reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

Cześć, ja chwilowo nie mam internetu w domu i jeszcze potrwa to kilka dni także mało się będę udzielać. Jestem u mamy i nie mogłam się powstrzymać żeby do Was zajrzeć. Mama robi dla mnie drożdżaki;-)a ja przy kompie:-p
Co do płci to wydaje mi się, że noszę pod sercem synka.Ale w pierwszej ciąży też tak myślałam a jest córcia:-D
Witaj Aniu wśród mam kwietniowych:-)

reklama
anna2406 - gratuluję ciąży i serdecznie witam w naszym wspaniałym gronie :-)

Mada2409 - w takim razie gratuluję drugiego synka :-)

Martita29 - czekamy na więsci z Twojej dzisiejszej wizyty

anna2406 również gratuluję i witam.
Ohhh ja mam wizytę w poniedziałek i nie mogę się doczekać, a tu jeszcze cały weekend...
Mój tez tak gada że syn będzie, ja nie mam jakichś przeczuć. Inaczej czuję się niż w ciąży z córą ale nie chce sobie wmawiać że w takim wypadku syn będzie. Obojętnie co, byle zdrowe było.

Cześć babeczki :) miałyście już cytologię?
Ja mam w poniedziałek wizytę i tak się trochę zestresowałam czy na pewno jest wszystko ok (poprzednia cytologia II , 1.5 roku temu). Ginekolog nie chciała sprawdzić przez telefon tylko powiedziała, że przeglądała wszystkie wyniki pacjentek z drugiej połowy sierpnia i 2 czy 3 były nie takie jak trzeba ale nie wie czy to moje. No i ja panika ;) Kurka wodna.
Poza tym w poniedziałek oglądanie maluszka i normalna wizyta gin. a w piątek usg genetyczne (też się stresuję). Dzisiaj jadę na konsultację z chirurgiem naczyniowym i okaże się czy muszę brać te zastrzyki czy nie ma potrzeby...

A co do samego brzuszka - objawów ciążowych brak ;) poza zachciankami i widocznym brzuszkiem . Wczoraj i przedwczoraj czułam takie specyficzne pukania w podbrzuszu. Nie wiem czy to możliwe,że już czułam ruchy ale w tamtej chwili przypominały mi się ruchy moich dziewczyn- identyczne,tylko te delikatniejsze. Chcialabym zeby tak było bo przynajmniej oznacza to,że maluch dokazuje. Dopóki brzuch nie będzie wielki albo ruchy konkretne nie uwierzę, że on tam w środku jest. ;)

Co do przeczuć to od początku mówię do brzucha jakby był tam chłopiec :-) nie wiem czemu ale jakoś tak czuję. Ale się zdziwię jeśli okaże się , że to dziewczynka :-)

Anna witamy! Na pewno wszystko bedzie dobrze ;)

Kasiunia, mamy to samo imie i jestctak samo z dzieecmi tzn tez w pierwszej ciazy bylam pewna ze syn a tu cora, teraz znow mysle ze syn :D

Martita najwazniejsze ze dzidzia prawidlowo sie rozwija, super :)

A dziewczyny ostatnio pisalyscie o kosmetykach nie wiem czy w Pl tez to tak funkcjonuje ale zapisalam sie do klubu hipp po probki i dzis dostalam kupon ze za 2e moge kupic hipp mama sanft maslo lub oliwke- normalnie 10e, nie lubie oliwek wiec chetnie wezme to maselko, opinie ma dobre i brzmi obiecujaco :) A wczoraj tez kupilam ten cud natury dobry na wszystko- olej kokosowy, bardziej z mysla o wlosach ale dodalam i sobie i synkowi tez do kapieli mial troche ramionka przesuszone i od razu lepsze po takiej kapieli :)

A co to za olej kokosowy? taki zwykły w butelce czy to jakiś specjalny kosmetyczny?

reklama
Zostaną nam tylko legginsy i sukienki :-)
Nie zamierzam inwestować w ciążowe ciuszki ;-)

Hehe a ja jestem z tych "większych" więc juz parę ciuchów ciążowych miałam ;0, jakieś szerokie tuniki. spodnie na gumkach ;) na bank kupię kurtkę zimową ciażową -przecież nie będę cały dzień siedzieć w domu w zimę, a o zmieszczeniu się w normalne ciuchy mogę pomarzyć...

U mnie dzisiaj o niebo lepiej, 0 wymiotów :) teraz czuję, że żyję :-) Boję się czasami żeby tabletki dzidziusiowi nie zaszkodziły, ale matka-bulimiczka też nie działa dobrze, tym bardziej leżąca w szpitalu.

Do góry