli mnie biodro i plecy, musze się rozruszać bo cienko to widzę:no:

od 5 nie spie, o 6 wstałam bo miałam dość przewalania się po łózku, w nocy tez się ciagle budzę, brzuch mnie ciagnie, niewygodnie mi, liczę tylko ile jeszcze mi do rana zostało:baffled:

wciągnęłam się w serial Casarzowa Ki, wczoraj obejrzałam 6 zaległych odcinków na kompie, z nudów niedługo telenowele brazylijskie będę ogladać;-):-D

Do góry