reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

Odnosnie chorob to moja corka wieczorem miala katar, chyba zalapala ode mnie :( dzis siedzj ze mna w domu...

milka ja takie bole mialam i moja ginka mowila, ze to moze byc od uciskajacych narzadow...

reklama
Kitki bardzo mi sie podoba i Twoje podejsce ze dajesz coreczce sie zaangazowac poprzez wybieranie jak i slodka reakcja Twojej corki.
Ja sie staram tak z mezem postepowac. Bo mamy w rodzinie przypadek ze wszystko musi byc tak jak ona chce. Facet troche sie szarpal na poczatku a teraz juz opuscil co jest ze szkoda dla dziecka. Wiec przy wyborze wozka, koloru scian rozka itp biore pod uwage zdanie meza bo jak go teraz odseparuje od wszystkiego to jak potem bede miala wymagac zaangazowania. I tak np z rozkiem mnie sie najbardziej podobal inny..ten co wybral byl kompromisem z mojej strony tzn podoba mi sie ale nie naj;) ale cieszy mnie to ze eybieral bo niejeden facet nawet by nie popstrzal w str rozkow.

Kitki jak z brzuchem dziś? Boli jeszcze? Fajne łóżeczko :-) i najważniejsze że córcia się cieszy :-D
Milka dziękuję za słowa otuchy :-* wiem ze to normalne ale swiruje bo córcia urodziła się 36 i 3 tc a dziś u mnie wybił 36 tc...Co do bólu jak kolka to nie miałam takiego ale boli mnie w różnych miejscach
Schauma jak dwa tyg jest zdrowa to chyba bym ją na basen już poslala :-)
Bluelovi i tak cię podziwiam że nadrabiasz posty :-D a przecież masz sporo zajęć teraz jak się czujesz? Jak maluszek?
Dziękuję za odpowiedź co do kombinezonu, muszę w necie dziś poszukać albo w lumpku ;-)
My przed 6 wstalysmy idziemy zjeść śniadanko, później z pieskiem na spacer i po coś na obiadek i planów innych nie mam jak narazie, może do tego lumpka pojadę bo m dziś ma nockę więc by mnie zawiózl :-D a jak u was?
Jeszcze pogoda straszna u mnie, szaro i zimno.

Hej odebrałam wyniki krwi wczoraj i niepokoi mnie wynik badania moczu , zaraz wam konkretnie napisze co ....
Dajcie znać , czy miałyście podobnie ,czy może rzeczywiście jak sądzę mam jakieś zapalenie albo coś...

barwa jasno żółty
pH 6,50
przejrzystość klarowny
glukoza, białko, ciała ket. , bilirubina , krew- nieobecna
azotyny obecne
leukocyty 2+
urobilinogen w normie
nabł płaskie liczne
leukocyty 15-30
erytrocyty 2-4
inne liczne bakterie

jeśli chodzi o badanie krwi
to HBG , HCT I RBC mam poniżej normy

Martita a Ty jak się czujesz? Jest szansa ze przejdzie choróbsko w miarę gładko? Zdrowia dla Was :*

Marciosz strasznie współczuję ze Ciebie tak trzyma długo i jeszcze synka do tego. Może faktycznie lepiej go już nie posylac do przedszkola. Nie wyobrażam sobie porodu będąc chora brrrr :(

Rsz nie pomogę bo się nie znam ale liczne bakterie chyba brzmią średnio. Lekarz Ci wyjaśni wszystko

U mnie dziś brał planów poza wieczorną wizyta u lekarza. Ciekawa jestem bardzo ile mała waży :)

ja też jestem ciekawa wagi naszej ....jutro się dowiem.... a czuje się średnio,,,, brzuch dalej boli :/ o 10 przyjeżdża położna..dzisiaj też będziemy już mieć łóżeczko w pokoju... przychodzi mi ostatnia paczka z apteki i z akcesoriami i już mam dosłownie wszystko....

reklama
Klaudyna ja cie doskonale rozumiem bo do mnie jak dotarło ze mi 37tydzien leci to to była taka abstrakcja dla mnie ze byłam pewna że zaraz urodze :D ale już się uspokoiłam jakoś nic mi nie wskazuje na poród w najbliższym czasie ;) czekam spokojnie do środy i wtedy to juz będę mogła jakaś gimnastykę nawet zacząć stosować :) jeszcze we wtorek się okaże na wizycie jak tam wygląda.
Martita super kciuki za wizyte.

Do góry