reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

reklama
No właśnie podzielcie się, postępami swoich pociech:) Mój Krzyś ma juz dwa ząbki u dołu, teraz czekamy na jedynki u góry, troszke zaczyna raczkować, sam sie podnosi do siadania a jak u was?
f2wlj44jy7aaxjoy.png

Hej dziewczyny, u nas ząbki tylko męczą i spać nie dają ale ani śladu po nich :( Ogólnie malutka wstaje mi teraz w nocy co 2-3 godziny, żadne podawanie kaszki ani zagęszczanie mleka na noc nie pomaga, macie może jakiś sposób na przespane noce ? Bo ja już ledwo żywa jestem, a mała teraz zamiast najeść się porządnie to je sobie co trochę w dzień po 50 ml i w nocy tak samo :D

Dziewczyny, dla was nowa ale ja was podczytuje prawie od poczatku.

Filip urodził sie 2.04 przez cc. X godzin meczarni i cc. Ze starsza mialam identycznie wiec chyba taki nasz urok. Córka ma 2 lata i 3 miesiące więc mam ciekawie . Mamy dwa zeby dolne, prlzamy po całym domu. Wszystko ok tylko ze spaniem tragedia. Jest na piersi i potrafi nawet co godzine wstawać. Butla z mm nie pomaga ani kaszki ;(

Sent from my ASUS_T00Q using Forum BabyBoom mobile app

Madzia u nas ząbków brak póki co :-) Marcysia jeszcze nie raczkuje, ale pełza do tyłu i dupke do góry coraz częściej podnosi. Co do siadania to też się dźwiga, ale sama nie siedzi.

Kunoichi z nockami to Ci nie pomogę. U nas są raz lepsze, raz gorsze. Częściej lepsze ;-) ale jak ząbki ją męczą to nic dziwnego, że nie chce spać. Podawalas coś żeby złagodzić ból?
I powiedz jak po szczepieniach? Coś kojarzę, że to u Was były jakieś problemy?

Nieszporek no właśnien ja Cię nie kojarzę w ogóle:p
To Filip starszy od Marcysi o tydzień. Z karmieniem masz przefikane, bo praktycznie całą noc na cycu... A tu jeszcze starszakiem trzeba się zająć. Wątpię żeby mm załatwiło sprawę, bo chyba jednak chodzi tu bardziej o potrzebę bliskości.

No proszę, to chyba nasze dzieciaczki teraz bardziej po prostu potrzebują bliskości w nocy, mój Krzyś wcześniej budził się 2 razy w nocy na jedzonko czasami 3, a teraz gdy jest troszkę starszy zdarza się że i 5 razy się obudzi i obowiązkowo cyc musi być bo inaczej jest płacz. w dzień 2 razy zamiast cyca jest kaszka i jakiś obiadek a reszte pierś .
f2wlj44jy7aaxjoy.png

U nas wlasnie tez jest gorzej niż bylo na początku. Tez myślę ze to moze być potrzeba bliskości ale aż sie boje o ten żołądek jak on co godzine je, choć mówią ze piersią sie nie przekarmi...

Napisane na ASUS_T00Q w aplikacji Forum BabyBoom

Nieszporek też mi się wydaje że piersią raczej nie przekarmimy maluszka, tym bardzie że jak się w nocy budzi to chwile possie i zasypia. Kunoichi a może twoja malutka je tak mało w dzień bo ząbki się niedługo będą przebijać i jedzonko drazni dziasła?
f2wlj44jy7aaxjoy.png

reklama
Madzia mojej idą jedynki na dole co do umiejętności to siedzi stabilnie ale posadzona, przemieszcza się po całym pokoju, położę ja na macie a wyląduje na drugim końcu pokoju np pod stołem ;-) ale nie raczkuje przygotowuje się do tego potrafi już zrobić pozycję jak piesek tylko nie umie ruszyć chwilkę tak wytrzyma i się Rozjezdza i wscieka. Wspina się też np po mnie i ma pozycję jakby kleczala i jak siedzi to ma tak charakterystycznie ułożone nóżki, starsza tez tak miała i to wlasnie etap przed raczkowaniem :-)
Kunoichi na niektóre dzieci niestety nawet kaszki na noc nie pomogą bo tak mają ze się budzą, na mojea starsza córeczke to nie działało i nie działa na Hekenke teraz daje jej np 3 miarki kaszki do mm ma wieczór a i tak się budzi, ale już było tak ze spala prawie całą noc była jedna pobudka wcześnie rano tylko a Teraz jak idą jej ząbki i może jakiś skok rozwojowy to budzi się 2 lub 3 razy i pije mniej a częściej. Doradzić mogę tylko właśnie podać kaszkę lub kleik na wieczór, kąpać codziennie o tej samej godzinie, przygaszone mocno światło, żeby maluszek wiedział ze jest noc i pora spania, codzienne przyzwyczajenia mogą pomóc w przesłaniu kilku godzin,ja moja mała od początku kładę kolo 19 i juz sama o tej godzinie pokazuje i marudzi że chce spać nawet jak wstala 2 h wcześniej z drzemki, wie ze to godzina kąpieli i spania zasypia sama z szumisiem szybkoi budzi się po jakimś czasie pije na śpiąco mleczko i śpi dalej. Nie wiem jak robisz ale może to u was też zadziała :-)

Napisane na C2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry