reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

Witajcie ciężaróweczki

Wczoraj zgadałam sie z kolezanka, ma termin na lutego i przytyla juz 10kg:szok: I pomyslec ze ja nadal -2kg ale sie nie rzejmuje i tak bede potem miesiacami zwalac te kiloski:-D:-D

witajcie z rana
ja tez walcze z lenistwem, a wlasciwie juz sie poddalam, corcia w szkole, tatus w pracy a ja wlazlam do lozka. Brzuszek rosnie, ale troszke chyba tluszczyku za duzo, trzeba chyba zaczac sie ruszac. Tylko jaki sport mozna? basen na pewno a moze rower?
witaj agapaszko22

Słyszałam że rower nie bardzo ale różne są opinie, wedlug mnie chyba nic nie powinno sie stac:blink:

krakowianka cieszę sie ze z brzuszkiem juz lepiej, uwazaj na siebie i pogon te swoje sny;-)

Witam nowe kwietnioweczki i zdrówka zycze:-)

gosikk_s jest nas wiecej oczywiscie moj Olek ma dopiero 8 m-cy;-)

Ja dzis czuje sie deko jakby lepej ale nie zapeszam bo wczoraj tez sie tak czulam a wieczorem bliskie spotkanie z muszla klozetowo zaliczylam:nerd: Cos mi sie te mdloci na wieczor nasilaja:sorry2:

Spokojnego wieczoru dziewczynki:-)

reklama
Erba, hej :) Hehe, to miałyśmy identyczną pierwszą ciążę tylko dzieci przeciwnej płci. I teraz to samo...Ciekawe czy się sprawdzi? Ja ciągle powtarzam że jeśli to dziewczynka to mogę wymiotować do samego porodu :):) I trzymam kciuki żeby u Ciebie był za to synek :)

Jola24, to Ty jeszcze szybciej się zdecydowałaś, ja zaczęłam mysleć o drugim dziecku kiedy Aleks skończył rok. Też najsilniejsze mdłości mam wieczorem, właśnie przed chwilą zaliczyłam rzyganko niestety...No ale jeszcze trochę i powinno być lepiej :)

sałatka:
paczka makaronu ( najlepiej kokardki), 1 papryka, 5-6 parowek, czosnek ( dosc duzo), oliwki, majonez. wszystko wymieszac ( oprocz makaronu to wszystko bez gotowania :) ) majonez wymieszac z czosnkiem, troche soli i pieprzu do smaku), majonez z czosnkiem wymieszac z reszta skladnikow i na kilka godz do lodowki. pychotka :)

strasznie fajnie to brzmi, a ponieważ kocham wszelkie sałatki to muszę spróbować i tej

u mnie dziś mdłości jakby łagodniejsze

w związku z tym zjadłam normalny obiad,

a tak z innej beczki: dziewczyny ale wy na prawde macie maleńkie dzieci. Podziwiam z odwagę ale tak w pozytywnym sensie. W ogóle to tutaj na forum same doświadczone mamuśki. Ja mam 28lat i to będzie moje pierwsze dziecko...nie powiem bo 2 lata po ślubie wcale sie nie starliśmy (świadomie). A jak już zaczęliśmy poważnie myślec to pojawiły sie schody....Tak to jest

Ostatnia edycja:
a tak z innej beczki: dziewczyny ale wy na prawde macie maleńkie dzieci. Podziwiam z odwagę ale tak w pozytywnym sensie. W ogóle to tutaj na forum same doświadczone mamuśki. Ja mam 28lat i to będzie moje pierwsze dziecko...nie powiem bo 2 lata po ślubie wcale sie nie starliśmy (świadomie). A jak już zaczęliśmy poważnie myślec to pojawiły sie schody....Tak to jest

Kochana my o Filipa staraliśmy się 4,5 roku i jak już miałam termin na Invitro, to nagle naturalnie zaszłam w ciążę i to była największa radość. Druga dzidzia również była planowana i też się z niej bardzo cieszę. Będzie ciężko, ale moi dziadkowie mieli 14 dzieci i jakoś dali radę, więc ja też dam. Mnie 2 wystarczy.

