reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

reklama
Dzięki, jeśli zacznę rodzić z zaskoczenia w Warszawie, to tam uderzę(a mam przeczucie, że może się tak zdarzyć, zwłaszcza, że na końcówkę ciąży wszystkim się zebrało na spotkania ze mną, tak jak do tej pory milczeli, tak teraz każdy chce mnie sobie obejrzeć) ;)
Szczerze dla mnie to nie jest priorytet, mimo wszystko skłaniam się ku opcji bez znieczulenia. Ale i tak póki co nie wiem, jak będę rodzić, Mały wciąż jest ułożony poprzecznie, może zrobić mamie psikusa i tak już pozostać ;)

Tak się zastanawiam, czy mi coś umknęło, czy nasze mamy bliźniaków zamilkły?
Ania pewnie ma pełne ręce roboty.
A Justa - urodziła już?

Doczytałam Was :)

Rsz faktycznie powiem Ci, że troszkę się wystraszyłam tymi wymiarami Twojego dziecka. Dobrze, że zareagowałaś. Lekarze naprawdę czasem są mocno wyluzowani...Ty chyba na takich trafiłaś. Musisz się wziąć za siebie i dziecko ! Trzymam kciuki, żeby było ok, ale Kochana zatroszcz się o Was. Możliwe że te wymiary były błędne, bo jak pisałam wielokrotnie u mnie lekarze mylili się o 600 g ( dziecko ważyło faktycznie o tyle więcej ) , ale zawsze trzeba podjąć się konsultacji i porównać opinie większej ilości lekarzy.

Karolina, moja koleżanka też próbowała obrotu zewnętrznego i szczęśliwie urodziła dzięki temu. W Polsce te praktyki mają złą sławe, ale sądzę, że to przez brak doświadczenia lekarzy w tym zakresie.

U mnie choroba trwa ale się leczy...całą ciąże, nie było potrzeby brania żadnych leków, mam manie zdrowego odżywiania, używam tylko naturalnych kosmetyków od wielu lat i ogólnie jestem tak jakoś nastawiona naturalnie do życia ( po bardzo nieszczęśliwych chwilach w moim życiu związanych ze śmiercią bliskiej osoby ). Niestety los się ze mnie śmieje, bo musiałam drugi raz wziąć antybiotyk...bardzo się boje jak to wpłynie na dziecko, są to antybiotyki niby dozwolone w ciąży z grupy penicylin, ale w życiu bym się na to nie zgodziła gdybym nie czuła , że już naprawdę jest źle. W czwartek w noccy okropne duszności, suchy mocny kaszel i katar, który zatyka , a nie schodzi n...piątek wizyta u jednego lekarza...mało słychać w oskrzelach , ale coś jest - zapisał antybiotyk Ospen ( to samo co Duomox ), ale po moim pytaniu, że jeśli dam radę to poczekać jeszcze 2, 3 dni ( a nóż sie poprawi ? ) powiedział, że mogę spróbować. Piątek popołudnie 15 .00 czuje się okropnie, nie mogę złapać oddechu...a tu zbliża się wieczór...Dwie opcje - szpital albo lekarz ostatniej szansy. Mama załatwia mi Panią doktor do domu, przyjeżdzają ona słucha i mówi: miała Pani grypę, teraz ma Pani powikłanie w postaci zapalenia oskrzeli, ale nie wyleczy się Pani z tego sama, musi Pani wziąć ten antybiotyk...właśnie wracam z oddziału, leży tam dziewczyna z sepsą, zrobili jej cc , a ona na OIOM-ie w stanie krytycznym po nieleczonym zapaleniu. Jak to usłyszałam, to za 10 minut mąż wrócił z antybiotykiem.

Strasznego mam doła, że się mi przypałętało coś takiego...i że tak sobie nic nie mogę w życiu zaplanować...może mam błahy problem, ale bardzo chciałabym uniknąć tych cholerstw w ciąży. Boje się o wpływ na Alicję...eh :(

Marciosz, niby sama natura o nas dba, ale że my o nią niekoniecznie to niekiedy trzeba ją wspomóc. Wirusy mutują, a powikłania po nieleczonych chorobach bywają bardziej niebezpieczne niż sama choroba. Nie martw się o niekorzystny wpływ antybiotyku, nie powinien zaszkodzić, mój lekarz mówi, że nieleczone stany zapalne, przeziębienia mogą również wyrządzić krzywdę dziecku, no i Tobie samej też. Zadbaj o siebie, wylecz się do końca a szybciej wrócisz do swojego rytmu i przyzwyczajeń :)
Głowa do góry i zdrowiej nam szybko :)

marciosz my tez staramy sie leczyc naturalnie, sczegolnie jezeli o corke chodzi bo my raczej mocno nie chorujemy, ale przychodzi taki moment, ze trzeba odpuscic i pozwolic na antybiotyk. Nie martw sie, na pewno coreczce nic nie grozi, a powiklania dla Was obu moglyby byc duzo powazniejsze.
A swoja droga mialam kiedys pytac, czy przed ciaza probowalas stosowac srebro jako naturalny antybiotyk?

Dużo dobrego o tym srebrze slyszalam. Ja tez raczej z tych co naturalne rzeczy lubią ale niestety czasem trzeba wziąć coś mocniejszego. Marciosz na pewno z Alicja wszystko dobrze. A skutki nieleczonych infekcji i bez bycia w ciąży są poważne. Wybierz ten antybiotyk do końca, może pij miksture z imbirem i miodem i spróbuj trochę też wylezec to chorobska.

reklama
Hejka. Czekam na poniedziałek, na godz. 8.00 cc. Chociaż mało brakowało a cięli by mnie już wczoraj, bo małemu tętno spadało i ktg źle wyszło.Ale już się wszystko unormowało i jest ok. Więc czekamy na poniedziałek. Już mam stresa...

Do góry