reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

reklama
Agateczka, witaj ponownie :) Ja też nie pamiętam spamowania :) A w którym szpitalu rodziłaś? Mieszkasz w moich rejonach widzę :)

Boliwia, ja nie karmię a też mam problem z tym, że mnie Gaba drapie. Ona się czasem po mnie wspina jak siedzę i też mam dekolt podrapany i bluzki porozciągane w dekolcie :p

Nati, fajna taka kabina :)

Irenka, witaj :)

Któraś się pytała o słoiczki Babydream. My próbowaliśmy, mają jakiś zdrowy skład itp. Ale moja Gaba nie chce ich jeść. Nawet raz jej spaghetti kupiłam i nie ruszyła. W sumie mi też nie smakują. My jak słoiki to głównie bobovita albo Hipp :)

Coś mi Gaba dzisiaj marudzi. Jakaś taka rozdrażniona. Miała 37,4 temperaturę. Niby to u dzieci jeszcze ok, ale ona ma zazwyczaj niższą dużo. Może jej wreszcie zęby idą. Na dole taka górka z dziąsła jej się zrobiła. Może niedługo coś się przebije.

Idę kawę sobie zrobić. I może zjem ciacho. Już po diecie od kilku dni :p

Ostatnia edycja:
Aneczkaaa oj ja też mam tyle tych kaszek a ile otwartych ;)

irenka438
witaj kochana rozgość się

klaudencja moja różnie raz je zupki moje a czasem ze słoiczka ale zjada pół słoiczka
daje jej z bobovity i kaszke w słoiczku z biszkoptami na noc z hippa

Cucumber ja rodziłam w lublinie na Jaczewskiego

Ludzie!!!! moje dziecko usnęło (od 10 marudzenie i nie spał) może w końcu doczekamy się ząbka bo to ewidentnie marudzenie ząbkowe....ahhh padam nie jadłam nie piłam a teraz nie mam siły na nic już....masakryczny dzień nawet na dworzu marudził i płakał coraz (co się nigdy nie zdarza). No ale śpi zapewne już na noc (zwykle usypia ok 18:30-19) ale dziś zmęczony więc padł....oby nie obudził go ból...dałam nurofen ale słabo działa dziś na niego cokolwiek

a co do deserków i zupek to mój zjada w mgnieniu oka te duże słoiczki 190g i jeszcze by jadł...dlatego spróbuje tego babydreama bo oni mają wszystkie słoiczki duże a w gerberze niestety nie wszystkie smaki... bobovita u nas odpada a z hippa jedynie ta kaszkę z biszkoptami i banany z brzoskwinia jabłkiem i biszkoptem tolerujemy :) z gerbera wszystko!

irenka mój od początku rozpieszcza nas pod tym względem ...na początku budził się co 3godziny na jedzenie. teraz zasypia tak ok 18-19 i potem budzi się o 3 na mleko i śpi do 6 :o

a jak wogóle ma na imię Twój maluszek???? :) bo albo nie mówiłaś jeszcze albo nie doczytałam :/

witam:-)
dziś Majcia wydawałoby się ze było lepiej a popołudniu znowu chlust.......... nadomiar złego Oliwia zwróciła mi cały obiadek.........teraz śpią z małżem obie a ja chałupe ogarniam o bajzel.........zdążyłam tylko prezenty dla dziewczyn na mikołajki kupić i jaaaaazada do chałupy,stary uśpił dziewczyny tzn śpi z nimi a ja ogarniam chałupe .....
nie dam rady poodpisywać dziś moze wieczorkiem

Witam nowe mamusie :biggrin2:

u nas jest teraz nieciekawie z jedzeniem bo maja nie chce jeść moich zup może jej się przejadło tzn taka dorosłą jak gotuje dla nas to je bez problemu ale tą co jej specjalnie gotuje z królikiem lub żołtkiem to nie chce , a słoik to każdy zje nie ma znaczenia czy gerber , bobovita czy hipp kurde daje to po kieszenie nieźle 3 słoiczki dziennie :-( a rossmanowskich nie dawałam .
Maja mówiła dużo mama , baba, dada, tata , ojej ,daj a teraz to tylko guda sobie i piszczy.
Tyle naskrobałyście że nie wiem co komu odpisywać .
Klaudia mi to na zęby wygląda , a poza tym jestem w szoku że on już o 18 śpi na noc , moja o !8 to łobuzuje na całego i nie w głowie jej spanie .
Beata całuje mocno trzymaj się i zdrówka dla dziewczynek

u nas na mikołaja jest pchacz i stoliczek edukacyjny, a od babci szczeniaczek uczniaczek

reklama
Aneczka oplułam monitor że zepsułaś plan dnia :-D:-D
Irenka dużo dzieci budzi się w nocy- Natalka, Tysia, Zuzia, Adi i Asia oraz butelkowe Wiki i Nadia jak o kimś zapomniałam to przepraszam. O Adi jest jedynym chłopcem :-)

Do góry