reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

reklama
U mnie w szpitalu dają ubranka dla dziecka albo można mieć swoje i daje się je zaraz po porodzie.
Nikodem przez pierwszą dobę był ubrany w szpitalne , bo w całym zapomnieliśmy dać swoje .
Przebraliśmy go w jego ubranka jak nam ulał , a akurat pielegniarek nie było w pobliżu. Można zaczekać i dadzą szpitalne .
Ubranka na wyjście przygotuję i podpiszę ;) żeby mąż nie miał problemów ze znalezieniem i przywiezie w dzień wypisu.

U nas trzeba miec ubranka swoje. Nie wiem ile tego brac. Ja bede po porodzie 4 doby wiec nie wiem po 3komplety na dzien starczy?

U nas pieknie dzis. Zaliczylismy market. Kupilismy prezenty urodzinowe. Bylismy z pieskiem prawie godz. I czuje sie jak nowonarodzona:D nie mam jakis wiekszych boli, wiadpmo plecy troche od chodzenia bola ale ogolnie o wiele lepiej sie czuje niz wczoraj. W sr i czw praktycznie za wiele sie nie ruszalam i wczoraj detka, ledwo zylam i wszystko bolalo chybya z bezruchu. Dzis normalnie moge gory przenosic:)...ciekawe kiedy wpadne w doline heh ide o zaklad ze juz jutro;)

A ja dzisiaj na wycieczce w Rzeszowie. Objadam sie, obkupuje i spaceruje :) pogoda ładna ale jak zawieje po uszach to jednak czuć te 11 stopni . Nie bede sie oszczędzac, do dzieła !

Miłego weekendu :) oby któraś urodziła :)

Kitki ciężko powiedzieć, u nas starczyly 3 komplety na cały pobyt, a 4bo jeszcze ten szpitalny. Synek nie ulewal więc nie było potrzeby go przebierać często.
Marciosz skąd jesteś, ze byłaś na wycieczce w Rzeszowie? :)

Już widzę, ze Stalowa: )
Z poprzedniego forum przy poprzedniej ciąż pisała z nami dziewczyna ze Stalowej, a ja pochodzę z Tarnobrzegu: )

Witam ;)
Cały czas Was podczytuje ale sporadycznie się udzielam.
Wszystkim dziewczyną ktore urodziły gratulacje ;)
Maleństwa sa śliczne i takie kochane ;)
Trix86 witaj ja również jestem z Tbg.;)
Pozdrawiam i dalej Was bede czytać.Staram się to robić nabierzaco ;)

Kitki moja mała pierwsze 2 tygodnie byla w rozku i super się sprawdził bo chciała być cała ciasno omotana. Teraz śpi juz pod kocykiem i macha rączkami na wszystkie strony :) ubranek w szpitalu zeszło mi sporo ale mała ulewa na potęgę. A spacerujemy w polarowym kombinezonie.

reklama
Kitki, ja cały pobyt w szpitalu trzymałam Antosia zawiniętego w pieluchę tetrową i miękki rożek ale w szpitalu jest taki zwyczaj, bo paniom od dziecka łatwiej dostać się do dziecka i szybko się zawija z powrotem. One wiązały te pieluchy tak, że maluszki nie mogły się wydostać, a jak ja wiązałam to co chwile musiałam poprawiać ważne, że Antosiowi było wygodnie, w każdym razie nie protestował

Do góry