reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

ostatni raz jak patrzylam na zegarek byla 4.30 i w koncu zasnelismy. oczywiscie o 6 nie wstalam, wstalam o 7 poszlam do przychodni a tam kolejka jak nigdy. i o dziwo oprocz wyludzaczy zwolnien byli naprawde chorzy, wiec sobie podarowalam zeby co mnie nie zarazili.
aenye- cieplo jest. :)

reklama
Witam po długim weekendzie:)

Długo mnie nie było bo to miałam gości, to sama gdzieś się gościłam:)
Powoli próbuje Was nadrobić, a trochę tego jest:)
Jutro o 8.00 mam wizytę u gina i będzie USG więc proszę trzymać kciuki:):)

Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za te, które jeszcze nie doszły do skutku:)

p19u3e3k2oazrgpc.png

Ostatnia edycja:
dzień dobry
u nas za oknem słonko, dzieci w szkole, Janek rozrabia w domu - karmi mnie nesquickiem, a tatuś pojechał znowu do Czech
wczoraj nie brałam już żadnych lekarstw, oj nawet nie wiecie jak to miło.

mówicie o fugach, a mi marzy sięremont w łazience. koniecznie brązowa podłoga ( plus brązowe fugi?hehe) do tego waniliowe dodatki. na razie, mamy białą łazienkę , nudną i niedopracowaną

stulejkę przerabiałam u Adama. znieczulili go miejscowo Emlą, "szarpnęli" i po zabiegu. horror zaczął się w domu, dziecko płakało, siusiak spuchnięty, a ja miałam kilka razy dziennie smarować, odwodzić napletek...nie dałam rady. po kilku dniach walki, nie robiłam tego tak dokładnie jak powinnam i znowu się zarosło. już nie tak bardzo, więc nie interweniowaliśmy ponownie.

Apropo remontów,moje drogie czy znacie sposób na pozbycie się czarnego nalotu na fugach pod prysznicem.Najgorsze jest to że łazienka jest nowa ,nawet jakieś pól roku temu robotnicy poprawiali tą fugę bo też pojawił się ten grzyb.Już sama nie wiem czy znowu ją zrywać czy może są jakieś preparatry hamujące to zjawisko ,tylko sprawdzone?
dzięki za rady
buziaki

Dzień Dobry !

hehe fugi... ja mam w łazience koloru jaśminowego ale po jaśminku mało co zostało,trza wyszorować :-p,taki urok jasnych fug .

jeny,ja z Hubertem miałam w zeszłym roku iść z tym siusiaczkiem,ale coś wypadło i do dziś nic,musze pójść bo też niestety ma zrośnięte,ale infekcji na szczęście nie ma tam . ał już się boję za niego .

Ale dziś ciepło fajnie,tak to może być całą zimę heh

dziś jak wracałam ze szkoły,jak Hubę odprowadzałam,to ledwo szłam,czułam w pewnym momencie takie naciągnięcie nie wiem jakby skóry-mięśni brzucha taki jakby się nie mieścił w skórze ,aż bolało hmm rozrasta się :happy2:.

Witam się w piękny słoneczny dzień :-)

Wróciliśmy od teściów ale jeszcze nie miałam kiedy zasiąść nad nadrabianiem lektury BB tak więc nic nikomu nie odpiszę. Może później uda mi się. Dziś góra prania i prasowania, sprzątania i chcę troszkę porobić porządki w pokoju małego a dzidziol mi spokoju nie daje i kopie ile wlezie prosto w pęcherz. Już tak mocno kopie że ręka podskakuje :-D Dziś po południu wpadają do mnie koleżanki z dzieciaczkami. Mój biedny kotek znowu dostanie do wiwatu. Ale ona lubi i sama przychodzi i prowokuje dzieciaki. Teraz odsypia weekend u moich rodziców, bo szlajała się cały czas po dworze.

Przesyłam wszystkim słoneczne fluidki i miłego dnia życzę :-D

Witajcie mamusie :)
Jestem tutaj po raz pierwszy. Bardzo mi to forum przypadło do gustu, wiele znalazłam informacji w postach, które mnie zainspirowały. Minęło ponad 10 lat od ostatniego porodu, czuję się, jakbym po raz pierwszy była w ciąży, zupełnie inaczej przechodzę ten okres. Mam juz dwie córeczki: 16-letnią Paulinkę i 10-letnią Madziulkę (niepełnosprawna - porażenie mózgowe, itp...).
Witam i proszę o przyjęcie mnie do grupy kwietniówek. Przechodzę gehennę zakażenia toksoplazmozą - w trakcie leczenia i wtórnych wyników badań. Czy wszystko okej? Czas pokaże.
Pozdrawiam ciepło Was moje drogie :)

Ostatnia edycja:
Apropo remontów,moje drogie czy znacie sposób na pozbycie się czarnego nalotu na fugach pod prysznicem.Najgorsze jest to że łazienka jest nowa ,nawet jakieś pól roku temu robotnicy poprawiali tą fugę bo też pojawił się ten grzyb.Już sama nie wiem czy znowu ją zrywać czy może są jakieś preparatry hamujące to zjawisko ,tylko sprawdzone?
dzięki za rady
buziaki
Są różne preparaty przeciwgrzybicze. Ja miałam taki w sprayu, nazwy nie pamiętam niestety, w Obi kupiliśmy, w białym opakowaniu. Zrobiliśmy to tak, że jak był remont to mój tata wyskrobał silikon, który mieliśmy pod prysznicem i popsikał tym preparatem. Odczekał jakiś czas i położył nowy silikon. Tylko z tymi przeciwgrzybiczymi tak jest, że nie wolno nam tego wdychać, więc trzeba gdzieś uciec na cały dzień najlepiej.

Iwona, witaj :)

reklama
Do góry