reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

eywa, rozumiem Cię. Ja też jestem bez pracy obecnie i jakoś dajemy radę, ale się martwię jak to będzie. Zawsze moja pensja coś ułatwiała, albo dokładałam trochę a jak nie to miałam dla siebie i M nie musiał mi nic kupować. A jeszcze często Małej z tego kupowałam. A teraz zobaczymy.

aneczka, to się pobawiłaś budując statek ;P

Ja dzisiaj robię kolejne podejście zupkowe. Tzn sama ugotowałam i zobaczymy czy Królewna zechce zjeść. M poleciał po słoik w razie czego. Ostatnio jej nie smakowała moja zupka i prawie się popłakałam, bo zupkę teściowej zjadła (soloną nieziemsko). Trzymajcie kciuki.

Ogólnie mam doła i jestem przerażona tym, że M jedzie jutro i wraca w nocy w niedzielę. Moja mama raczej nie przyjdzie mi pomóc a teściowej nie chcę. Gaba ostatnio budzi się w nocy dużo i płacze, dzisiaj nawet smoczek nie pomagał, po prostu płakała jakby ją coś bolało. My mamy taki system, że M wstaje więcej w nocy ale jak Gaba się budzi o 5 to ja wtdy wstaję i już z nią siedzę a M odsypia. Wczoraj nawet w dzień płakała przez sen, może jej się śnią te jej upadki, bo płacze wtedy tak samo jak się stuknie. Po tych dniach z Gabą to ja chyba nie będę wiedziała jak się nazywam :/

reklama
Cucumber – przeżyjesz i odeśpisz w dzień z małą. I nie myśl co on tam robi bo na bank tęsknić będzie!!

Nati – ja kilka dni temu wytargałam 2 kartony ubranek małej zakupione wcześniej na all i wyprałam już część (2 pralki) i posegregowałam ale już miejsca zaczyna brakować..

magdalen - ja sobie kupiłam i takie gacie (super) i takie jakby hmm jak to nazwać - od kolan po brzuch cuś. Gacie spoko ładnie wyszczuplają tylko denerwuję się jak je zakładam i każdorazowo w wc.. masakrycznie się je naciąga ale efekt jest :-)

odprowadziłam małego pieszo bo rano aż +5 było!! Mała zadowolona i aż łzy w oczach miałam jak sobie pomyślałam że jutro rano z nią nie pospaceruję.. będę molestować telefonicznie starego żeby z nią wyszedł.. i ciekawe jak rano wstanę i czy się wyrobię.. masakra..
Mała mi teraz zasnęła i się negatywnie nakręcam.. zaraz wstanie, zrobi dym a ja będę robić ciasto! No i myślę jak tu skitrać przesyłkę ze skoczkiem żeby zadymy domowej nie mieć.. tak to wmówię że od kogoś z pracy dostałam.. hmm

Mercedess ja kupiłam taką pakę od forumki naszej i jestem zadowolona
Marma ale kto miałby mi je dać? rodzinny? pediatra? ja teraz już nie mam żadnego zaufanego lekarza, wszyscy nas sie chca pozbyć jak najszybciej ,bo nie wiedzą co z Natką począć...a ja mam nadzieję,że wiosną, będę miała już miłą, pracę, bez dojazdów, zobaczymy, generalnie pożegnam się w bardzo miłej atmosferze i nawet z kuronia mogę w styczniu wrócić jeśli z Natką bedzie lepiej, wolałabym tam nie wracać,ale miło,że furtkę zostawili
Baby miłego załatwiania
Mitaginka u nas lipa z tymi sprawami odkąd mała śpi z nami, no ale jak nie śpi to jestem tak zmęczona ,że i tak bym nie miała siły, no ale jakoś dajemy rade, tylko,że rzadziej niż nawet po porodzie już, jak Natka w nocy spała ;)
a do tego tv nam sie zepsuł rano, brat w sklepie pracuje ,więc serwis na dziś załatwił,że przyjedzie, no ale nie myślałam,że pół godizny po zgłoszeniu:szok:Natkę spać ledwo położyłam, bo od 6 nie spi, kupa oczywiście, a oni dzwonią ,że z koszalina wyjeżdżają

aaa Marma, Ola jestem;) eywa to zmyła, na drugie mam ewa;)

nie no napisalam posta i znikl :-(
u nas ciezka noc bo katar :-( teraz mlody przysnal pewnie bede go budzic za 40min bo po starszaka do p-kola
eywa naprawili? :-)
asiunia egzamin z VAT ;-)
aneczka jakie ciasto robisz? my ze starszakiem uzaleznilismy sie ostatnio od pieczenia mufinek :-D
cucumber moj m nie wyjechal ale jak zaczal pracowac na nocki i nie wstaje chociaz raz czy dwa do malego to ja tez chodze na rzesach ale dasz rade musisz :tak:

Wilmek – też robiłam swojego czasu mufinki ale im dłużej robiłam tym gorsze wychodziły... zapodaj jakiś przepis co?? a robię tofii z płatkami migdałowymi – jutro dam znać jak wyszedł

eywa – zwolnienie od obojętnie jakiego lekarza i masz świadczenie wyższe niż kuroń.. a może oddadzą nowy tv??

Ja nadrabiałam bb, wystawiłam karuzelę i lecę za to ciasto się brać! Mała jeszcze śpi..

eywa y mi uciekło :p obojętnie i ten i ten . mogą ci na dziecko wystawić że wymaga stałej twojej opieki albo rehabilitacji cokolwiek
aneczka będzie dobrze

cucu dasz radę ja z moimi dwoma potworkami zostaję sama na parę dni i też daję zobaczysz sama lepiej się zorganizujesz

Aneczka zazdroszczę z tym spaniem.... mój ostatnio po 15/20 minut i mnie coś trafia bo nic nie mogę zrobić i tylko noś mnie na rękach....

Z ciekawości włączyłam Google Chrom a nie opere bo kurcze to forum działa mi tragicznie.....

Mój śpi w dzień po 30min czasem 1h się zdarzy : no ale nie mogę narzeka w końcu śpi w nocy :)
eywa - mie zabrali na miesiąc a po miesiącu dali nowy szkoda że prędzej na to wpaść nie mogli ale przysługuje tv zastępczy:tak:
o dziwo tutaj działa forum ok tylko w operze coś nie tak

J mojemu dziecku zaczynam dawać nasze jedzenie bo ile można jak specjalnie dla niego ugotowana to blee... ze słoika ostatnio tez są blee...

reklama
witam dziewczyny.Mala mi przeplakala dzis w nocy godzine i juz 2gi raz zielona i twarda kupke strzelila.zauwazylam ze pobolewa ja brzuszek odkad wprowadzilam brzoskwiniowa kaszke z bobovity a po swojej ulubionej malinowej z nestle nic takiego sie nie dzialo;:)-(.No nic,kazalam malzowi kupic delicol ( moje zawsze to pomagalo na brzuszek) i te kaszki z nestle ryzowe.

nati ide ogladac co Ty zakupilas ,ale przyznam ze 120 sztuk to ty chyba jakis rekord pobilas ,gdzie to wszystko miescisz?:-D

Do góry