reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

lenka - ja czyszczę te plamki z grzyba domestosem. Działa krótko alei tak regularnie się wszystko odkazą,więc jakoś leci. Mąż obiecuje wymianę fug, ale ciągle nie ma czasu.Ehh, czekam na tę wymianę okna jak na zbawienie, bo potem mam zamiar zacząć rewolucję, a raczej jej pilnować :)

mała_mysz
- rozumiem że Ci się nie chce,i nie możesz się zebrać. Mam to samo.Patrzę na ten bajzel i mówię że muszę to zrobić, a wychodzi co innego. Mam ochotę działać, ale to sprzątanie nie jest inspirujące, wolałabym coś innego, np przemeblowanie.

Witaj Iwonko!

Ja mam wizytę w piątek o 8 rano(nie wiem kto wymyśla takie godziny przyjęć) i na nieszczęście mojej ginki nie ma tylko jakiś facio na zastępstwie. USG za 2 tygodnie, nie moge się doczekać.

nati - z doświadczenia wiem, że poniedziałki to najgorszy dzień na wizyty u lekarza. Może jutro Ci się poszczęści.

reklama
dziewczyny jak u was z tyciem w ciąży.Bo szczerze mówiąc ja jestem dopiero w 19 tygodniu a już jestem do przodu z kg z 10 ;-( masakra i nie obiadam się więc nie mam pojęcia dlaczego a uwierzcie wszędzie tyje nie tylko brzuszek .uda ręce ;-( ja to jest u was???/////

dziewczyny jak u was z tyciem w ciąży.Bo szczerze mówiąc ja jestem dopiero w 19 tygodniu a już jestem do przodu z kg z 10 ;-( masakra i nie obiadam się więc nie mam pojęcia dlaczego a uwierzcie wszędzie tyje nie tylko brzuszek .uda ręce ;-( ja to jest u was???/////
dzisiaj sie zwazylam ani gr wiecej niz 3 tyd temu :), ogolnie okolo +4kg, tylko przed ciaza sie odchudzalam wiec najpierw byl efekt jojo :(

paprotka - a może taka Twoja uroda? Mnie ginka na pierwszej wizycie powiedziała - jeść wszystko rozwodnione (wiadomo, że wszystko się nie da), żeby nie tyć za duzo. Ja tak nie umiem i jem raczej normalnie, choć więcej niż przed ciążą. No i chyba bardziej urozmaicone. Ja do tej pory mam na plusie ok.5kg i troche poszło w tyłek,trochę w uda reszta w brzuch, no i piersi. Ręce mam szczupłe, zwłaszca kościste nadgarstki.

witajcie kobitki,

przed chwila wstalam,nie wiem co sie ze mna dzieje ale mam ostatnio "spiocha",na stojaco moglabym zasnac.wyszykowalam rano o. i k. do szkoly,zjadlam rogalika i fru do lozka,nie slyszalam jak slubny wyszedl do pracy,a teraz juz wiem,ze caly dzien bede sie obijac...czyzby to bylo uzaleznione od pogody czy to zwykle lenistwo???

iwona - witaj!!!
Ja też tak mam, mogłabym spać i spać :) Ale to normalne, każda znajoma, która ma dziecko opowiada, że w ciąży chodziła śpiąca i mogła zasnąć dosłownie wszędzie ;)

Zaczęłam się zastanawiać nad jakimiś ćwiczeniami dla ciężarnych. U nas w Lublinie jest klub Miasto kobiet, który prowadzi zajęcia Aktywne 9 miesięcy. Zapytam moją panią doktor, czy nie ma przeciwwskazań, żebym tam chodziła. Czuję, że potrzebuje jakichś łagodnych ćwiczeń. Choćby dla bolącego kręgosłupa.

