reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

reklama
U mnie w szpitalu dają ubranka dla dziecka albo można mieć swoje i daje się je zaraz po porodzie.
Nikodem przez pierwszą dobę był ubrany w szpitalne , bo w całym zapomnieliśmy dać swoje .
Przebraliśmy go w jego ubranka jak nam ulał , a akurat pielegniarek nie było w pobliżu. Można zaczekać i dadzą szpitalne .
Ubranka na wyjście przygotuję i podpiszę ;) żeby mąż nie miał problemów ze znalezieniem i przywiezie w dzień wypisu.

U nas trzeba miec ubranka swoje. Nie wiem ile tego brac. Ja bede po porodzie 4 doby wiec nie wiem po 3komplety na dzien starczy?

U nas pieknie dzis. Zaliczylismy market. Kupilismy prezenty urodzinowe. Bylismy z pieskiem prawie godz. I czuje sie jak nowonarodzona:D nie mam jakis wiekszych boli, wiadpmo plecy troche od chodzenia bola ale ogolnie o wiele lepiej sie czuje niz wczoraj. W sr i czw praktycznie za wiele sie nie ruszalam i wczoraj detka, ledwo zylam i wszystko bolalo chybya z bezruchu. Dzis normalnie moge gory przenosic:)...ciekawe kiedy wpadne w doline heh ide o zaklad ze juz jutro;)

A ja dzisiaj na wycieczce w Rzeszowie. Objadam sie, obkupuje i spaceruje :) pogoda ładna ale jak zawieje po uszach to jednak czuć te 11 stopni . Nie bede sie oszczędzac, do dzieła !

Miłego weekendu :) oby któraś urodziła :)

Kitki ciężko powiedzieć, u nas starczyly 3 komplety na cały pobyt, a 4bo jeszcze ten szpitalny. Synek nie ulewal więc nie było potrzeby go przebierać często.
Marciosz skąd jesteś, ze byłaś na wycieczce w Rzeszowie? :)

Już widzę, ze Stalowa: )
Z poprzedniego forum przy poprzedniej ciąż pisała z nami dziewczyna ze Stalowej, a ja pochodzę z Tarnobrzegu: )

Witam ;)
Cały czas Was podczytuje ale sporadycznie się udzielam.
Wszystkim dziewczyną ktore urodziły gratulacje ;)
Maleństwa sa śliczne i takie kochane ;)
Trix86 witaj ja również jestem z Tbg.;)
Pozdrawiam i dalej Was bede czytać.Staram się to robić nabierzaco ;)

Kitki moja mała pierwsze 2 tygodnie byla w rozku i super się sprawdził bo chciała być cała ciasno omotana. Teraz śpi juz pod kocykiem i macha rączkami na wszystkie strony :) ubranek w szpitalu zeszło mi sporo ale mała ulewa na potęgę. A spacerujemy w polarowym kombinezonie.

reklama
Kitki, ja cały pobyt w szpitalu trzymałam Antosia zawiniętego w pieluchę tetrową i miękki rożek ale w szpitalu jest taki zwyczaj, bo paniom od dziecka łatwiej dostać się do dziecka i szybko się zawija z powrotem. One wiązały te pieluchy tak, że maluszki nie mogły się wydostać, a jak ja wiązałam to co chwile musiałam poprawiać ważne, że Antosiowi było wygodnie, w każdym razie nie protestował

Do góry