reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

reklama
Dzien dobry mamusie. I co, nikt nie urodził? :) jak mikulinka sie czujecie?
Renia to tesciowa nie zdąży wnuka zobaczyć :)
Kitki wy rower 24" a my jeszcze 12" jeździmy :) jak te dzieci szybko rosną. Mohe chłopaki skonczyly juz 6tyg, pampersy tez uzywamy 0, wczoraj kupilam dopiero 1 ale duże mi sie wydają :)
Martita znowu nalot na h&m robisz :)
A chcialam was pytac na kiedy planujecie chrzciny? Bo my chyba zrobimy ostatni tydzień maja.

Ania - bo moja cora z tych duzych jest. Jak miala 4 lata jak Twoja Nadia to na 16" juz smigala.
My chrzciny to raczej pod koniec wakacji dopiero. Corke chrzcilismy jak miala 4mce i teraz mysle podobnie zrobic. Z corka to szybciej wczasy zaliczylismy niz chrzciny, teraz pewnie tez tak bedzie;)

Martita - i jak tam polowanko w hm? Ja kuponu zadnego nie dostalam niestety

Cześć szkoda dnia na leniuchowanie dzisiaj jeśli ma być taka piękna pogoda jak wczoraj :) Ciekawe jak długo nam się taka utrzyma bo muszę też powoli przygotować jakiś zestaw na wyjście ze szpitala bo nie chce ryzykować co mój zabierze do szpitala :)

Aniu chłopaki 6 tyg ale ten czas szybko leci :) Niech zdrowo rosną :)
Chrzciny to ja bym chciała w wakacje ale to zależy czy na chrzestnego weźmiemy szwagra z Irlandii bo wtedy też będziemy musieli się dostosować trochę do niego, mały będzie miał wtedy jakieś 3-4 msce.

Bluelovi to super że mały tak ładnie przybiera :)

Jak czytam o waszych przygodach z pampersami to dobrze że ja też 1 kupiłam chociaż szczerze myślałam żeby 2 kupić bo jak mnie gin nastraszyła że może mieć koło 4 kg to bałam się że będą za małe :)

Heej dziewczyny :-)
Ja już w drodze do szkoły:-) ubralam się może nieco za lekko ale liczę że będzie tak cieplutko jak wczoraj. Od rana to wiadomo ze chłodno.
Zajęcia mam do 11.30 tylko a później na dzialeczke na grilla jedziemy :-) fajny dzień się zapowiada.

Co do pampersów to ja mam 2 paczki 1 kupione i narazie starczy. Później zobaczymy czy kupować większe.

Chrzcic nie zamierzam w ogóle, a jak już będzie taka potrzeba to napewno nie przed rokiem.

Witajcie melduje się dalej w 2 paku trochę to już nudne :)
My Damiana chrzcilismy jak miał 7 msc i było idealnie przsiedzial ładnie cała msze na kolanach :) Ale teraz tez wcześniej zrobimy bo w sierpniu będziemy w Pl wiec wtedy ;)
Aniu no mamy jeszcze szansę do 21 dziś żeby go chociaż zobaczyła... Jeszcze 9 dni i w razie czego będą wywoływac.

Nic z naszych zakupów, maz dostal wieczorem dużego kaszlu i niz zostawie go z Kaja :/ modle sie tylko żeby nie zdążył ich pozarazac bo wczoraj bylismy caly czas razem.

Kitki jak chcesz to mogę Ci podesłać na mail.

Ania nie spieszymy sie z chrzcinami, moze jakos w okolicach pól roku zrobimy. Ale my nie robimy żadnej imprezy, sam chrzest w kościele, tak bylo z corka.

Alunia a bułeczki do szkoły zrobilas? ;)

Lusinda na spacer marsz, wykorzystaj ostatnie dni wolności. Ja zanim wczoraj wyszłam na spacer to godzinę sie zeszlo bo nakarmić trzeba, ubrac, uspac :)

renia jutro taka ladna data, moze ktoras urodzi :)

Dziewczyny jak usypiają Wasze dzieciaczki: tzn przy piersi czy dopiero w łóżeczku?

I pytanie numer dwa: jak u Was z kg na minusie? Mi zeszlo do tej pory tylko 7 kg z 15 i troche mnie to przeraza...

Martita - dzieki, ale chyba i tak teraz nie mialabym jak tam za bardzo pojechac. Dzis dzien zaplanowany juz na maxa a od jutra bez auta wiec odpada. Maz mi juz nie zostawia a sama tluc sie nie bede autobusami bo az takiej potrzeby nie mam.
A maz jak tam lepiej troche?

Alunia - Ty to masz sile na szkole:oops: ja z corka w brzuszku jezdzilam na sesje z niewcaly miesiac przed porodem. Wszyscy mnie non stop pytali kiedy urodze i ze taki wielki brzuch, pamietam ze strasznie mnie to irytowalo, wszystko mnie bolalo a siedziec trzeba bylo, jakos taryfy ulgowej nie mialam a wrecz babka z ekonometrii taka upierdliwa byla. Po zaliczeniu stwierdzila ze troche za malo i mam w tyg na dopytke przyjechac a wiedziala ze daleko mieszkam. Wiec sie przytargalam w tyg. Wysiedzialam pamietam pod jej gab bo takich jak ja bylo z kilkanascie osob, weszlam a ona zadala 1proste pyt i po dwoch zdaniach odpowiedzi mi przerwala i ze ok indeks i wpisala 4. Za bardzo moja wiedza nie byla zainteresowana, chyba dla zasady mnie przygonila specjalnie do szkoly. Pamietam ze bylam wtedy wsciekla i ledwo wrocilam tak mnie brzuch bolal

reklama
Kitki maz jeszcze śpi, ale w nocy ja spalam z Julia a on poszedł do jej pokoju zeby nie kaslac na nas :/ czasami mam ochotę go ubić bo on jak tylko zobaczy ze zrobili sie troche cieplej to od razu ubiera sie jak w lato i na nic moje tłumaczenia ze może się rozchorować.
Ten kupon można do 17ego wykorzystać jak cos.

Do góry