Witam kobiety!!!
Ja dziś wstałam z poczuciem ze mam duzo roboty i napewno sie nie wyrobie, takze mam juz podlogi pomyte pranie zrobione, puzzle Olka umyte i dopiero jem śniadanie, obawiam sie ze "syndrom wicia gniazda mi sie zalaczyl.
Wczzoraj w przerwie w pracy kupilam sobie sukienke i sweter a Olkowi spodnie i bluze, wróciłam do domu spełniona i z usmiecham na mordce:):) Mała rzecz a cieszy

Witajcie mamusie :)
Jestem tutaj po raz pierwszy. Bardzo mi to forum przypadło do gustu, wiele znalazłam informacji w postach, które mnie zainspirowały. Minęło ponad 10 lat od ostatniego porodu, czuję się, jakbym po raz pierwszy była w ciąży, zupełnie inaczej przechodzę ten okres. Mam juz dwie córeczki: 16-letnią Paulinkę i 10-letnią Madziulkę (niepełnosprawna - porażenie mózgowe, itp...).
Witam i proszę o przyjęcie mnie do grupy kwietniówek. Przechodzę gehennę zakażenia toksoplazmozą - w trakcie leczenia i wtórnych wyników badań. Czy wszystko okej? Czas pokaże.
Pozdrawiam ciepło Was moje drogie :)

Witam serdecznie, trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte, koniecznie daj znac czy plec sie potwierdzzila i jaka data porodu to wciągniemy cie na liste kwietnióweczek:) Jak zaraziłaś sie toxo?

Witajcie powiedzmy ze z rana:-D

Ja narazie weszlam sie przywitac napisze wieczorem bo dzisiaj na 18 mam usg 3d:tak:nie moge doczekac sie i mam nadzieje ze poznam plec maluszka:tak:tak wogole to zerknelam na nasze zestawienie i widze ze jest 10:3 czyli chlopcy gora hehehe ja mam nadzieje ze zwieksze cyferke 3 do 4:-D

Trzymam kciuki, musza ruszyć te dziewczynki wkoncu no

Tutaj mozesz poczytac na ten temat;)
https://www.babyboom.pl/forum/kwiecien-2011-f367/jak-sie-zmienia-nasza-waga-42936/

Witaj Iwonko

-we wszystkich środkach na grzyby głównym składnikiem jest chlor. parę miesięcy temu zrobiłam akcję odgrzybiania, tylko zapomniałam rękawiczek założyć. wiadomo jakie były efekty. domestos, ace czy co tam masz, pomoże - choć nie na długo

robię dziś na obiad jakiś wynalazek z tego, co zalegało mi w lodówce. ziemniaczki podsmażone na spodzie naczynia, na to ryba, bakłażany, pieczarki, papryka, cebula, kukurydza i pomidorki koktajlowe. hihi, nic się nie zmarnuje. ciekawe tylko, czy dzieci zjedzą

reklama
Czesc dziewczyny,ja jak zwykle robie obiadzik i na chwile sobie usiadlam, chce sie pochwalic ze dostala wlasnie te promocyjne pieluchy pampers a ze na sasiadow tez pozamawialam to mam ich 4 x 5 szt... czyli jednak przysylaja...nie wiem ktora to z Kwietniowe napisala na forum ale z gory dziekuje za taka informacje o tych probkach...mi sie udalo...

Co do kupowania to ja wlasciwie od 6 tyg juz kupuje a zaczelam od fotelika samochodowego i laktatora Aventa a teraz to juz po kolei ubranka,akcesoria typu szczoteczki,butelki,termometry itd...narazie takie rzeczy co duzo miejsca nie kosztuja...te wieksze zaczne kupowac w styczniu - lutym a potem tylko juz mi odpoczywac zostanie :-)

Co do tycia Paprotko to ja tez tak mam...i czuje sie jak słoń... jem tyle co przed czyli cos w granicach 1500 kal a tyje jak cholera juz mam 10 kg na + a to dopiero polmetek...i co gorsze po urodzeniu dziecka wychodze za maz i tak mysle jak ja to zrzuce karmiac piersia w 3 miesiace...no coz? Poprostu tak mam ze szybko tyje ale i szybko chudne...taka uroda...

Do góry