reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Witam rankiem słonecznym!!!;-)

Pogoda eee,no żyć nie umierać!Mąż akurat do pracy pojechał a ja biorę się za lekkie ogarnięcie domu,po pewnie teściowie wpadną do południa z życzeniami...Ciekawe czy ciśnienie mi skoczy-nawet w takim dniu/!

Pozdrawiam gorąco!!!!

reklama
mamusiadorusia STO LAT, MOŻE BYŚ PORODÓWKE ZALICZYŁA DZISIAJ? WSZYSTKIEGO NAJI SZYBKIEGO PORODU:)

Aknovi, zapraszam do mnie do delikatesów. Widziałam dziś na własne oczy arbuza ! :) serio.
CO do porodu, to ja nie chcę rodzić sama :-( tzn bez męża.... nie wiem jakbym poprzedni poród bez niego dała sobie radę.

Morgaine, dzięki. Jak mi się przyśni to obstawiajcie. Może coś wygracie :-)
ja juz wiem, na bank nie urodzisz w terminie, statystycznie najmniej dzieci rodzi się w terminie :-D
wilmek - ja często powtarzam, że trzeba rozmawiać :) wsensie wymieniać się informacjami. Ja dzięki aenye włożę wkładki ale laktacyjne :)
ja dzięki aenye kupię wkładki pod prysznic ;-) tylko nie wiem jeszcze gdzie...
śledzie, arbuz:) a wiecie co ja to mam w ciąży bzika na punkcie zapachu benzyny, normalnie mogłabym pod dystrybutorem z paliwem zamieszkać..
nawet dzis mojego B. opieprzyłam że zatankował samochód-bo to ja chciałam znów jechać na stację:zawstydzona/y:- chore to jest, to samo miałam w poprzedniej ciąż
matko jakie tu pokrętasy na tym forum są hahahah
rozbroiłaś mnie :-D
mitaginka a jakiś ryż gotowany z jabłuszkiem próbowałaś? Szału nie ma ale nie jest to suchar...

Ja przygotowuję się że po porodzie będę musiała na dietkę przejść. Obydwoje byliśmy alergikami w dzieciństwie, Z Oli na bezmlecznej byłam. Ciężka sprawa szczególnie że moja główna dieta to sery, jogurty itp. Ale trzeba będzie wytrzymać.
Najadam się na zapas teraz ;-)
moje pierwsze dziecie alergik na maksa, do dzisiaj, drugie zero!! wiec nei ma reguly...
Wilmek - Bruno tez super, ja chciałam Kurt jakby był chłopak, w końcu stanęło że jak będzie pitoch to damy Marcel....no a na dziewuszkę to było Bianka, Mila - moje typy, a mężowe Nadia, Lena. Zostało Bianka ;)
Aenye - nowy avatarek :)
hatorska to bedzie syn czy corka bo sie pogubilam... :confused:
i nie widzialam aavatarka aenye...

Dzień Dobry. U mnie dzisiaj szaro-buro i ponuro, zimno i wietrznie. Nie wychodzę z domu... hihi, w sumie i tak za bardzo nie mogę ;-) ale cusik ogarnąć dom by się przydało a chętnych brak... Mimo wczorajszego braku śledzi w końcu jakoś usnęłam, a później co kilkanaście minut na siku pobudka, że też w dzień nie chce mi się aż tak często, hmmm... Teraz obudziły mnie psy bo im się nudzi, boszeee, też nie ma kiedy. Ale chyba włączę tv i zamulę jeszcze troszkę... Trzeba w końcu zbierać siły :tak:.

Ja również Was witam z rana :) U mnie tak samo pochmurno, wietrznie czyli do niczego pogoda. Do tego zaczyna mnie kręcić w nosie. Za 8 dni zaczynam przeprowadzkę. Ciekawe, czy się wyrobię :) Najważniejsze, żeby chociaż łóżeczko złożyć do kupy.

