reklama
Ogolnie mialam regularne miesiaczki, co do dnia, nawet jak odstawilam tabletki, ale akurat wtedy jak zaszlam w ciaze mialam duzo stresow bo bronilam magisterke i mi sie przesunelo. Termin z OM nie pokrywa sie z terminem z usg. Wedlug terminu OM to powinnam rodzic 3 dni temu
dżoana to masz tak jak ja w pierwszej ciąży, termin z OM na 23.08 a z USG na 09.09 a rodziłam 10.09 rano. Jak mnie położne przyjmowały na IP to się doliczyć nie mogły bo one wg OM liczyły i już przerażone, że ja w 43 tygodniu jestem już. Musiałam im tłumaczyć że miałam przesuniętą owulację, długie cykle, że ciąża młodsza w rzeczywistości i trzeba się terminem z USG kierować. Ale i tak podejrzliwie na mnie spoglądały
U
użytkownik 160
Gość
wywoływanie porodu przeżyłam 2 razy
1. syn przenoszony- po 42 tyg, dali mi tabletke ale na nic; podłączyli oxytocynę 2 dni później o 9.00 a o 17.30 się urodził;
było to pierwsze moje dziecko, duże jak na moje narządy wewn. (ok 4 kg) , a i tak trwało długo, bo 8,5 h, bo kazali mi idioci leżec i sobie monitorowali poród;
2. córka - wywoływanie porodu na moje żądanie (38 t +2 dni), waga prawie kg mniej, poszło szybciutko- na oxytocynie 4 godziny od włączenia urodziłam, ale nie pozwoliłam się sterroryzować, że mam leżeć;
Jak widać oxytocyna przyśpiesza, ale jeszcze ważniejsze, to nie leżeć, tylko chodzić, siedzieć- leżenie przedłuża rozwieranie, a fizjologiczna pozycja jest raczej pionowa...
1. syn przenoszony- po 42 tyg, dali mi tabletke ale na nic; podłączyli oxytocynę 2 dni później o 9.00 a o 17.30 się urodził;
było to pierwsze moje dziecko, duże jak na moje narządy wewn. (ok 4 kg) , a i tak trwało długo, bo 8,5 h, bo kazali mi idioci leżec i sobie monitorowali poród;
2. córka - wywoływanie porodu na moje żądanie (38 t +2 dni), waga prawie kg mniej, poszło szybciutko- na oxytocynie 4 godziny od włączenia urodziłam, ale nie pozwoliłam się sterroryzować, że mam leżeć;
Jak widać oxytocyna przyśpiesza, ale jeszcze ważniejsze, to nie leżeć, tylko chodzić, siedzieć- leżenie przedłuża rozwieranie, a fizjologiczna pozycja jest raczej pionowa...
Karolina1987W
Fanka BB :)
Aniabu,milka gratuluje terminow Co do cyganow to u nas sa hindusi, podobnie sie zachowuja w szpitalu, tylko ze u nas wpuszczaja tylko po 2os odwiedzajace \
Alexia gratuluje coreczki
Milka mojae 2 siostry mialy wywolywane porody. Jedna dostala oxy i urodzila po 16h a druga dostala najpierw tabletke na zmiekczenie szyjki,pozniej kolejna, pozniej oxy i znieczulenie, urodzila tez po kilkunastu godzinach. Oby u ciebie poszlo szybko
Antus u ciebie tez lada moment,ale emocje
Alexia gratuluje coreczki
Milka mojae 2 siostry mialy wywolywane porody. Jedna dostala oxy i urodzila po 16h a druga dostala najpierw tabletke na zmiekczenie szyjki,pozniej kolejna, pozniej oxy i znieczulenie, urodzila tez po kilkunastu godzinach. Oby u ciebie poszlo szybko
Antus u ciebie tez lada moment,ale emocje
madzia1701
Zaangażowana w BB
Alexia gratulację Ale macie super dziewczyny , że znacie już terminy kiedy spotkacie swoje maluszki, zazdroszczę Wam Trzymajcie się ciepło Wszystkie
reklama