reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

A mój poród to było tak ze w walentynki oglądałam m jak miłość i tak w polowie wody mi odeszły (termin na 27.03). Pojechaliśmy do szpitala i tam mnie położyli na patologii bo żadnych skurczy jeszcze nie miałam męża wysłali do domu ze nie wiadomo kiedy w ogóle będę rodzic. Ok 2 zaczęły się skurcze najpierw lekkie potem już szybko ruszyło z kopyta, odszedł czop skurcze juz przed 3 były co 3-4 min regularne bo mierzyłam położne podpiely mnie pod ktg i wmawialy ze nie rodzę :) ze nie dadzą mi jeszcze znieczulenia bo jaki w ogóle porod? Nie wiadomo kiedy się poród zacznie, w końcu jedna zrobiła badanie i dalej gadając ze żadne rozwarcie ale poleciała po lekarza i ten też zbadał i od razu kazał zabrać na porodówkę to była godz 4, tam już milsza położna zrobiła mi lewatywe i kazała dzwonić po męża i wziąć prysznic i poszła, jeszcze jej powiedziałam ze chce zzo to ona mówiła ze ja zaraz urodze- nie wierzyłam :) położna wyszła a ja czekałam tylko na męża żeby poszedł ich pospieszyć z tym znieczuleniem :D ale zaraz jak wróciła to kazała mi się kłaść na łóżku przyszli lekarze z neonatologii żeby zabrać Damiana od razu, ja już zaczęłam przeć i wtedy dopiero wszedł mąż i o 5:10 urodził się Damian :)

reklama
Renia to u mnie bylo to samo :) niech sie pani nie drze i po meza nie dzwoni bo dopiero 4 cm a ja juz parte mialam . ;) bo z 4 zrobilo sie 10 ;) ze zdroi mnie 20 stycznia odeslali z braku miejsc kierujac na pomorzany. Pojechalismy a tam mowia ze wedlug ich obliczen to 5 dni po terminie a nie 7 i mam za dwa dni przyjechac...hm bezczelni ja se mysle nigdzie nie wracam...no dobra zostawili mnie na gi ekologi i z rana sgsolywanko...yhymm..3.30 budze sie i czuje pyk unosze sie cis mokro .dzwonie do m ; kovhanie wody mi odeszly...e to jeszcze potrwa zadzwon rano..yhym ... Ide z podpacha do zaspanej poloznej i mowie ze wody mi odeszly . a nie zsikala sie pani ?? nie .... No to idziemy do lizka zmienie posciel i przyniose ktg...yhyn zwijam sie z bolu ...laskawie poszla po zaspanego lekarza.. I znow te samo pytanie czy nie nasikalam....nie nie wydaje mi sie panie doktorze zeby siki byly rozowe ...to zapraszam na fotel zbadamy sie ...hm 4 cm .przy przyjeciu pare h wczesnien bylo 3.5..no dobra lewatywka prysznic i idxiemy na porodowke . piszlismy no ale ze stwierdzili ze nie ma sali porodiwej to sobie poczekam w boksie na zwyklym lozku ...ok wczesniej zadzwonilam do m zeby zaczal odmraxac auto i sie zbieral.zwijam sie tam w boksie przyszla inna lekarka i sie pyta imie...nazwisko ..dane...kur**najlepiej caly zyciorys miedzy skurczami opowiem...zaczela wbijac sie z igla zeby wenflon wbic w reke i chyba tak ze 4 razy...krew sie leje z rak a nie z dolu a ja sie dre ze mam parte.ta sie smieje i mowi ze jak mam 4 cm to z cm na godzine ...yhy dre sie zeby mnie zbadala bo czuje jak mnie rozrywa ...badanie...o cholera pacjentka z pel ym rozwarciem !!! No przecierz jej mowilam.... Nagle pelno ludzi wokul mnie i sie drze jeden przez druguego ze sali porodowej nie maja...ja sie dre ze ja moge rodzic tu zeby mi dali przec...nagke ktos przylatuje ze jest sala wolna . no to mnie na wozek i poloznaa need for speeda dosrala i na sale ...moj m biegnue odziewa sie po drodze w fartuch...mnie na lozku i przyj i przyj no to pre ...gliwa wyszla a teraz nie przyj ...dre sie ze to niemozliwe... No nie przyj musimy ci pomoc bo cie rozerwie....no i znow przyj..no to pre i maly na brzuchu 4205 zywej masy...lekarz mowi...przy trzecim pani nie zdarzy do szpitala...a na na to ze 3 nie planuje...no to mam co nie planowalam ..aha maly sie urodzil o 5.40.