Dzień Doberek :)
Ja dziś już od piątej na nogach bo moje dziecię stweirdziło,że się wyspało i "mama wstawać" i teraz tylko jej pilnować coby tatusia nie obudziła, bo dopiero co się po pracy położył.

moja droga no z tymi porodami tak to jest, krzyzowe nie oznaczaja porodu a.....2 cm rozwarcia tez nie!! ja w poprzedniej ciazy mialam od 6go mca 2 cm i urodzilam 2 dni po terminie!! a chuchali i dmuchali na mnie od 6mca!!

No tak Morgaine, w końcu "nie znamy dnia ani godziny" ;) Jedyne co pewne to to, że już wkrótce :) Wczoraj znowu po południu bóle jak na @, w nocy odszedł czop, więc wszystko do przodu. A pomyśleć, że poprzednio pierwszy ból (jakikolwiek skurcz) to od razu oznaczał poród... ale każda ciąża inna...
A ja ostatnio to sama nie wiem czego chcę, raz bym chciała być już po, a za chwilę, że najlepiej do terminu niech młody poczeka...

Fajnie, że niektóre maluszki z mamusiami już w domku. :)

A Wy jeszcze macie siły na zakupy i inne zabiegi, podziwiam. Jak jak chwilę pochodzę po sklepie to już mam dość, no i nie wiedziałabym jaki rozmiar kupować. W ciąży przybrałam tylko 2 kg, więc generalnie schudłam i nie wiem co będzie pasować... Ale przynajmniej dla młodej jedne buciki na wiosnę sie udało kupić, więc to i tak sukces, choć trzeba i kurtkę i jakieś czapeczki etc... I kto to teraz kupi jak urodzę? Chyba że Was poproszę ;)

A na razie zmykam, kciuki trzymam i powodzenia życzę :)

witam ze słonecznej Łodzi
pogoda taka że aż chce się żyć, ja już po śniadanku stały zestaw kakao+chleb z dżemem truskawkowym:)
dzis w planach pranie pluszowych zabawek, mam nadzieję że dają radę w pralce:eek:
miłego dnia

Witam i ja
Fajnie mi się spało a tu telefon - dzwonią mi z rana proponować zmiane OFE i tłumaczą... i wyjaśniają... i najlpsze, że z mojej firmy dzwonili a ja sama brałam udział w wprowadzaniu i testowaniu usług, którymi laska zachwalała firmę. Jak powiedzialam, że też pracuję w tej firmie to niezły :szok: hehe

mamusiadorusia wszystkiego NAJ... mnóstwo uśmiechu, nawet podczas porodu ;-)
skrzyneczka 2kg tylko? jak to:szok: toż ty naszą mitaginke pobiłaś

Dobra jak już wstałam to coś zrobie bo leżeć mi się nie chce, ale co... Obiadu nie muszę robić, bo jeszcze kupa krokietów i barszczyku zostało; sprzątać nie trzeba bo wczoraj łącznie ze zmywaniem podłóg mieszkanko ogarnęłam; jedynie chyba jeszcze na strychu jakieś pranie czeka na wyprasowanie to machne zaraz - może mnie to rozrusza bo siedze jakaś przydymiona

OOOOOOO już wiem, będzie dziś dzień piękności :-) Wy biegacie do kosmetyczki a ja sama sobie zaraz henne zrobie a potem paznokietki we wszystkich kopytach:-D

"OOOOOOO już wiem, będzie dziś dzień piękności :biggrin2: Wy biegacie do kosmetyczki a ja sama sobie zaraz henne zrobie a potem paznokietki we wszystkich kopytach:-D"

madziarkas to Ty jeszcze sięgasz stópek, ja nawet skarpetki ledwo co naciągam a co dopiero pedicure:szok:

Witam i ja

mamusiadorusia wszystkiego NAJ... mnóstwo uśmiechu, nawet podczas porodu ;-)
skrzyneczka 2kg tylko? jak to:szok: toż ty naszą mitaginke pobiłaś

Madziarkas - tylko 2, było więcej, ale przez dietę cukrzycową poszło w dół, ale wyjściowa była niemała, więc i tak mam więcej niż niejedna z Was :)

MamusiaDorusia
- widzę, że dziś Twoje święto, więc i ja się przyłączam z najlepszymi życzeniami

reklama
Do góry