Nati Adi bardzo rzadko chce cyca w dzień ale to też takie pociumkanie i tyle, zresztą w nocy to już też raczej ciumkanie niż jedzenie
Iryska wiesz jesli chodzi o tabele, to zależy, bo tu na wyspach wg najnowszych tabel zalecają mleko krowie już w 6 mies. raz na dobe np do kaszki a po roku tylko takie bo mm i tak to samo tylko sztucznie modyfikowane i dowitaminizowane, więc jeśli chodzi o tabele to różnie bywa, zresztą w Polsce każdy lekarz mówi inaczej i inne tabele daje, więc ciężk powiedzieć co do jakich tabel sie człowiek stosuje. Nawet tabele pewnych rzeczy nie przewidzą, bo kazde dziecko inaczej reaguje na różne rzeczy.
moja kolezanka ma 3 dzieci i pray każdym miała u tej samej lekarki inne tabele, bo tak się wszystko zmienia a sama robiła po swojemu jak jej intuicja podpowiadała i zawsze wszystko było ok
My dajemy Adiemu powoli wszystko, czasem normalnie jako pełny posiłek a czasem np. ciężkostrawne rzeczy jako przegryzka z talerza rodziców po jego obiadku
Mitaginko śliczna sukieneczka
Tysia już rozmiar 86 nosi? Adi nosi 80, większe są na niego za duże raczej
My byliśmy na krótkim spacerku bo oglądaliśmy dom do wynajęcia, a pogoda nieciekawa więc na dłuższy nie idziemy, co chwilę pada i nieprzyjemnie jest.
Wczoraj zrobiliśmy próbę i Adi dostał wieczorem słabiutkie kakao w butelce (o dziwo wypił przez smoczek, którego nie chwycił się od 6 mies.) ciepłe i wypił całe i po krótkim kręceniu się zasnął, pierwsza pobudka dopiero po 1 w nocy
byłam w szoku, zwykle najpóźniej o 23 się budził
dostał wtedy cyca i pospał do 4, wtedy zasnął bez cyca tylko się poprzytulał i koło 6 znowu cyc
wychodzi na to, ze przy cycu zasypia szybciej i przez to nie zjada tyle ile mu potrzeba... w kazdym razie wiem już że w razie czego nie umrze beze mniez głodu jak pójdę do szpitala, niby na drugi dzień raczej wypuszczają ale i tak 24h jakoś muszą sobie beze mnie radzić