reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

mitaginka ale to tak jest, że skoro nie urodziłam, to jeszcze skorzystam, ma być piękna pogoda, to po co w domu siedzieć i tyłek płaszczyć, ale będę uważać, obiecuję

reklama
Zostawic was na chwile i co?? Tyle czytania ze hej.... ale co po spalam to po spalam...

Wasi lekarze tacy optymistyczni no tu rozwarcie, tam szyjeczka krotka, tu mieciutka a moj co?? dluga, zamknieta i twarda na moje to pani napewno do nastepnej wizyty (5kwietnia) nie urodzi...:confused2: a czlowiek idzie taki nastawiony ze cos sie ruszylo jak 5 mi to samo powie to yyyy rezygnuje i nie rodze wcale :crazy::rofl2:

Ja tez jem na zapas a co i wygladam jak wygladam a potem stekam z obżarcia... dzisiaj to na lody pojade :tak::tak: a potem zgaga gigant bedzie:laugh2:.

Fakt ze mama i babka rodzily po terminie wcale mnie nie pociesza...

dziewczy ny próbowałam was nadrobić ale się poddałam, od rana sprzątam jak szalona nie wiem coś mnie naszło teraz tchoche odpocznę a potem dalej wyglancuję cały dom puki mamo chotę

a ja mam pytanie do fenoterolowych dziewczyn
jak odstawialyscie fenka, to znienacka (nagle), czy stopniowo zmniejszajac dawke?

Ja odstawiłam stopniowo bo młodemu tętno skakało.

A miałyście tyle nie pisać! znowu was godzinę nadrabiałam !

A ja niby mam do 5 nie dotrwać... zobaczymy...

A ja dziś zrobiłam pieszo 4 km. Oczywiście na raty. Jak myślicie ruszy mnie coś? Kupiłam ten olejek. Zapodam sobie na noc.

A ja nawet nie wiem czy w szpitalu gdzie chcę rodzić jest cesarka na życzenie...A co do znieczulenia to mam zamiar o nie drzeć się już od samego wejścia. Cokolwiek byle by działało. Może być dolargan.

Ja też się opycham na zapas :)

Nati to może zrób te pierogi i mi podeślij :p

Ostatnia edycja:
jankesowa mnie w 36tym tc powiedziano: ani za miesiąc pani nie urodzi!!! na pewno będzie przenoszona!!
i jescze mi tu dwie baby przepowiedziały 3 dni po terminie:angry::angry:

a Ty co sie wypowiadzasz, jak apel nie do Ciebie:wściekła/y:
pamietam tylko, ze baby odstawiła, po czym znów zaczeła brac- ale nie wiem, jak to było potem i ze marma musiała stopniowo, bo maluszkowi tetno skakało...
ja pierdziu, czekam na tego 8go Twojego porodowego kwietnia, bo się złośliwa małpa z Ciebie robi:-p

Nawte nie wiesz jak mnie to dobija, jak słyszysz od lekarza, ze urodzisz do 20 marca a potem mija 20 i 30 i dalej nic...:wściekła/y:
w poprzedniej ciąży (termin 15marca) w grudniu gin zabronił mi robić czegokolwiek, bo "jak teraz pani zacznie rodzić to nie uratujemy dziecka"!! przenosiłam 2 dni (olej rycynowy - gdyby nie on, przenosiłabym jeszcze więcej!!!!!!) więc WIEM BABY, WIEM!!
u Ciebie to bedzie 2 kwietnia ;)
ewa śmigaj na grilla w sobotę, ja biorę Twój termin, a Ty sobie w moim urodzisz:cool2:
hej ;-)
byłam wczoraj u lekarza i powiedziiał mi że mam mam szyjkę 2 cm a miałam 4 cm no i że na opuszek palca rozwarcie i że na jego to lada chwila poród ;

mam nadziej ale nie czuje żadnych bólów ani skurczy co o tym myślicie

my już tu nie myślimy. poza mitaginką która terminy obmyśla :-D

A ja nawet nie wiem czy w szpitalu gdzie chcę rodzić jest cesarka na życzenie...A co do znieczulenia to mam zamiar o nie drzeć się już od samego wejścia. Cokolwiek byle by działało. Może być dolargan.

marma cc na żądanie, czyli danie w łapę lekarzowi. każdemu można dać w łapę więc u Ciebie też jest:-D

och jaki miły kochany, przyjemny skurczyk mnie złapał. dalej!! więcej!! mocniej!!

:tak: zgłupiałam :tak:

No laski leca jak szalone z tymi postami :)

Ja też ze 3 h snułam się po okolicy. Powolutku, raczej się toczyłam, zaliczyłam bazarek, 2 second handy, zaszłam do pracy na kawke i ploty. Jest tak ciepluutko i cuuudnie.... fajnie byłoby już z wózeczkiem tak spacerować. Ludzie mnie zaczepiaja i pytaja czy to początek ciązy - przeciez ja zamierzam 15 urodzić ! :) Boooziu.

A teraz rozkminiam czy zrobic placki ziemniaczane czy makaron z sosem pieczarkowym ;p
Otworzyłam balkon i na słoneczku jest u mnie 25 stopni :-D dacie wiare ? toż to jak lato :)

a u nas nawet pokropiło (lilou oddawaj słoneczko, chyba za duzo Ci przesłałam;-))
ciekawe co z akkm - miała wracac do domu, a jeszcze nie pisze, czyzby po wyjsciu ze szpitala na nowo sie zaczeło? ;-) jeszcze sie okaze, ze jednak dzisiaj urodzi :laugh2:
morgaine ja wcale nie chce rodzic 7 kwietnia- to dla mnie takie minimum, po którym wstane z łózka :tak: a wtedy mogłabym jeszcze tak do 20 pochodzic w dwupaku: wreszcie pozwolic sobie na spacer, zakupy w realu (tudziez Realu- sklepie :-D), a nie wirtualne, zaprezentowac brzuszek w okolicy ;-) przeciez moi sasiedzi to nawet nie wiedza, ze jestem w ciazy, poza znajomymi "z góry", z którymi sie przyjaznimy :tak:

reklama
a co do dawania w łape, to jest w Katowicach taka jedna prywatna klinika połoznicza, w której jest z góry podany cennik- zasady sa jasne. Aby tam rodzic, trzeba miec ciaze bez komplikacji, trzeba wybrac sie na co najmniej jedna wizyte do lekarza pracujacego w tym szpitalu i on ocenia, czy ktos sie nadaje, czy nie. ZZO jest na zyczenie i kosztuje 500 pln, CC na zyczenie własnie 4000 pln. Ale nie trzeba sie martwic o łapówki ;) wiadomo, co ile kosztuje

Do góry