reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

A mój poród to było tak ze w walentynki oglądałam m jak miłość i tak w polowie wody mi odeszły (termin na 27.03). Pojechaliśmy do szpitala i tam mnie położyli na patologii bo żadnych skurczy jeszcze nie miałam męża wysłali do domu ze nie wiadomo kiedy w ogóle będę rodzic. Ok 2 zaczęły się skurcze najpierw lekkie potem już szybko ruszyło z kopyta, odszedł czop skurcze juz przed 3 były co 3-4 min regularne bo mierzyłam położne podpiely mnie pod ktg i wmawialy ze nie rodzę :) ze nie dadzą mi jeszcze znieczulenia bo jaki w ogóle porod? Nie wiadomo kiedy się poród zacznie, w końcu jedna zrobiła badanie i dalej gadając ze żadne rozwarcie ale poleciała po lekarza i ten też zbadał i od razu kazał zabrać na porodówkę to była godz 4, tam już milsza położna zrobiła mi lewatywe i kazała dzwonić po męża i wziąć prysznic i poszła, jeszcze jej powiedziałam ze chce zzo to ona mówiła ze ja zaraz urodze- nie wierzyłam :) położna wyszła a ja czekałam tylko na męża żeby poszedł ich pospieszyć z tym znieczuleniem :D ale zaraz jak wróciła to kazała mi się kłaść na łóżku przyszli lekarze z neonatologii żeby zabrać Damiana od razu, ja już zaczęłam przeć i wtedy dopiero wszedł mąż i o 5:10 urodził się Damian :)

reklama
Renia to u mnie bylo to samo :) niech sie pani nie drze i po meza nie dzwoni bo dopiero 4 cm a ja juz parte mialam . ;) bo z 4 zrobilo sie 10 ;) ze zdroi mnie 20 stycznia odeslali z braku miejsc kierujac na pomorzany. Pojechalismy a tam mowia ze wedlug ich obliczen to 5 dni po terminie a nie 7 i mam za dwa dni przyjechac...hm bezczelni ja se mysle nigdzie nie wracam...no dobra zostawili mnie na gi ekologi i z rana sgsolywanko...yhymm..3.30 budze sie i czuje pyk unosze sie cis mokro .dzwonie do m ; kovhanie wody mi odeszly...e to jeszcze potrwa zadzwon rano..yhym ... Ide z podpacha do zaspanej poloznej i mowie ze wody mi odeszly . a nie zsikala sie pani ?? nie .... No to idziemy do lizka zmienie posciel i przyniose ktg...yhyn zwijam sie z bolu ...laskawie poszla po zaspanego lekarza.. I znow te samo pytanie czy nie nasikalam....nie nie wydaje mi sie panie doktorze zeby siki byly rozowe ...to zapraszam na fotel zbadamy sie ...hm 4 cm .przy przyjeciu pare h wczesnien bylo 3.5..no dobra lewatywka prysznic i idxiemy na porodowke . piszlismy no ale ze stwierdzili ze nie ma sali porodiwej to sobie poczekam w boksie na zwyklym lozku ...ok wczesniej zadzwonilam do m zeby zaczal odmraxac auto i sie zbieral.zwijam sie tam w boksie przyszla inna lekarka i sie pyta imie...nazwisko ..dane...kur**najlepiej caly zyciorys miedzy skurczami opowiem...zaczela wbijac sie z igla zeby wenflon wbic w reke i chyba tak ze 4 razy...krew sie leje z rak a nie z dolu a ja sie dre ze mam parte.ta sie smieje i mowi ze jak mam 4 cm to z cm na godzine ...yhy dre sie zeby mnie zbadala bo czuje jak mnie rozrywa ...badanie...o cholera pacjentka z pel ym rozwarciem !!! No przecierz jej mowilam.... Nagle pelno ludzi wokul mnie i sie drze jeden przez druguego ze sali porodowej nie maja...ja sie dre ze ja moge rodzic tu zeby mi dali przec...nagke ktos przylatuje ze jest sala wolna . no to mnie na wozek i poloznaa need for speeda dosrala i na sale ...moj m biegnue odziewa sie po drodze w fartuch...mnie na lozku i przyj i przyj no to pre ...gliwa wyszla a teraz nie przyj ...dre sie ze to niemozliwe... No nie przyj musimy ci pomoc bo cie rozerwie....no i znow przyj..no to pre i maly na brzuchu 4205 zywej masy...lekarz mowi...przy trzecim pani nie zdarzy do szpitala...a na na to ze 3 nie planuje...no to mam co nie planowalam ..aha maly sie urodzil o 5.40.

