reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

ania50 współczuje sytuacji w przychodni. Ja na szczęście jeszcze nie spotkałam się z taką sytuacją. I tak dzielnie to zniosłaś. Ludzie potrafią być naprawdę bezczelni. :( Trzymam kciuki, żebyś już więcej takiej sytuacji nie miała.

Ja niestety też jeszcze nie czuję ruchów, a bardzo bym już chciała. Czując ruchy w pierwszej ciąży, byłam spokojniejsza i zdecydowanie mniej stresowałam się oczekując na kolejną wizytę.

Dziękuję wszystkim za miłe powitanie. Nie spodziewałam się tak miłego powitania, z uwagi na troszkę późniejsze dołączenie do kwietniówek :) Bardzo mi miło!!

reklama
Polianna a patrzylas jak masz lozysko ulozone? Bo ja mam na przedniej scianie wg usg i tak czytlam ze przez to ruchy mogą być słabiej odczuwalne. Ja czuje ruchy, ale zdecydowanie słabiej niż z corka w tym okresie wiec to chyba przyczyna w moim przypadku.

Dziewczyny piękne brzuszki :-) proszę dodawać więcej :-)

ania ale fajnie wygladaja Twoje dzidziusie, normalnie trochę zazdroszczę Ci blizniakow :-D chociaż zawsze się zapierałam ze dwojka na raz to dla mnie za dużo.

Lunka sercem i myślami jestem z Tobą :*

Renia mi na zgagę pomagały migdały, ale miałam dopiero pod koniec ciąży.

Miladyy, mój dla odmiany strasznie wybrzydzał, nic mu się nie podobało i już byłam zrezygnowana, że w ogólne tego wesela nie zrobimy. Potem jak udało się coś ustalić to ciągle coś z menu mu nie pasowało np. rolady mają być bez ogórka w środku, do ciemnego mięsa ma być biały sos z rodzynkami (?) a garmażerka ma być bez galarety, no myślałam, że mi ręce opadną :) Więc sama nie wiem co gorsze - olewka czy wydziwianie :-D

BarbaBlue witamy :)
A mi dziewczyny przyszło 6 kartonów ubrań po Damianie i teraz nie wiem jak mam je ogarnąć :D + łóżeczko i kojec, tyle ubrań że nawet nie wiem czy to dziecko w ogóle zdąży to wszystko ubrać :) Tylko jak by była jednak dziewczynka to dokupię różowe rzeczy a na potem sukieneczki :) Na szczęście przepatrzyłam i w miarę takie uniwersalne nie jakieś same samochody :) a że większość żółte czy niebieskie to uważam że ładnie się komponują z różowym kolorem :-D W ogóle to nie pamiętałam że to aż takie małe te pierwsze ubrania ;)
A co do piersi to mnie nie bolą, trochę bolały na początku ale bez tragedii, są tylko nabrzmiałe a o karmienie jakoś się nie martwię, wiem że różnie bywa ale myślę tak jak wszelkie poradnie laktacyjne ogłaszają że dużo zaczyna się w głowie, ja Damiana w ogóle nie mogłam przez tydzień po porodzie przystawić, potem dalej miesiąc ściągałam laktatorem co 3godz i udało się laktację przez rok utrzymać :)

Czy któraś spodziewa się drugiej cesarki? Ja niestety tak. Strasznie się jej obawiam, tymbardziej że starszym dzieckiem trzeba się zająć i jeszcze noworodkiem...

Czy któraś spodziewa się drugiej cesarki? Ja niestety tak. Strasznie się jej obawiam, tymbardziej że starszym dzieckiem trzeba się zająć i jeszcze noworodkiem...

Ja się nie spodziewam, bo chce teraz rodzić naturalnie, ale czy mi dopisze szczęście tym razem to nie wiem. Bardzo chcę uniknąć cc, bo też nie wyobrażam sobie przechodzenia znowu przez to samo...

reklama
Martina mam nadzieje ze bliźniaki beda tak spokojne jak była moja córka ;)
Ja będę mieć pierwsza cesarkę ale i tak strasznie sie boje :( zwłaszcza przy dwójce. Poprzedni poród SN miałam lajtowy po godzinie juz latałam po oddziale. Teraz sie boje ze będę leżeć plackiem a ja nawet do dzieci nie będę mogła sie podnieść.

Do góry