reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

reklama
No to skup sie na drugiej str.:)

Dziewczyny a ja mysle od kilku dni o Alexi. Kojarze ze teraz jakos juz miala isc do szpitala.

teraz się zacznie powoli wysyp porodów....
Powiedzcie mi może to głupie pytanie , ale bardzo sie denerwuje , co w momencie kiedy miałabym rozwarcie np. już teraz mi by jakieś szło , a i tak wiem , że musze mieć cesarkę?

Rsz nic nie robisz, jedziesz na porodowke i robią cesarke. No chyba że dziecko już wychodzi, to cesarki ci nie zrobią, radzisz naturalnie

powiem wam, że zaczynam się bać... im bliżej porodu .... chciałabym zasnąć , obudzić się w dniu porodu.... tyle ludzi mnie starszy , że będę pocięta , że się nie będę mogła podnieść itp... masakra....

Rsz tak właśnie będzie. Ale czy SN czy cc to zawsze boli. Jak nie w trakcie to po. Ale to nic. Prawdziwy hardcore się zacznie jak się już zostanie rodzicem.

Schauma ja to z tych bardziej ostrożnych mamusiek wiec bym jeszcze na basen nie posłała. Szczególnie ze ta grypa panuje a dzieci różne przychodzą na basen. Ja zima w ogóle jestem zwolenniczką unikania takich zbiorowisk. Nie ochroni się przed wszystkim ale dopóki jestem w ciąży to unikam póki się da. Mam już dość chorowania.

Moja corka chodzi co tydzien na basen. Caly rok. Chodzi z dziecmi sama wiec wiadomo ze nie zawsze sie dobrze wysuszy czy ubierze ale chodzi i generalnie chorobska nie przynosi do domu

reklama
Rsz tak właśnie będzie. Ale czy SN czy cc to zawsze boli. Jak nie w trakcie to po. Ale to nic. Prawdziwy hardcore się zacznie jak się już zostanie rodzicem.

Heh dokladnie tak:D wtedy to dopiero beda pojawiac sie dylematy;)

Rsz - nie martw sie. Jak sie zacznie czy np odejda ci wody przed terminem cc to jedziesz do szpitala i robia Ci od razu. Porod musi juz byc w zaawansowanej fazie zeby nie mogli/nie zdarzyli zrobic cc. To Twoje pierwsze dziecko, spokojnie zdarzysz. A mowia ze nawet lepiej miec cc jak juz pojawia sie skurcze i akcja porodoba sie zacznie, ze lepsze to i dla matki i dla dziecka.
Ja pierwsze cc mialam na zimno teraz chcialabym zeby bylo inaczej. Rozmawialam juz o tym z ginem i powiedzial ze zobaczy co da sie zrobic:)
A ze boli po cc to fakt. Boli jak cholera i chodzisz zgieta. Ale wszystko boli. Po cc boli brzuch a po sn d....pa i tyle:p

Do góry