reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

reklama
Mikulinka zdrówka, żeby ten kaszel Ci odpuścił w końcu.

Milka i jak tam? :)

A ja muszę się wygrzebać z łóżka bo zwolnienie trzeba do pracy podrzucić. Na szczęście to już ostatnie bo wypisała mi na tydzień po terminie w razie jakbym przenosiła. A później idę włosy podciąć bo pewnie po porodzie nie będę miała szybko czasu żeby się wyrwać do fryzjera.
Miłego dnia dziewczyny :)

Wam też suwaczki się zacięły? już wstawiałam nowy a i tak po chwili znów cofa o dwa dni:confused:

Milka nie znam Cię ,dołączylam do forum 2 dni temu ale z niecierpliwością czekam na informacje od Ciebie: )
Zapewne już leżysz z malenstwem przy piersi: )

Szkoda, ze wcześniej nie miałaś miejsca na.oddziale, żeby się położyć i jeszcze odpocząć przed porodem, bo na pewno rodzilas będąc wykończona :/

Malasowka też mam nadzieję że z czasem się wszystkiego ułoży :-) i że robię wszystko co mogę by ułatwić starszej sytuację :-) Ja też nie miałam ktg robionego u gabinecie u ginekologa. Nie ma w ogóle
Mikulinka biedna trzymamaj się :-*
Co do suwaczkow to nie wiem bo w telefonie się nie pokazują
My powoli wstajemy noc była ciężka, w planach dziś spacerek jak będzie ładnie i musze włosy pofarbowac ;-)

Mikulinka,5 tygodni temu miałam zapalenie krtani, które trzymało mnie 3 tyg.ciągły Kaszel i zanikajacy głos. ..pomógł dopiero delikatny antybiotyk. Mam nadzieję, że Tobie szybko przejdzie.

Milka - jak tam u Was? Theo juz na swiecie?
Mikulinka - zdrowka!
Drobi - ja tez praktycznie cala ciaze wizyty co 2tyg a czasami i co tydzien. Tez sie ciesze ze juz koncowka, a maz jak sie cieszy;)
Fenika - dobrze ze u Was ok i dobie radzicie.
Ania - jak u Was? Jak dajesz rade z chlopcami?

Ja wlasnie wstalam, zaliczylam sniadanko i troszke sie poobijam a pozniej moze na sklepy pojde. Dzis matki boskiej pienieznej wiec same wiecie...trza korzystac a moze akurat cos trafie;)

Z tym ktg to chyba baardzo różnie jest. Ja od 29tc mam co wizytę u ginki, a ostatnio co tydzień. Robią tak progilaktycznie.

Milka dawaj info jakieś bo szalejemy z niepokoju! I ciekawości ;-)

Mikulinka kurczę, a stwierdzili dokładnie co Ci jest? Nie zazdroszczę Ci:-/

A ja dzisiaj spałam jak zabita. Skurcze mnie budziły ale były dużo bardziej delikatne niż te noc wcześniej. Także obudziłam się i zaraz dalej do spania. Nawet do toalety nie poszłam! Szok normalnie.
Jutro mam wizytę u ginki i ktg właśnie więc dowiem się czy to już niedługo czy jeszcze troszkę.
Idę ogarnąć chalupe bo kuzynka na kawkę ma przyjść.
U nas dzisiaj szaro buro i ponuro...
Miłego brzuchatki:-*

Milka czekamy na wieści od Ciebie i kciuki nadal zaciśnięte.
Mikulinka zdrówka, oby wirus szybko przeszedl. też z nim walczyłam w zeszłym tygodniu.
Aluniawdz u mnie tez sie uspokoilo i zostal jedynie brzuch jak na okres.
Trix ja mam planowane cc i mam już wypisane skierowanie - skończony 38 tydzien będzie.

reklama
Aniu, a to od jakiegoś wieku ciążowego się robi ktg ?
Malasowka nie wiem wlasnie :p po terminie robia na pewno z automatu a jak to wyglada wczesniej to nie wiem.

:)
U nas w ogóle w szpitalu nie robią ktg jeśli nie jesteś na oddziale .... Jakaś paranoja. Dlatego tez przyjęło sie ze zaraz po terminie kłada Cię na oddział. Bezsens prawda ?
Marciosz kompletny bezsens. U mnie po 4 dniach od terminu klada na oddzial, czekaja ze dwa dni i wywoluja; ja bym wolala nawet co dzien jezdzic na badania ale jednak byc w domu jesli cos sie zacznie rozkrecac. Zawsze to inna atmosfera :)

Milka mam nadzieje ze porod poszedl sprawnie i tulisz Syneczka :) daj znac jak bedziesz na silach ;)

Do góry