Barxzo przepraszam za bledy pisze z telefonu ;) jaki mi teraz porod wrozycie ?? W Aucie ?? :)

Hehe uroczy personel w pl szpitalach :) to nie nacieli cie tylko ochronę krocza mialas? Mnie nacieli troche ale może to i dobrze szybciej poszło i nie popękalam chociaż tak jak mówię Damian był nie duzy 2270 g

Antus czyli ,znasz szczecin :) myslalam ze vdzies dalej mieszkasz :) to prawda z tym ze mozna po 1 dobie wyjsc jak ok ?

Jak, po porodzie SN można wyjść na drugi dzień a po cc na trzeci dzień. Wiem, bo ja rodziłam w sobotę i w poniedziałek miałam już wypis (moja córcia nie, więc i tak byłam dłużej - żółtaczka). Dziewczyna z mojego pokoju urodziła w piątek a w sobotę już wychodziła. Ogólnie to wszystko zależy też o której się urodzi, bo po dobie dziecko ma pobieraną tą krew z piętki i to chyba tylko w jakiś godzinach pobierają. Koleżanka przez to była dwie doby bo urodziła o 23, więc dopiero następnego dnia po 23 mogli dopiero pobrać tą krew i musiała leżeć cały następny dzień, bo lekarze nie mieli czasu dać wypisu :/

A nie miałyście żadnych sygnałów zbliżającego się porodu? Ja jak pomysle to miałam chyba wszystko książkowo, dwa wieczory przed odszedł mi kawałek czopa, w dzien przed wysprzatalam cala chalupe, na kolanach szczoteczka do zębów fugi czyscilam takiego powera mialam , wieczór przed odeszla mi kolejna część czopu tym razem z krwią a w nocy przed skurczami miałam kilka godzin biegunkę tak ze żadna lewatywa nie byla potrzebna. :-D

