reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

Ciekawa jestem jak z tymi zaleceniami witaminy K bedzie u nas. O tyle trzeba uwazac, ze i D i K to witaminy rozpuszczalne w tluszczach i mozna je przez to przedawkowac, bo w przypadku wit rozp w wodzie nadmiar po prostu usuwany jest z moczem.

Antus bo u nas zawsze ze skrajnosci w skrajnosc... Najbardziej absurdalna sytuacja dla mnie - jesli w ogole rozwazaja zakaz aborcji w przypadku kiedy ciaza moze doprowadzic do smierci matki. Temat rzeka, nawet nie chce o tym wszystkim myslec bo zaczynam sie denerwowac.

reklama
Antus - to widzisz wychodzi na to ze u nas w szczecinie w ksiazeczki wbijaja kiedy kontrola u jakiego lekarza
Leze sobie u mamy a mama poszla z corka do lidla i na plac zabaw. Maz nas zabierze ok 20.30 jak bedzie z meczu wracal
A i mama mi kupila kilka rzeczy dla maluszka:)

Szanowne Panie,
mam ogromną prośbę, jestem studentką położnictwa i piszę pracę badawczą na temat przygotowania do macierzyństwa, przebiegu porodu i stanu dziecka.
Czy mogła bym poprosić chętne Panie o wypełnienie anonimowej ankiety dostępnej pod linkiem poniżej:

Link do: Ankieta

serdecznie dziękuje za wypełnione ankiety
Pozdrawiam

Dziewczyny udało się:-)
Marcelinka, 3650g, 56 cm, 8/10 pkt, ur o 20.05

Poród sn, dosyc ciężki, prawie 7h, podali mi 4 dawki znieczulenia, ktore znieczulalo tylko lewą stronę, po prawej wszystko czułam... Plus piąta dawka przy szyciu.

Najedlismy się trochę stracha bo mała przez jakies 2-3 min nie oddychala. Koniec koncow ma odjete pkt za skórę i napięcie.
Jeszcze się z nią nie widziałam bo musi być póki co pod lampami.
25b655c24bd18187d556d984e7abfcfc.jpg

Alunia gratulacje! Najwazniejsze ze coreczka jest po drugiej stronie brzucha :) oby jak najszybciej do Ciebie wrocila po lampach;)

reklama
Do góry