Martita29 boję się tej sytuacji że mogliby cofnąć tamtej dziewczynie wypowiedenie i wręczyć mi. Pracuję w dużej korporacji, mają mnóstwo bardzo dobrych prawników i wiem że jakby doszło do czegoś nie do końca zgodnego z prawem, to oni zawsze się wybronią, zawsze coś wymyślą. Dlatego dla świętego spokoju chcę dotrwać z ukrywaniem ciąży do końca września i na początku października powiedzieć. Mam nadzieję że mój brzuszek mnie nie wyda :-)
reklama
marzenka2015
Fanka BB :)
A ja przez cały czas myślałam ze to twoja córeczka Haha
renia1321
Ja tu was próbuję doczytać Tyle dzisiejszego wieczora naskrobałyście
Milady co do twojego pytania o kosmetyczki a i przy okazji co do kwestii zawodowych u mnie to właśnie połączone bo sama jestem kosmetyczką Także co trzeba zrobię sobie sama w domu, ale nie pracuję w zawodzie- kończyłam szkołę z małym Damianem, skończyłam ją w zeszłym roku a potem od razu przyjechaliśmy tutaj, no i pierwsze co jak Damian poszedł do przedszkola zaczęłam roczny kurs języka no i już mi tylko 3 msc zostały+ egzaminy ale że jestem teraz cały czas na zwolnieniu to już im tam zgłosiłam że na razie przerwę i tą końcówkę skończę trochę później- z tym na szczęście nie ma problemu, no i za pracą rozejrzę się dopiero jak młodszy bąbel do przedszkola lub do żłobka pójdzie...
Milady co do twojego pytania o kosmetyczki a i przy okazji co do kwestii zawodowych u mnie to właśnie połączone bo sama jestem kosmetyczką Także co trzeba zrobię sobie sama w domu, ale nie pracuję w zawodzie- kończyłam szkołę z małym Damianem, skończyłam ją w zeszłym roku a potem od razu przyjechaliśmy tutaj, no i pierwsze co jak Damian poszedł do przedszkola zaczęłam roczny kurs języka no i już mi tylko 3 msc zostały+ egzaminy ale że jestem teraz cały czas na zwolnieniu to już im tam zgłosiłam że na razie przerwę i tą końcówkę skończę trochę później- z tym na szczęście nie ma problemu, no i za pracą rozejrzę się dopiero jak młodszy bąbel do przedszkola lub do żłobka pójdzie...
marzenka2015
Beatka ja zakładam luźniejsze bluzki chyba nikt nie widzi brzuszka..w pierwszej ciąży brzuszek pózniej widać..ja na twoim miejscu zrobiłabym tak samo jak ty
Beata teraz rozumiem... u mnie pierwsza ciaze było pozno widać, wiec pewnie i u Ciebie tak będzie. Ale jakie to przykre, ze takie sa realia naszej pracyw Pl, ja tez pracuje w korpo i niestety nie każdy pracownik jest traktowany tak jak powinien...
Cześć! strasznie fajnie widzieć kwietniowe mamy na 2016 rok ja jestem mamą z kwietnia tego roku, czas strasznie szybko leci. Ledwo się obejrzycie i maleństwa będą z Wami...a kwiecień to idealny miesiąc na rodzenie dzieci!
Trzymam za Was wszystkie kciuki, powodzenia!
Trzymam za Was wszystkie kciuki, powodzenia!
marzenka no to tak jak w UK, tu na każdym rogu mam polski sklep, a idąc na spacer to częściej słyszę polski język niz angielski
bluelovi a pasztetu to nie wolno w ciąży... tutaj położne zabraniaja i w książce którą dostałam w przychodni jest lista pokarmów zakazanych i tam tez pisze, ze pasztetu nie wolno.
bluelovi a pasztetu to nie wolno w ciąży... tutaj położne zabraniaja i w książce którą dostałam w przychodni jest lista pokarmów zakazanych i tam tez pisze, ze pasztetu nie wolno.
