Mercedesss
Fanka BB :)
Witam nowe koleżanki :-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja jestem przekonana, że jak we wszystkim tu też trzeba znaleźć złoty środek, a przesada w żadną stronę nie jest wskazana - jesli się cały czas traktuje dziecko jak przeszkadzajkę i nie reaguje na płacze to może wyrosnąć na zamknięte w sobie, jeśli się cały czas uprzedza potrzeby dziecka i od razu leci na każde skinienie to z dużym prawdopodobieństwem wyrośnie na egoistę, a jeśli się znajdzie sposób jak widać na Twoim Ayenye przykładzie by dać dzieciom masę miłości, czułości, a jednocześnie kategoryczne wytyczyć granice - to tylko mogę podziwiać.ja mam trzech synkow, jak widac w suwaczku, i dwoch starszakow uczylam takiego zasypiania, metoda 3-5-7, oczywiscie dostosowywalam do wlasnego rozsadku (nie czekalam 7min jak widzialam, ze jest dramat). pierwszej nocy ryczeli po ok 3h, potem juz z gorki. lekko nie bylo, ale sukces jest. i wbrew temu, co baby mowi, nie sa zamkniete w sobie i bardzo latwo nawiazuja kontakty z ludzmi, nawet zupelnie obcymi
ja jak Baby, dla mnie i dla m to są za bardzo drastyczne metody.
Baby- ale Ty dawno temu stosowałaś chyba metody tracy co??
o nie, napsialam calego posta i mi zjadlo@
jeszcze raz
czesc kochane dziewczeta.,
pamietacie mnie jeszcze?
po pierwsze primo
baby ogrome gratulacje, ciesze sie Twoim szczesciem. wiem ze czasem ceizko, bo chetnie by sie pospało i poleniuchowalo, ale przy tak malej roznicy wieku dzieciaki super sie bawia i szybko przestają byc klopotliwi.
mitaginka paczki paczki paczki" stare dzieje
nati czytalam ze Asiunia pozera wszystko co jej wpadnie w lapki super
u mnie jazda na maxa. czasu wolnego brak. ale teraz mam angine i tydzien L4 wiec nie zapomnialam o was i korzystam z okazji
pozdrawiam wszystkie mamusie i dzidizusie