reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

Anawoj, podziwiam Cię, ja bym nie dała rady z taką ilością dzieci. Dwójka to dla mnie maksimum a zarazem optimum :)

Jola24, to fakt, dzieci powinny się super razem chować. Koleżanka ma dwóch synów rok po roku i są jak bliźniacy. Mówi że na początku było ciężko ale teraz cieszy się że tak wyszło. O nie, ja się staram nie jadać kolacji, już mnie wystarczająco mdli :)

A propos, jak mam tu znaleźć emotki żeby dodać do tekstu? Nigdzie nie widzę...

Oczy mi się zamykają, zmykam spać. Dobrej nocy :)

Ostatnia edycja:
reklama
witam Was serdecznie
Tu jestem nowa i bardzo chciałabym do Was dołączyć :) Boże, tyle chciałabym powiedzieć, o tyle rzeczy zapytać, nie wiem od czego zacząć!!
Jak widać na pasku, będę kwietniówką:) Mam już córcię, ma 6 lat i nie wiele pamiętam z pierwszej ciąży. Córka urodziła sie 22.04.2004 a teraz termin mam uwaga... 22.04.2011 :)) Zupełnie inaczej przechodzę ta ciąże, w pierwszej w ogóle nic mi nie było, z tego co pamiętam, czułam się świetnie, a teraz masakra.. Okropne straszne i wielkie mdłości. Od rana do wieczora. Piersi juz rozmiar większe ale co za tym idzie bolesne i wrażliwe.. Ale nic, ważne żeby wszystko było oki! Jutro ginek i usg, ciekawe co tam słychac u maluszka :) I tu mam już pytanie, choć to wcześnie, brzuch juz widać, przynajmniej 1,5 kg do przodu, i z racji na fakt że w rodzinie sa bliźniaki zastanawiam się czy to możliwe że na pierwszym usg, w 5 tyg było jedno jajeczko, a teraz, jutro w 8, może być widac 2? czy jak było jedno to juz bedzie jedno czy jak lekarz mówił lekarz na usg w 5 tyg, szansa jest żeby się jeszcze podzieliły.. Jak u Was wyglądają brzuszki? czy w ogóle wyglądaja już??

Mam nadzieję że będę mogła z Wami zostać na 8 kolejnych miesięcy :)
Pozdrawiam Was serdecznie i oczywiście wszystkim kwietniowym ciężaróweczkom szczerze gratuluję :)

Witam!
ja znowu nie mam czasu na czytanie, wpadłam oznajmić że wszystko ok. widziałam na usg serduszko :-) termin porodu mam wpisany na 14.04. Lecę bo jeszcze masę pracy mam...Pa!

Hej!!!
Kozica,super,że wszystko w porządku u dzidzi!!! Przeczytała m Twój post i wiesz co...mamy tę samą datę porodu!Trzymam kciuki za dobre samopoczucie i dobre wieści.Pozdrawiam!

Hej, ja już po wizycie:-)
Maluszek ma się bardzo dobrze macha rączkami, nóżkami i nawet nam pokazówe zrobił włożył prawego kciuka do buzi. Tak się cieszę, bo strasznie się bałam tej wizyty.

Emi mi właśnie powiedział, że już duphaston mam odstawiać powoli tzn. przez kilka dni mam brać po jednej, później co drugi dzień i tak stopniowo.

Kozica to też dzisiaj miałaś piękną melodię:-). Super.

Miałam wizytę na 18, a tak się przeciągnęło, że starowaliśmy o 19:30 tak jak nasi żużlowcy i mój mąż podwójnie znerwicowany, bo nie dość, że w realu nie widział to jeszcze się spóźniliśmy na transmisję. No ale Falubaz wygrał!!!

