reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

witam
sama weszlam bez Waszych sms :-)
maz ma wolne to nawet mnie na spacer wyprowadzil :-), jutro USG hm... ciekawe co mi ten lekarz powie. to nie moja gin bo ma urlop tylko zupelnie inny no zobacze. Na 8.30 :-(a ze sama to najwyzej 200m do biedronki ide to jade z mama. Wszyscy dzwonia czy to juz a jak nie zdaze odebrac to afera :-(. A ja patrzac na ubranka mysle ze chyba nigdy nie urodze i do konca zycia czyli jeszcze z 50 lat bede w ciazy. normalnie mozg moj juz tez nie dziala :zawstydzona/y:

reklama
witam
sama weszlam bez Waszych sms :-)
maz ma wolne to nawet mnie na spacer wyprowadzil :-), jutro USG hm... ciekawe co mi ten lekarz powie. to nie moja gin bo ma urlop tylko zupelnie inny no zobacze. Na 8.30 :-(a ze sama to najwyzej 200m do biedronki ide to jade z mama. Wszyscy dzwonia czy to juz a jak nie zdaze odebrac to afera :-(. A ja patrzac na ubranka mysle ze chyba nigdy nie urodze i do konca zycia czyli jeszcze z 50 lat bede w ciazy. normalnie mozg moj juz tez nie dziala :zawstydzona/y:

nie martw się, urodzisz, a jak nie to sami wyciągną... twu twu
powodzenia na USG

ja po wizycie- szyjka miękka, troche sie skraca, następna wizyta w kolejny czwartek07.04. cos mówiła, że moge nie doczekać (oby), lecę zrobie moja ulubioną chińszczyznę w pięciu smakach i lody mam na deser-mniam , mniam. Jak wróce będę nadrabiać.Ale mnie piecze pipka kurna.

hej ;-)
byłam wczoraj u lekarza i powiedziiał mi że mam mam szyjkę 2 cm a miałam 4 cm no i że na opuszek palca rozwarcie i że na jego to lada chwila poród ;

mam nadziej ale nie czuje żadnych bólów ani skurczy co o tym myślicie

a mojej mamy sposoby:
dzien przed urodzeniem siostry zrobila dla meza 150 pierogow no i rano urodzila
dzien przed moimi urodzinami zrobila pranie recznie.
hm chyba jestem za duzylen pierogow juz mi sie nie chce a prac tym bardziej nie

hej ;-)
byłam wczoraj u lekarza i powiedziiał mi że mam mam szyjkę 2 cm a miałam 4 cm no i że na opuszek palca rozwarcie i że na jego to lada chwila poród ;

ja tydz temu mialam 4 cm rozwarcia, szyjki brak i miaam do jutrejszego USG nie dotrwac a wyglada na to ze dotrwam no chyba ze mnie w nocy zlapie

hej ;-)

Ja to słyszę od 3 tygodni i jakoś dalej nic, więc nie liczyłabym na jakiś szybki poród...

reklama
hej ;-)

nic to nie oznacza...
u mnie po sciagnieciu pessara 2 marca szyjka wynosiła 24mm (przy próbie nacisku-czyt. skurcz 18mm), przepuszczala palec...
na poniedziałkowej wizycie usłyszałam, ze szyjki prawie nie ma, ale gin nie zmierzył długosci: "nie bede pani tam grzebał głowica, w tym momencie nie jest wazne, czy ma ona 5 czy 7 mm"

Do góry