reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

ja w weekend jak jestem w domu to też daję ciumać, jak się domaga, ale staram się do tego nie dopuszczać, bo chcę odstawiać...
mi się poza tym wydaje, że w cycach to ja mleka już nie mam :/

zdjęcia mojej sukienki wstawię po roczku ;)
a Tysi jak znajdę ten link

reklama
baby sukieneczka Tysi taka
Sukienka elegancka, wizytowa,balowa. Rozmiar 86 (2223830416) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

ale dzisiaj zmarzłam... wybraliśmy się do kościoła, bo w końcu Niedziela Palmowa, a że Tysia zasypiała i budził ją głos księdza, to staliśmy na dworze, a pogoda koszmarna. Ja oczywiście ubrana nieodpowiednio (najważniejszze, że ładnie ;), Tysi mam nadzieję było ciepło, bo i grubo ubrana i 2 koce i pokrowiec na wózek, bo padało,,, a mi ciagle zmino :( a chyba mówić nie musze, że nie mogę być chora :/

witam sie
mitaginka super sukienusia...:) uwielbiam dziewczynki w delikatnym rozu, takie laleczki:)
A propo Kosciołaa tez zmarzłam porzadnie..oczywiscie plaszczyk wiosenny cieniutki załozylam...Było tak duzo ludzi ze stalismy przy wyjsciu..Ksawcio byl zmeczony bo nie spal...usypial i nagle organy zagraly, no jak sie rozplakal...i potem co chwilke plakal, az niestety wyszlismy..:(

nati gratuluje przespanej nocki i nie wiesz jak zazdroszcze...

Ja juz trace nadzieje, siły, i wszystko..Dziewczyny normalnie chyba wymiekam, juz nie daje rady...noce nadal koszmar, myslalam ze po 2,3 bedzie lepiej, ze stwierdzi "po co sie budzic jak i tak nie daje cyca"..a tu nie...czesto mu sie cos sni,i placze...No padam...Bo wiecie nie zrobilam hardcoru i nie odstawilam odrazu "ciach w ogole nie daje"...raz w dzien, na noc,i raz w nocy....Odrazu nie przeszlo probowałam...TRAGEDIA.. Pomału...A Ty Mitaginko bedziesz tak odrazu koniec z cycem??

witam
Dzisiaj jest tak zimno(u mnie dosłownie 4 stopnie)że postanowiłam olać spacer. Do tego mam mega napuchnięte kolano(uraz z lat młodości) a więc czuję się usprawiedliwiona.
natik-gratuluje przespanej nocki, co do ciumkania co masz na myśli?Moja w ciągu dnia dostaje cyca 3 razy. Jak wracam z pracy, przed drzemką popołudniową i wieczorem przed spaniem, ale to nie ciumkanie tylko normalne jedzenie około 15 min. Czyli u nas chyba nie ma ciumkania:-)
Mitaginka-sukienka słodka, my mamy kiece ze świąt Bożegonarodzenia, złota śliczna:-)
Owca-ja jestem ostrożna i jakoś trzymam się tabel. Młoda głodna nie chodzi, z apetytem je obiadki, na śniadanie michę kaszki, kolacja to chlebek z masełkiem i powoli wprowadzam ser biały, jogurty naturalne. Jedyne czego nie chce to wędlina i dobrze bo to sama chemia sama tego nie jadam

Moja mała wczoraj "bawiła się z moją chrześnicą" lat 2,5. Śmiesznie to wyglądało:-) Nie mogę uwierzyć że Amelka już jest taka dziewczynka

Iryska- chodzi mi o takie pociągnięcie dla uspokjenia raz czy tam 2 razy czy dla zabawy. Asia tak do mnie podchodzi szarpie za bluzkę lub woła daj. pociągnie kilka razy i w śmiech. a noce są ok, dlatego pomyślałam że jak w ciągu dnia ma zaspokojone potrzeby ssania to w nocy się nie domaga.

no paskudnie tj słońce cudne ale wieje brrrr, my byłyśmy na spacerze ale strasznie wyła, nigdy w życiu tak nie płakała. wcześniej bawiła się w piaskownicy możliwe że piasek w jaką rankę się dostał do tego lodowate łapki, jak myłam pod ciepłą wodą to krzyczała, więc to pewnie to.
poza tym boi się w windzie jeździć, od kilku dni płacze a jak tylko wyjdziemy to ok. dziwne

Nati Adi bardzo rzadko chce cyca w dzień ale to też takie pociumkanie i tyle, zresztą w nocy to już też raczej ciumkanie niż jedzenie

Iryska wiesz jesli chodzi o tabele, to zależy, bo tu na wyspach wg najnowszych tabel zalecają mleko krowie już w 6 mies. raz na dobe np do kaszki a po roku tylko takie bo mm i tak to samo tylko sztucznie modyfikowane i dowitaminizowane, więc jeśli chodzi o tabele to różnie bywa, zresztą w Polsce każdy lekarz mówi inaczej i inne tabele daje, więc ciężk powiedzieć co do jakich tabel sie człowiek stosuje. Nawet tabele pewnych rzeczy nie przewidzą, bo kazde dziecko inaczej reaguje na różne rzeczy.
moja kolezanka ma 3 dzieci i pray każdym miała u tej samej lekarki inne tabele, bo tak się wszystko zmienia a sama robiła po swojemu jak jej intuicja podpowiadała i zawsze wszystko było ok :)
My dajemy Adiemu powoli wszystko, czasem normalnie jako pełny posiłek a czasem np. ciężkostrawne rzeczy jako przegryzka z talerza rodziców po jego obiadku :)

Mitaginko śliczna sukieneczka :) Tysia już rozmiar 86 nosi? Adi nosi 80, większe są na niego za duże raczej

My byliśmy na krótkim spacerku bo oglądaliśmy dom do wynajęcia, a pogoda nieciekawa więc na dłuższy nie idziemy, co chwilę pada i nieprzyjemnie jest.

Wczoraj zrobiliśmy próbę i Adi dostał wieczorem słabiutkie kakao w butelce (o dziwo wypił przez smoczek, którego nie chwycił się od 6 mies.) ciepłe i wypił całe i po krótkim kręceniu się zasnął, pierwsza pobudka dopiero po 1 w nocy :szok: byłam w szoku, zwykle najpóźniej o 23 się budził :) dostał wtedy cyca i pospał do 4, wtedy zasnął bez cyca tylko się poprzytulał i koło 6 znowu cyc
wychodzi na to, ze przy cycu zasypia szybciej i przez to nie zjada tyle ile mu potrzeba... w kazdym razie wiem już że w razie czego nie umrze beze mniez głodu jak pójdę do szpitala, niby na drugi dzień raczej wypuszczają ale i tak 24h jakoś muszą sobie beze mnie radzić

Ostatnia edycja:
reklama
baby to drobniutki jest Adi...Moj Ksawus body,spiochy i pajace nosi rozmiar 92...a jesli chodzi chodzi o spodnie,bluzki to roznie, zalezy jak numeracja...bo wszywaja chyba metke jaka chca..bo np.na sobie ma dreski 80 i sa za dlugie...ale blizki 86 przewaznie...

My na dworku nie bylismy zimno i wieje ze malo glowy nie urwie..wlasnie ta mnie cos boli...Ksawcio spi-usnal bez cyca, nawet nie prosil ani nic:) A ja korzystam i pije kawke..Szukam mu na allegro ubranek..Tylko sptrzedawanych po kilkanascie/dziesiat sztuk...

Do góry