Dobrej nocki :-)

margola24- u mnie w 7 tyg ( I-sze usg) gin zobaczyła 2 pęcharzyki i co najważniejsze 2 bijące serduszka, co prawda jest mozliwosc ze 1 malenstwo zniknie :-(, 1 malenstwo jest duzo mniejsze od brata ( licze ze brata) i musze miec prenatalne ale jestem dobrej mysli. Brzuszek mam już spory wiec mysle ze juz oboje ( obje) rosną jednoczesnie. W niektorych krajach do 14 tyg nie mowia rodzicom o blizniakach, ( nie widac lub nie chca rozczrowan z powodu znikniecia 1 ) wiec moze i u ciebie pozniej gin zauwazy 2 serduszka ( albo i wiecej:-):-):-))

Hej :)

Margola24, witaj, ja też nowa :) Też mi się wydaje że drugi maluszek może się jeszcze ujawnić. Co do brzuszka, mój wypchnęło już zanim zdążyłam zrobić test :) Ale to może być kwestia tego że jestem kilkanaście miesięcy po porodzie więc mięśnie rozciągnięte. Wagowo jestem na zero albo lekkim minusie, waha się jak na razie. I też ta ciąża jest zupełnie inna od poprzedniej. Pierwsza była zagrożona ale fizycznie czułam się zupełnie normalnie. Teraz, jak na razie jest wszystko ok ale za to mam mdłości, wymioty, jestem strasznie słaba i senna. Liczę na cud czyli na córcię :)

Aligator, cieszę się że wizyta udana :)

dzień dobry, dzień dobry
wielkość brzuszka może być myląca, bo ja jstem naprawdę wielka, wszyscy pytają czy już niedługo rodzę...a to jeszcze tyyyyl czasu i na pewno jedna Kropeczka
martwią mnie bóle głowy. nigdy nie miałam takich, a teraz żyć mi nie dają. dziś o 5 obudziłam się i myślałam, że mi czaszkę rozwali. muszę chyba ciśnienie pokontrolować. tym bardziej, że ostatnio okropny nerwus ze mnie, a i powodów do stresu mam na maxa

dzień dobry, dzień dobry
wielkość brzuszka może być myląca, bo ja jstem naprawdę wielka, wszyscy pytają czy już niedługo rodzę...a to jeszcze tyyyyl czasu i na pewno jedna Kropeczka
martwią mnie bóle głowy. nigdy nie miałam takich, a teraz żyć mi nie dają. dziś o 5 obudziłam się i myślałam, że mi czaszkę rozwali. muszę chyba ciśnienie pokontrolować. tym bardziej, że ostatnio okropny nerwus ze mnie, a i powodów do stresu mam na maxa

No wiesz, przy czwartej ciąży na pewno brzuszek szybciej wyskakuje, trudno żeby było inaczej. Ja raptem w drugiej i też już w 7 tygodniu miałam taki jak poprzednio w 22 :cool2:

reklama
Witjacie kochane:)

Nie bylo mnie chyba przez dwa dni jak dobrze pamietam:)jeszcze wojowalam z reszta towaru jaka mi zostala po zamknieciu sklepu...szkoda ale sprzedaz spadla i trezba bylo , bo koszty byly bardzo duze, reszte powystawiam chyba na allegro.
Nie moge doczekac sie wizyty w poniedzialek bedzie to druga i zoabzce oraz dowiem sie czegos wiecej:) a dzisiaj bylam rano robic badania i jestem w lekkim szoku bo za te badania zaplacilam 78 zl, kurcze w poprzedniej ciazy bylo taniej no ale coz...
U mnie z objawami bez zmian bola jak diabli piersi i czasami kregoslup a tak to nic innego no moze lekkie mdlosci z ktorymu moge sobie latwo poradzic (wspolczuje tym co sie mecza)no i dosc spory brzuszek:)

Hej, ja już po wizycie:-)
Maluszek ma się bardzo dobrze macha rączkami, nóżkami i nawet nam pokazówe zrobił włożył prawego kciuka do buzi. Tak się cieszę, bo strasznie się bałam tej wizyty.

Emi mi właśnie powiedział, że już duphaston mam odstawiać powoli tzn. przez kilka dni mam brać po jednej, później co drugi dzień i tak stopniowo.

Kozica to też dzisiaj miałaś piękną melodię:-). Super.

Miałam wizytę na 18, a tak się przeciągnęło, że starowaliśmy o 19:30 tak jak nasi żużlowcy i mój mąż podwójnie znerwicowany, bo nie dość, że w realu nie widział to jeszcze się spóźniliśmy na transmisję. No ale Falubaz wygrał!!!

Dobrej nocki :-)

Aligator super ze juz po wizycie i wszystko ok:) ja nie moge sie doczekac do poniedzialku:)

Do góry