reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

Ale mnie boli lewa piers :/ czuje takie igly mocne jak przy nawale. Mozliwe,ze dostaje jeszcze w ciazy? Nie wiem co mam robic, odciagnac troche czy zostawic? Jak myslicie?

reklama
Karolina moze dzis Twój dzień :)
ja bym z piersi nic nie odciagala, a masz możliwość zapytać polozna?

Kaja jest bez smoczka, raz próbowałam jej dac to wypluwała. Boje sie zeby nie bylo tak jak z Julia, ze nie będzie chciala tez z butelki pic...

Mój Antek cały czas wypluwał smoczek, ale dawałam mu mimo wszystko i trzymałam żeby dobrze zassał, bo wczesniej robił sobie smoczek z cycka. Cale szczęście udalo się zmienić obiekt pożądania będę chciała zabrać mu smoczek rak jak Mai, tzn. Około 8-9 miesięcy

Antus ja tak robiłam z Julia no ona tez nie chciała smoka, tylko ze z Kaja nie mam na razie takiej potrzeby, jej marudzenie jest jeszcze do przeżycia ;) a wolałabym potem nie musieć odzwyczajac.

Martita, jak nie ma potrzeby to szkoda wprowadzać. Mój to się drze w niebogłosy jak nie dam mu cycka. A on tylko łapie i zamyka oczka całe szczęście teraz ma smoka, bo nic nie szło zrobić Majka tez nie potrzebowała bardzo smoczka więc pewnego razu jej nie dałam na noc i tak już zostało, bez najmniejszego płaczu oby teraz też tak było.
Czy wasze maluchy też najbardziej lubią być u mamy? Jak trzymam Antosia to jest spokój, a jak ktos weźmie go ode mnie to maly zaczyna płakać. Biorę go znowu i spokój. Nie musze go przystawiać do cycka nawet być może to zapach go uspokaja. Od porodu nie używam perfum z tą myślą, że on na pewno czuje - bynajmniej zawsze się tak mówiło

Hej dziewczyny, jakos ostatnio czasu nie mialam.
Co do smoczkow to mała czasami bietze, czadami nie. My mamy teraz problem od kilku dni. Mała punkt 20.00 zaczyna strasznie plakac nawet mimo, ze jest przewinieta i nakarmiona. Przytulanie i noszenie mało daja. Uspokaja sie podczas kapieli a potem dalej placze i tak do 23.00. W ciagu dnia jest grzeczniutka, a wieczorem masakra... co to moze byc? Kupki robi normalnie.

Kitki no właśnie mi położna kazała tak zrobic jak już kikut odpadnie żeby pępuszek osuszyć. No ale każdy robi tak jak uważa, mam nadzieje że będzie u Was wszystko w porządku:)

Dziękujemy dziewczyny, a to właśnie Krzyś :)

Załączniki

• DSC08062 (2).JPG
    DSC08062 (2).JPG
    271,5 KB · Wyświetleń: 112
reklama
Do góry