Barxzo przepraszam za bledy pisze z telefonu ;) jaki mi teraz porod wrozycie ?? W Aucie ?? :)

Hehe uroczy personel w pl szpitalach :) to nie nacieli cie tylko ochronę krocza mialas? Mnie nacieli troche ale może to i dobrze szybciej poszło i nie popękalam chociaż tak jak mówię Damian był nie duzy 2270 g

Antus czyli ,znasz szczecin :) myslalam ze vdzies dalej mieszkasz :) to prawda z tym ze mozna po 1 dobie wyjsc jak ok ?

Jak, po porodzie SN można wyjść na drugi dzień a po cc na trzeci dzień. Wiem, bo ja rodziłam w sobotę i w poniedziałek miałam już wypis (moja córcia nie, więc i tak byłam dłużej - żółtaczka). Dziewczyna z mojego pokoju urodziła w piątek a w sobotę już wychodziła. Ogólnie to wszystko zależy też o której się urodzi, bo po dobie dziecko ma pobieraną tą krew z piętki i to chyba tylko w jakiś godzinach pobierają. Koleżanka przez to była dwie doby bo urodziła o 23, więc dopiero następnego dnia po 23 mogli dopiero pobrać tą krew i musiała leżeć cały następny dzień, bo lekarze nie mieli czasu dać wypisu :/

A nie miałyście żadnych sygnałów zbliżającego się porodu? Ja jak pomysle to miałam chyba wszystko książkowo, dwa wieczory przed odszedł mi kawałek czopa, w dzien przed wysprzatalam cala chalupe, na kolanach szczoteczka do zębów fugi czyscilam takiego powera mialam , wieczór przed odeszla mi kolejna część czopu tym razem z krwią a w nocy przed skurczami miałam kilka godzin biegunkę tak ze żadna lewatywa nie byla potrzebna. :-D

Renia to u mnie bylo to samo :) niech sie pani nie drze i po meza nie dzwoni bo dopiero 4 cm a ja juz parte mialam . ;) bo z 4 zrobilo sie 10 ;) ze zdroi mnie 20 stycznia odeslali z braku miejsc kierujac na pomorzany. Pojechalismy a tam mowia ze wedlug ich obliczen to 5 dni po terminie a nie 7 i mam za dwa dni przyjechac...hm bezczelni ja se mysle nigdzie nie wracam...no dobra zostawili mnie na gi ekologi i z rana sgsolywanko...yhymm..3.30 budze sie i czuje pyk unosze sie cis mokro .dzwonie do m ; kovhanie wody mi odeszly...e to jeszcze potrwa zadzwon rano..yhym ... Ide z podpacha do zaspanej poloznej i mowie ze wody mi odeszly . a nie zsikala sie pani ?? nie .... No to idziemy do lizka zmienie posciel i przyniose ktg...yhyn zwijam sie z bolu ...laskawie poszla po zaspanego lekarza.. I znow te samo pytanie czy nie nasikalam....nie nie wydaje mi sie panie doktorze zeby siki byly rozowe ...to zapraszam na fotel zbadamy sie ...hm 4 cm .przy przyjeciu pare h wczesnien bylo 3.5..no dobra lewatywka prysznic i idxiemy na porodowke . piszlismy no ale ze stwierdzili ze nie ma sali porodiwej to sobie poczekam w boksie na zwyklym lozku ...ok wczesniej zadzwonilam do m zeby zaczal odmraxac auto i sie zbieral.zwijam sie tam w boksie przyszla inna lekarka i sie pyta imie...nazwisko ..dane...kur**najlepiej caly zyciorys miedzy skurczami opowiem...zaczela wbijac sie z igla zeby wenflon wbic w reke i chyba tak ze 4 razy...krew sie leje z rak a nie z dolu a ja sie dre ze mam parte.ta sie smieje i mowi ze jak mam 4 cm to z cm na godzine ...yhy dre sie zeby mnie zbadala bo czuje jak mnie rozrywa ...badanie...o cholera pacjentka z pel ym rozwarciem !!! No przecierz jej mowilam.... Nagle pelno ludzi wokul mnie i sie drze jeden przez druguego ze sali porodowej nie maja...ja sie dre ze ja moge rodzic tu zeby mi dali przec...nagke ktos przylatuje ze jest sala wolna . no to mnie na wozek i poloznaa need for speeda dosrala i na sale ...moj m biegnue odziewa sie po drodze w fartuch...mnie na lozku i przyj i przyj no to pre ...gliwa wyszla a teraz nie przyj ...dre sie ze to niemozliwe... No nie przyj musimy ci pomoc bo cie rozerwie....no i znow przyj..no to pre i maly na brzuchu 4205 zywej masy...lekarz mowi...przy trzecim pani nie zdarzy do szpitala...a na na to ze 3 nie planuje...no to mam co nie planowalam ..aha maly sie urodzil o 5.40.

Barxzo przepraszam za bledy pisze z telefonu ;) jaki mi teraz porod wrozycie ?? W Aucie ?? :)

Ja miałam podobnie z Zdrojach. lekarz uparł się, że mam 3 cm a ja mówie że rodze. Spojrzał na mnie jak na wariatkę, zajrzał jeszcze raz, a tam 10 :D

A nie miałyście żadnych sygnałów zbliżającego się porodu? Ja jak pomysle to miałam chyba wszystko książkowo, dwa wieczory przed odszedł mi kawałek czopa, w dzien przed wysprzatalam cala chalupe, na kolanach szczoteczka do zębów fugi czyscilam takiego powera mialam , wieczór przed odeszla mi kolejna część czopu tym razem z krwią a w nocy przed skurczami miałam kilka godzin biegunkę tak ze żadna lewatywa nie byla potrzebna. :-D
Mnie przeczyściło w nocy, około 23, a od 1 w nocy miałam skurcze :)

Hej :) u mnie maleństwo ma już 10 cm, wszystko ma na miejscu :)
płci nie poznałam bo się strasznie wiercił :p ma to po mnie :)
z wynikami wszystko ok, malutka grzybica, ale dostałam maść i będzie ok.
z toksoplazmozą lekarz powiedział, że jest ok. mam przeciwciała, a tokso była dość dawno więc nie mam się czym martwić :)

reklama
Martita syndrom wicia gniazda to nie ściema :) Ja nie w terminie a też miałam. Cała ciążę kłóciłam się z mężem żeby pospieszyl się z remontem mieszkania łazienka była oklejana i kuchnia, kupiony nowy sprzęt do podłączenia itd no i tu się rozchodzilo o pralke chciałam juz swoją wyprawkę dla dzidziusia wyprać tam i suszylam mu o to głowę cały czas, niecierpliwilam się strasznie, denerwowałam ze nie zdążę i dziwne ze akurat 2 dni przed porodem mnie naszło i mowie "wiesz co kochanie to ja to sobie u mamy popiore nie będę się denerwować a będzie sobie czekało gotowe".... i tak 2 dni prałam na raty a potem już mi mama na szybko prasowała bo ja już na porodowke jechałam...

Do góry