klaudynaaa
Marzenka wrzucę juto swój brzuszek bo muszę z telefonu mężusia bo mój jest niesprawny
Sylwia jej biedactwo, oby szybko się wszystko zrosło :-*
Witaj Amisia :-) to u ciebie różnica między dziećmi będzie podobna jak u mnie, mam córcie z czerwca 2014r
Bluelovi jej trzymaj się :-*na pewno wszystko się ułoży
Dantek tak ja ciągle się wściekam
Bafinka nie denerwuj się, może właśnie idź do innego lekarza
Kurczaczek nie mogą cię zwolnić teraz jak jesteś w ciąży, muszą ci przedłużyć umowę do rozwiązania a później należy ci się macierzyński
Marzenka po 3 tygodniach matko to szybko, no i kurczę faktycznie ciężko u ciebie z tą pracą, mam nadzieję, że jakoś to sobie poukładasz
ja też się melduję, nie byłam jednak dzisiaj u endo bo podobno miałam potwierdzić wizytę a tego nie zrobiłam i nie przyszła, wizytę mam za tydzień i mam mieć zniżkę za to że jej nie było teraz eehhh później byłam u babci z małą i tam odpoczywałam, dzisiaj czułam się fatalnie od rana wymiotowałam, jak jechałam w tramwaju to prawie zemdlałam, cały dzień mi słabo i niedobrze, teraz też więc idę się położyć zaraz, mam wrażenie że z dnia na dzień jest coraz gorzej, że czuje się gorzej, ale dzisiaj też upał mi nie pomagał ehh fatalnie się czuję
co do pracy u nas też jakoś super, mi się umowa kończy w listopadzie przedłużą mi do rozwiązania, później macierzyński z zusu, łatwo nie będzie ja zmniejszyłam sobie etat na 3/4 teraz dostaję tyle co na macierzyńskim więc jest w miarę ok, ale już zmienić tego etatu nie mogę, a na macierzyńskim będę mieć mniej kasy i wtedy będzie ciężko ale mam nadzieję, że jakoś sobie poradzimy i "góra" nam pomoże
ja mam ochotę na kakao i na bułkę z powidłami może jutro sobie zjem bo jak na razie mi strasznie niedobrze..
co do kosmetyczki to można chodzić i robić sobie pazurki i farbować włoski, ja mam takie informacje, sama muszę sobie w końcu farbę nałożyć ale na razie nie ma sił na to :-(
Sylwia jej biedactwo, oby szybko się wszystko zrosło :-*
Witaj Amisia :-) to u ciebie różnica między dziećmi będzie podobna jak u mnie, mam córcie z czerwca 2014r
Bluelovi jej trzymaj się :-*na pewno wszystko się ułoży
Dantek tak ja ciągle się wściekam
Bafinka nie denerwuj się, może właśnie idź do innego lekarza
Kurczaczek nie mogą cię zwolnić teraz jak jesteś w ciąży, muszą ci przedłużyć umowę do rozwiązania a później należy ci się macierzyński
Marzenka po 3 tygodniach matko to szybko, no i kurczę faktycznie ciężko u ciebie z tą pracą, mam nadzieję, że jakoś to sobie poukładasz
ja też się melduję, nie byłam jednak dzisiaj u endo bo podobno miałam potwierdzić wizytę a tego nie zrobiłam i nie przyszła, wizytę mam za tydzień i mam mieć zniżkę za to że jej nie było teraz eehhh później byłam u babci z małą i tam odpoczywałam, dzisiaj czułam się fatalnie od rana wymiotowałam, jak jechałam w tramwaju to prawie zemdlałam, cały dzień mi słabo i niedobrze, teraz też więc idę się położyć zaraz, mam wrażenie że z dnia na dzień jest coraz gorzej, że czuje się gorzej, ale dzisiaj też upał mi nie pomagał ehh fatalnie się czuję
co do pracy u nas też jakoś super, mi się umowa kończy w listopadzie przedłużą mi do rozwiązania, później macierzyński z zusu, łatwo nie będzie ja zmniejszyłam sobie etat na 3/4 teraz dostaję tyle co na macierzyńskim więc jest w miarę ok, ale już zmienić tego etatu nie mogę, a na macierzyńskim będę mieć mniej kasy i wtedy będzie ciężko ale mam nadzieję, że jakoś sobie poradzimy i "góra" nam pomoże
ja mam ochotę na kakao i na bułkę z powidłami może jutro sobie zjem bo jak na razie mi strasznie niedobrze..
co do kosmetyczki to można chodzić i robić sobie pazurki i farbować włoski, ja mam takie informacje, sama muszę sobie w końcu farbę nałożyć ale na razie nie ma sił na to :-(
reklama
Poszlam mala uspic a tu imrezka sie rozkrecila. .. Najadly sie a teraz śpia . Ja tez ide spac Bo mala chce wczesniej obudzic Bo tez mi pozno chodzi spać.Ja z tych jedzacych to ostatnie lata nie jestem ale czesto polskiego jedzenia mi brakuje. Nie ma tu ogorkow kiszonych,nawet tych gruntowych, zeby se ukisic, nie ma kwasnej smietany, nie ma korzenia pietruszki, maki ziemniaczanej na kluski,śledzikow w smietanie ani w occie, sera bialego krowiego.. Oj ciezka sprawa.... Ani klusek, ani pierogow, ani bigosu, ani dobrej zupki.... Jak tu nie ma sie odechciec jesc