Renia to u mnie bylo to samo :) niech sie pani nie drze i po meza nie dzwoni bo dopiero 4 cm a ja juz parte mialam . ;) bo z 4 zrobilo sie 10 ;) ze zdroi mnie 20 stycznia odeslali z braku miejsc kierujac na pomorzany. Pojechalismy a tam mowia ze wedlug ich obliczen to 5 dni po terminie a nie 7 i mam za dwa dni przyjechac...hm bezczelni ja se mysle nigdzie nie wracam...no dobra zostawili mnie na gi ekologi i z rana sgsolywanko...yhymm..3.30 budze sie i czuje pyk unosze sie cis mokro .dzwonie do m ; kovhanie wody mi odeszly...e to jeszcze potrwa zadzwon rano..yhym ... Ide z podpacha do zaspanej poloznej i mowie ze wody mi odeszly . a nie zsikala sie pani ?? nie .... No to idziemy do lizka zmienie posciel i przyniose ktg...yhyn zwijam sie z bolu ...laskawie poszla po zaspanego lekarza.. I znow te samo pytanie czy nie nasikalam....nie nie wydaje mi sie panie doktorze zeby siki byly rozowe ...to zapraszam na fotel zbadamy sie ...hm 4 cm .przy przyjeciu pare h wczesnien bylo 3.5..no dobra lewatywka prysznic i idxiemy na porodowke . piszlismy no ale ze stwierdzili ze nie ma sali porodiwej to sobie poczekam w boksie na zwyklym lozku ...ok wczesniej zadzwonilam do m zeby zaczal odmraxac auto i sie zbieral.zwijam sie tam w boksie przyszla inna lekarka i sie pyta imie...nazwisko ..dane...kur**najlepiej caly zyciorys miedzy skurczami opowiem...zaczela wbijac sie z igla zeby wenflon wbic w reke i chyba tak ze 4 razy...krew sie leje z rak a nie z dolu a ja sie dre ze mam parte.ta sie smieje i mowi ze jak mam 4 cm to z cm na godzine ...yhy dre sie zeby mnie zbadala bo czuje jak mnie rozrywa ...badanie...o cholera pacjentka z pel ym rozwarciem !!! No przecierz jej mowilam.... Nagle pelno ludzi wokul mnie i sie drze jeden przez druguego ze sali porodowej nie maja...ja sie dre ze ja moge rodzic tu zeby mi dali przec...nagke ktos przylatuje ze jest sala wolna . no to mnie na wozek i poloznaa need for speeda dosrala i na sale ...moj m biegnue odziewa sie po drodze w fartuch...mnie na lozku i przyj i przyj no to pre ...gliwa wyszla a teraz nie przyj ...dre sie ze to niemozliwe... No nie przyj musimy ci pomoc bo cie rozerwie....no i znow przyj..no to pre i maly na brzuchu 4205 zywej masy...lekarz mowi...przy trzecim pani nie zdarzy do szpitala...a na na to ze 3 nie planuje...no to mam co nie planowalam ..aha maly sie urodzil o 5.40.

Barxzo przepraszam za bledy pisze z telefonu ;) jaki mi teraz porod wrozycie ?? W Aucie ?? :)

Ja miałam podobnie z Zdrojach. lekarz uparł się, że mam 3 cm a ja mówie że rodze. Spojrzał na mnie jak na wariatkę, zajrzał jeszcze raz, a tam 10 :D

A nie miałyście żadnych sygnałów zbliżającego się porodu? Ja jak pomysle to miałam chyba wszystko książkowo, dwa wieczory przed odszedł mi kawałek czopa, w dzien przed wysprzatalam cala chalupe, na kolanach szczoteczka do zębów fugi czyscilam takiego powera mialam , wieczór przed odeszla mi kolejna część czopu tym razem z krwią a w nocy przed skurczami miałam kilka godzin biegunkę tak ze żadna lewatywa nie byla potrzebna. :-D
Mnie przeczyściło w nocy, około 23, a od 1 w nocy miałam skurcze :)

Hej :) u mnie maleństwo ma już 10 cm, wszystko ma na miejscu :)
płci nie poznałam bo się strasznie wiercił :p ma to po mnie :)
z wynikami wszystko ok, malutka grzybica, ale dostałam maść i będzie ok.
z toksoplazmozą lekarz powiedział, że jest ok. mam przeciwciała, a tokso była dość dawno więc nie mam się czym martwić :)

reklama
Martita syndrom wicia gniazda to nie ściema :) Ja nie w terminie a też miałam. Cała ciążę kłóciłam się z mężem żeby pospieszyl się z remontem mieszkania łazienka była oklejana i kuchnia, kupiony nowy sprzęt do podłączenia itd no i tu się rozchodzilo o pralke chciałam juz swoją wyprawkę dla dzidziusia wyprać tam i suszylam mu o to głowę cały czas, niecierpliwilam się strasznie, denerwowałam ze nie zdążę i dziwne ze akurat 2 dni przed porodem mnie naszło i mowie "wiesz co kochanie to ja to sobie u mamy popiore nie będę się denerwować a będzie sobie czekało gotowe".... i tak 2 dni prałam na raty a potem już mi mama na szybko prasowała bo ja już na porodowke jechałam...

Do góry