reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

Ania50, jak wyszły popołudniowe badania? Uspokoiły Cię trochę?
Tak, z Dzieciaczkiem wszystko w porzadku, zaraz opisze w watku z badaniami :)

Lunka ja rowniez jestem z Toba myslami, musi byc dobrze :*

Co do boli glowy - zdarzaja mi sie coraz czesciej. Wczoraj padlam polzywa, nie wiem jak znioslam 2 godz czekania pod gabinetem. Na dodatek mialam spiecie z paniami w kolejce ktore stwierdzily, ze niewazna kolejnosc jaka ustalila polozna ale ja wg nich powinnam przepuscic dwie kobiety (matka z corka przyjechaly na zwykle badania gin). Pewnie stwierdzily ze skoro nie narzekam glosno w kolejce na swoj los to moge sobie czekac jeszcze. Jak mi cisnienie podniosly tak glowa rozbolala, przeszlo dopiero dzis rano. Jeszcze w nocy budzil mnie okropny bol.

reklama
ania50 - współczuję walki w kolejce. Może warto porozmawiać z ginem żeby wywoływał pacjentki??
U mojego też czeka się godzinami i gdyby nie wywoływał to w tej małej poczekalni kobiety by się rozszarpały.

Martwi mnie ten brak ruchów :( To już 17 tydzień, kojarzę,że córeczki czulam już na tym etapie. A teraz cisza:/

Wstalam rano a tu na dworze szaro buro i deszcz pada, czuje ze dzis bez bólu głowy sie nie obejdzie.

Witam nowa mamusie!

Ania i Anna cieszę się ze na wizytach ok.

Miladyyy mam nadzieję ze dacie rade znaleźć inna sale. Trzymam kciuki!

Marzenka i ja mam takie klucia, zapytam mojej gin na następnej wizycie.

Ciekawe co u lunki:-(

Annika ja jutro witam 19 tydzien;) powiem ci ze , z dnia na dzien brzuch wiekszy i coraz bardziej sie mecze czego ze 3 tygodnie temu nie mialam ;) moj maly tez wariuje i czuje nie tylko kopniaki a lekkie wypychania ;) cudne to :) zwraz polmetek a ja nic nie kupilam oprocz wacikow i patyczkow niemowlecych bo byly na promocji :laugh2: z wojtkiem to spore zakupy zrobilam w 11 tygodniu

Trzymam kciuki Lunka, aby to nic poważnego jednak !

Bolesność piersi , a zwłaszcza sutków to w tym momencie zupełnie normalna sprawa i kłucie w pochwie również. Lekkie ciągnięcia itd - standard.

W sierpniu organizowałam ślub parze w 2 miesiące - bardzo duża impreza, było ciężko, żeby dopiąć wszystko na ostatni guzik - ale było perfekcyjnie ! Panna Młoda w 6 miesiącu :) Ja sama brałam ślub w 4 miesiącu :) tak szczerze mówiąc, uważam, że dużo łatwiej organizować taką imprezę ( jeśli się to robi samemu, a nie komuś zleca ) będąc w ciąży niż z Maluszkiem u boku:)

Mi też pojawił się brzuszek , duzo wcześniej niż w pierwszej ciąży, bo tak właśnie kojarze, że jak brałam ślub to miałam idealnie obcisłą suknie i zupełnie nic nie było widać a był to 16 tydzień i pamiętam, że za jakiś tydzień brzuszek się ukazał więc miałam szczęście :) Teraz jest już jednak widoczny nawet dla niewtajemniczonych ;)

reklama
Do góry