reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

Są dalej wrażliwe, ale nie tak bardzo, wydaje mi się, że sutki są jaśniejsze niż były i trochę mniej wrażliwe, ale żeby calkiem przestało pobolewac to nie. Czekam do środy na wizyte. Faktycznie ważne, że nie plamię ani nic takiego, ale ciągle na luteinie jestem.

reklama
Moje są mniej nabrzmiale ostatnio ale w ogóle są dużo mniej wrażliwe niż w pierwszej ciąży wiec się tym nie martwię a dzidzia czuję po ruchach wiec chyba w porządku :)

Dziewczyny bez paniki moje cycki tylko troszke przybraly na objetosci bo przytylam .to ze nagle wasze piersi staly sie mniej wrazliwe itd to nie znaczy ze z dzidzia cos nie tak.

Antus nie martw się. U mnie wrażliwość i obrzmialosc piersi jest fajowe. Dziś mniej bolą i są miękkie a za kilka dni znowu stanik będzie mnie draznil. To samo miałam z Olkiem w ciąży ;-)

Ja mam piersi jak zwykle i pobolewają po bokach. Bolały bardziej wcześniej. Teraz jakby spokój.

Dzisiaj pierwszy raz kasjerka wywołała mnie z kolejki,że mam pierwszeństwo. Szok ;))) Fakt - biegałam wcześniej kilka godzin po sklepach (ech, obkupiłam sie w ubrania, które zniosą jakoś rosnący brzuch) i mi brzuch mocniej wyskoczył . Miałam wielki zakup - pół litra lodów (jakie to typowe!) ale zrobiło mi się jednocześnie miło i głupio bo to w końcu dopiero 17 tydzień :) No dobra,przynajmniej mam dowód,że moja ciąża jest już zauważalna dla innych,hehe.

Mi sie wydaje ze moje piersi tez sa juz mniej nabrzmiałe i wrażliwe.
Macie jakieś sposoby na zaparcia? Bo mam wrażenie ze mi zaraz brzuch pęknie [emoji52]

Sprobuj rano na czczo napic sie wody z cytryna. Staraj lezec na lewym boku wtedy jelita i inne narzady nie sa naciskane przez macice i maja szanse normalnie funkcjonowac. I pij duzo wody to wazne przy zaparciach. Mozesz sprobowac szliwek.jablko i inne naturalne sposoby na zaparcia :)

reklama
Do góry