reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

Dżona, tak jak dziewczyny pisały - nie da się przegapić porodu ;) Pamiętaj, że my też byłyśmy pierworódkami i nie przegapiłyśmy ;) Jak zacznie się coś dziać, poczujesz jakieś skurcze (coraz mocniejsze i coraz częstsze) najlepiej sobie licz co ile występują. Ja w ten sposób przekonałam się, że to już a nie miałam wcześniej żadnych skurczy przepowiadających, a moja macica nigdy nie "ćwiczyła" intensywnie :) Najpierw czułam "coś" nie bolącego mocno co 10 minut, później co 7, coraz mocniej co 5 minut. Uwierz mi, że zdążyłam się wykąpać, spakować do końca i zdążyłam się jeszcze wynudzić bo nie chciałam za wcześnie budzić męża i tak sama siedziałam od 1 w nocy do 6 ;) wydaje mi się, że najważniejsze to nie panikować :)
Alunia, a co za sprawy chcecie załatwić w urzędzie?? Bez aktu urodzenia nic nie załatwicie.Chyba, że chodzi o jakieś inne sprawy.
Beatka, Fenika, Annika dużo zdrówka dla Waszych maluszków! Jejku, jak kogoś pominęłam to przepraszam ale tak dużo mamy już tych maluszków, że nie ogarniam które już w domku, a które nie :)
Aniu, Twoje maluszki czekają już tylko na wypis, ale niech zdrowo rosną :)
Bluelovi ciesze się, że już wszystko dobrze z Maksiem i w końcu możecie się sobą nacieszyć :)
Klaudyna, malutka jest cuuuudowna :)

Mnie znowu łapią jakieś dziwne lęki... Śniło mi się, że mąż przyznał, że boi się o mnie bo podczas pierwszej cesarki było ze mną tak źle, że lekarz kazał mu się ze mną już pożegnać... Oczywiście wiem, że to bzdura, bo wszystko przebiegło u mnie sprawnie, ale już zaczynam świrować. Dziewczyny, trzymajcie kciuki - dzisiaj idę zapisać się na cc i zobaczymy co mi powiedzą. Chciałabym żeby w tym tygodniu było już po wszystkim, boje się, że będą chcieli wziąć mnie na stół dopiero po świętach :( Ale to dlatego, że dopiero dzisiaj idę ze skierowaniem, ale lekarka nie chciała dać mi wcześniej skierowania.

reklama
Dzoana na pewno porodu nie przegapisz :) przy dodtanim GBS nie mozesz po prostu zbyt dlugo czekac, tzn jak tylko skurcze zrobia sie regularne to musisz jechac do szpitala, zeby zdazyli podac antybiotyk.

Antus to dzis bedziesz znala juz date cc :)

Martita, tak :) O 12:10 (pewnie wejdę o 13) mam wizytę u ginekologa a później ze skierowaniem biegiem do szpitala ustalić termin :) Marzy mi się, że powiedzą "proszę stawić się jutro o 8". Podoba mi się też data 24.03 :)

Jezeli chodzi o twardnienia brzucha to ja jakos od trzech dni tez zauwazylam, ze bardzo sie nasilily. Nie liczylam, ale w ciagu wczorajszego dnia to mysle, ze ze 40-50 bylo, a do tego wybudzaly mnie w nocy :/ zastanawia mnie czy jezeli macica tak sobie cwiczy i boli mnie brzuch jak na okres to jest szansa, ze tym razem odpuszcza mi skurcze z krzyza?

U nas prawdziwy pierwszy dzien wiosny, az chce sie zyc :) mam w planie wyciagnac meza na dlugi spacer, tylko najpierw troche ogarne mieszkanie.

Antus a ile u Was sie lezy po cc? Bo jak 24 urodzisz to akurat na swieta wypadnie pobyt w szpitalu... chociaz ja juz stwierdzilam, ze niech sie dzieje co chce ;)

Martita u nas w Zdrojach po cc wypuszczają na drugą dobę jeżeli nic się nie dzieje. Wszystko zależy od tego o której godzinie urodziło się dziecko. Jeżeli do 13 to wypuszczą na 2 dobę, a jak później to na 3. Chodzi tutaj o to badanie na fenyloketonurię.

Martita, w Zdrojach jest taki przemiał rodzących, że sal brakuje. Niektórzy mówią, że za szybko wypisują ale ja nie znoszę szpitali i z miłą chęcią poleżę w domu po cc. Dlatego chcemy się przeprowadzić do teściów na tydzień około :)

Antus ja tez nie znosze szpitali, bardzo ciezko przeszlam pobyt po pierwszym porodzie chociaz tylko dwie doby lezalam. W tym szpitalu gdzie chce teraz rodzic jest mozliwosc wyjscia po dobie od porodu sn, chetnie bym skorzystala, ale kazdy mi mowi ze powinnam siedziec te dwa dni, wiec sama nie wiem co robic :(

reklama
Wszystko zależy od tego jak będziesz się czuła. Myślę, że taką decyzję powinnaś podjąć już po porodzie. Może poród okaże się taki lajtowy jak u Bluelovi i szybko dojdziesz do siebie :) Oczywiście dobrze jest mieć wtedy jakąś pomoc w domu :) Mój mąż nie może wziąć wolnego stąd ta nasza tygodniowa przeprowadzka. Jak będziesz się gorzej czuła to oczywiście powinnaś najpierw nabrać siły :)

Do góry