reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

Ale przystojni ci marcowo-kwietniowi chlopcy!
Beatka swietnie ze laktacja sie rozkreca :D

Milka moja mi pare dni temu wywinela taki numer, czkawke czulam powyzej pepka z prawej strony a nie tak jak zwykle nad spojeniem lonowym. Oczywiscie zaczelam juz panikowac jak to ja :D pare godzin pozniej znow dostala czkawki i tym razem czulam ja nisko jak zwykle ;) Nie przejmuj sie, nawet jesli sie obrocil to pewnie za chwilke wroci do ulozenia glowkowego ;)

reklama
Dziewczyny wybaczcie ze się nie odnoszę do tego co piszecie, ale nie mam czasu nadrobić wpisów. Choć jestem bardzo ciekawa co tam się u Was dzieje.

Melduje co u nas. Rano był malutki przyrost wagi - 40 gram. Wywołało to u mnie euforię radości bo przestalismy tracić :) teraz serce bije mi bardzo mocno na myśl o ważeniu wieczornym. Ania nadal na solarium, jutro będziemy badać czy bilirubina spada. Karmię odciagnietym pokarmem z butelki plus trochę mleka modyfikowanego. Czasem przystawiam do piersi i całkiem ładnie łapie ale jest jeszcze trochę za bardzo ospała żeby polegać na tym co sama wyssa. Jestem padnięta bo prawie nie śpię od tygodnia, tylko 2-3h na dobę. Ale adrenalina mnie trzyma.

Hej, ja dziś na szybko, bo już padnięta jestem. Miałam dzis ktg-wyszło prawidłowo-i materiał pobrany do badania w kierunku gbs. Rano z rozpędu pojechałam nie do tej przychodni co trzeba, potem znów wsiadłam w metro nie w tą stronę, a na koniec jeszcze wybrałam zły autobus i pojechałam na jakąś pętlę, ehhh. dzień bez mózgu
Lekarz, niestety, nie zrobił usg, a tak na to liczyłam :/
Pytałam, czy coś można zrobić z puchnięciem rąk, powiedział, ze nie, zalecił mierzyć ciśnienie. Ja dziś w ogóle cała opuchnięta jestem: nogi, ręce, twarz. policzki mam jak po botoksie ;)
Ale ja tu o pierdołach, a Beacie należą się gratulacje i uściski :) Kochana, cieszę się, że obawy okazały się być na wyrost :) Oby Damian ładnie przybierał na wadze, a mamusia w końcu odetchnęła z ulgą :)
Fenika, ale Ci się trafiły niepomocne jędze, a przecież po porodzie tak silne emocje potrafią ogarnąć kobietę, że jedno krzywe spojrzenie może spowodować potok łez i załamanie. One powinny to wiedzieć najlepiej i służyć wsparciem, wykazać się zrozumieniem. Nie poddawaj się przygnębieniu, jeszcze trochę i wyjdziecie do domu :)

Odkryłam, że komuś wystawiłam ocenę "niezbyt mądre" nie wiem komu. nie wiem kiedy i mam nadzieję, że adresat nawet tego nie zauważył ;)

Annika zdrowia dla Kacperka, a Tobie szybkiego powrotu do formy :)
Renia nie daj się chorobie!

Ostatnia edycja:
Tak, Kacperek oddycha już sam. Mimo to jest osłabiony. Robią mu multum badań i cały jest pokłuty. To taki mój kochany Okruszek ❤

Załączniki

• WP_20160317_21_54_52_Pro.jpg
    WP_20160317_21_54_52_Pro.jpg
    603,6 KB · Wyświetleń: 134
Drobi jak mierzysz cisnienie to masz prawidlowe?
Puchniecie na koncowce w ciazy to norma, pod warunkiem, ze po odpoczynku w nocy opuchlizna znika.

Annika cudownego masz synka :*

reklama
Drobi jak mierzysz cisnienie to masz prawidlowe?
Puchniecie na koncowce w ciazy to norma, pod warunkiem, ze po odpoczynku w nocy opuchlizna znika.

Annika cudownego masz synka :*
Martita, ja mierzę tylko przed wizytą u lekarza i zawsze mam prawidłowe. A opuchlizna u mnie z rana nawet jakby większa. Dziś obudziłam się cała opuchnięta i do tej pory trochę mi tylko zeszło z rąk, na tyle że mogę zginać palce niemal nie odczuwając bólu, a nogi i twarz bez zmian.

Do góry