Dobry wieczorek .:happy2:

Masakra dziś z tymi mdłościami,ale wiecie ja jestem pewna że to od tej luteiny,bo na pewno nie miałabym ich jakbym jej nie brała,bo jak zaczęłam brać ją prawie 3 tyg.temu to po niej mi się zaczęły...bo jak byłam na IP,jak miałam najpierw niewielkie bóle brzucha i śluz lekko już podbarwiony to tak jak pisałam piersi przestały prawie boleć,temp mi tam zmierzyli to 36,7,ale jeszcze wtedy nie została mi przepisana dopiero na dzień następny jak pojawiła się krew,więc na bank bym tak myśle sama nie utrzymała tej ciąży,a jak zaczęłam brać luteinę,to zaczęły z powrotem boleć piersi no i te mdłości...więc tak myślę teraz że jakbym przestała ją brać to koniec..a lekarz mówił że zwykle do 20 tc się bierze ,no i jak odstawie to się boję co wtedy będzie,och znowu problem..jakoś widocznie zero tego progesteronu mam w tej ciąży ciekawe czemu...

Kochana my o Filipa staraliśmy się 4,5 roku i jak już miałam termin na Invitro, to nagle naturalnie zaszłam w ciążę i to była największa radość. Druga dzidzia również była planowana i też się z niej bardzo cieszę. Będzie ciężko, ale moi dziadkowie mieli 14 dzieci i jakoś dali radę, więc ja też dam. Mnie 2 wystarczy.

Pandorko, u nas też były już rozmowy o invitro, ...lekarze dawali nam 6 m-cy po operacji którą przeszłam w maju. Na szczęście udało sie w drugim cyklu po...

ja wierze że można sobie spokojnie poradzić z 2,3 czy 4 dzieci. Na pewno na początku lekko nie będzie ale jest też wiele plusów tej sytuacji...No i nie bez znaczenia są warunki ogólnobytowe.

jeszcze raz powtórzę: RESPECT dziewczyny:-)

Antonina, jeśli wszystko pójdzie dobrze to między moimi maluchami będzie dwa lata różnicy bez jednego miesiąca. To niby mało ale Aleks powinien być już w miarę kumaty a jednocześnie na tyle mały że, mam nadzieję, dostosuje się do nowej sytuacji. Specjalnie nie miałam wyboru, w moim wieku każdy rok zwłoki działa na moją niekorzyść więc jak już się zdecydowałam to od razu...

Emi, ja w pierwszej ciąży od 6 do 24 tygodnia byłam na duphastonie i luteinie a mdłości miałam sporadyczne, piersi praktycznie nie bolały. Teraz profilaktycznie biorę luteinę w mniejszych ilościach i mdli mnie, wymiotuję a piersi są tkliwe ale niebolesne. Więc u mnie, wydaje mi się, nie ma to związku ze sobą. A odstawiania się nie bój, będziesz stopniowo zmniejszać ilość aż wyeliminujesz zupełnie, to bezpieczne. Oczywiście nie można odstawić od razu.

dziękuję gosikk,za odp.,no zobaczymy jak to będzie :happy2:

oki idę dokończę oglądać Na Wspólnej ,Huberta też do spania,jakieś przeziębienie go wzięło dziś nie poszedł do szkoły ale jutro powinien bo dobrze się czuje .

więc spokojnej nocki,bez wiadomo czego .... mdłości :*

Emi - jak lekarz stwierdzi, że potrzebne Ci wsparcie hormonalne do utrzymania ciąży, to zaaplikuje Ci fenoterol lub coś innego, co można brać do 38tyg. Ja tak przeżyłam 1 ciążę od 21tyg (gdy zaczął się poród) do 38tyg oraz 2ciążę od 7 miesiąca. nie martw się, czytałam na bb (z 2008r),że dziewczyna brała luteinę do 30tyg.
Głowa do góry i się na zapas nie martw:-)

Antonina - Konrad jest starszy od Adama 20 miesięcy. Jaś jak dobrze pójdzie, będzie starszy od Maleństwa o 24miesiące. Bartek (mój pasierb) jest równo rok młodszy od Konrada.
Mój dziadek miał 13:szok: rodzeństwa, on był 14. Sam miał 4 dzieci, (jedno zmarło) Mój Pawełek ma 3 rodzeństwa żyjącego + 2 wcześniaków, które zmarły.
nawet z watachą dzieci da się przeżyć:-D:-D:-D

reklama
gosikk no u nas szybko, tak planowalismy, chcieliśmy malej różnicy wieku:) Na poczatku na pewno lekko nie bedzie ale z drugiej strony, jedne pieluchy i dzieciaki prawie rówieśnicy;)
Czekam na obiad, T ma przywiezc, frytek mi sie zachcialo z fastfooda:-/ pewnie a chwile je oddam ale cos mussze jesc zeby miec co oddawac:):)

Do góry